FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο "έλεγχος" των Μπαγκαλιάνη - Φαντιγκά και ο αλάνθαστος Κανέ

SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πέδρο Μαρτίνς δικαιώθηκε απέναντι στον Άρη από την παρουσία των νεαρών Μπαγκαλιάνη και Φαντιγκά στον αγωνιστικό χώρο. Το ξεχωριστό στατιστικό του Κανέ.

Ο Ολυμπιακός λίγες μέρες μετά την εξασφάλιση του 47ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συνέχισε με νίκες στο πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 1-0 του Άρη για την 7η αγωνιστική των playouts της Super League Interwetten, σε ένα παιχνίδι που ο Πέδρο Μαρτίνς είχε αρκετές αλλαγές στην βασική ενδεκάδα.

Συγκεκριμένα, ο Μπαγκαλιάνης ξεκίνησε ως παρτενέρ του Αβραάμ Παπαδόπουλου στην άμυνα, οι Κίτσος και Ανδρούτσος ήταν στα μπακ, ο Κανέ με τον Κούντε στον άξονα και ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά στο ένα πλευρό της επίθεσης. Παράλληλα στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού πέρασαν και οι Σουρλής, Καρμπόβνικ.

Στα τελευταία παιχνίδια, εφόσον δεν υπάρχει κάποιο βαθμολογικό κίνητρο, ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει να δει πράγματα. Θα επιδιώξει να δοκιμάσει νεαρούς παίκτες, με παρουσία στη β' ομάδα και άλλους που είχαν λιγότερο χρόνο συμμετοχής. Έτσι, ο Πορτογάλος προπονητής θα καταστρώσει τα πλάνα του για την επόμενη χρονιά.

Πρώτος σε απομακρύνσεις ο Μπαγκαλιάνης

Ο Πέτρος Μπαγκαλιάνης είχε την δεύτερή του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα. Η πρώτη του ήταν η ήττα από τον Παναιτωλικό με 2-1 στο Αγρίνιο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Όπως και τότε, έτσι και στο ματς του Κλεάνθης Βικελίδης ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός έδειξε καλά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Βοήθησε στη συνολική ανασταλτική λειτουργία του Ολυμπιακού, που κράτησε τον Άρη στο μηδέν. Ο Μπαγκαλιάνης άντεξε στην πίεση κυρίως του Μαντσίνι στο α' μέρος, ο οποίος είχε και μεγάλη ευκαιρία στο 45', έπειτα από πάσα του Σούντγκρεν. Ο νεαρός αμυντικός έτρεξε να προλάβει τον Σουηδό, δίχως όμως επιτυχία, αλλά ο Αργεντινός αστόχησε.

Ο Μπαγκαλιάνης ήταν καταλυτικός στην άμυνα του Ολυμπιακού, καθώς είχε επτά απομακρύνσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη των ερυθρόλευκων. Ακόμη είχε δύο ανακτήσεις κατοχής, και ένα κλέψιμο που εμπλούτισαν ακόμη περισσότερο τα αμυντικά του στατιστικά. Οι παρεμβάσεις του ήταν καίριες, καθώς έδιωχνε πότε με το κεφάλι, πότε με τα πόδια, όταν οι κίτρινοι επιχειρούσαν να φέρουν την μπάλα στην περιοχή.

Ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός είχε ακόμη 55 ενέργειες με την μπάλα, τρίτος στον Ολυμπιακό. Παράλληλα είχε 36 πετυχημένες πάσες, τρίτος στην κατηγορία στους ερυθρόλευκους, με τις δέκα πάνω από τη σέντρα.

Ο Φαντιγκά "όργωσε" την αριστερή πλευρά

Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά είναι μία από τις "επενδύσεις" του Ολυμπιακού, μία περίπτωση που οι ερυθρόλευκοι ευελπιστούν να εξελιχθεί όπως με εκείνη του Αγκιμπού Καμαρά. Ήταν το πρώτο παιχνίδι του 21χρονου εξτρέμ στο πρωτάθλημα, στο οποίο ξεκίνησε από την αρχή και αγωνίστηκε για αρκετό διάστημα. Στην κανονική διάρκεια είχε τρεις ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή, ενώ στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό είχε παίξει 58 λεπτά βασικός σκοράροντας.

Κόντρα στον Άρη έπαιξε για 68 λεπτά, όταν και τελικά αντικαταστάθηκε από τον Βαλμπουενά. Συνολικά, ήταν αρκετά ενεργός στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων. Κινήθηκε στην αριστερή πλευρά, προσπαθούσε να βγάλει συνεργασίες, τόσο με τον άξονα, όσο και με τον Τικίνιο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις επέτρεπε στον Κίτσο να πάρει μέτρα και να κάνει overlaps.

Ο Φαντιγκά είχε 44 ενέργειες με την μπάλα σε 68 λεπτά, ενώ όπως μπορείτε να δείτε και στο γράφημα της Opta ήταν σε όλο το μήκος και το πλάτος του γηπέδου. Παράλληλα, βοήθησε με τα γυρίσματά του και στον ανασταλτικό τομέα. Είχε επτά ανακτήσεις κατοχής, δεύτερος στην σχετική κατηγορία πίσω από τον τερματοφύλακα Τζολάκη.

Όσον αφορά στο δημιουργικό κομμάτι, ο 21χρονος εξτρέμ είχε 22 επιτυχημένες πάσες (75,9% επιτυχία), οι εννέα πάνω από τη σέντρα και είχε έξι πετυχημένες μεταβιβάσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Τρίτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των παικτών του Ολυμπιακού απέναντι στον Άρη.

Ειδική μνεία στον Μαμαντού Κανέ

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Μαμαντού Κανέ. Ο 25χρονος μέσος από την Γουινέα αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στο πρωτάθλημα μετά το παιχνίδι από τον Παναθηναϊκό. Ήταν από τους σημαντικούς παίκτες των ερυθρόλευκων στον άξονα. Γυρνούσε αρκετές φορές για να πάρει την μπάλα από τα στόπερ οργανώνοντας το παιχνίδι.

Ως εκ τούτου είχε 51 ενέργειες με την μπάλα, ήταν πρώτος στον Ολυμπιακό στις πετυχημένες πάσες (33) και δεύτερος στις ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις πάνω από τη μεσαία γραμμή (13). Ήταν μάλιστα σχεδόν αλάνθαστος, καθώς μονάχα μία πάσα του δεν ήταν πετυχημένη. Ανασταλτικά είχε ένα πετυχημένο τάκλιν και τέσσερις ανακτήσεις κατοχής.

Έτσι απέσπασε και τα εύσημα από τον Μαρτίνς, ο οποίος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: "Πραγματικά είμαι ικανοποιημένος από όλους. Ξεχωρίζω τον Κανέ. Είναι ένας παίκτης έτοιμος, τον οποίο μπορούμε να υπολογίζουμε για το μέλλον".

Στην Game Night της Κυριακής, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τους Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ ανέλυσαν την ισοπαλία στο ντέρμπι ΑΕΚ - Παναθηναϊκός, το διπλό του ανανεωμένου Ολυμπιακού κόντρα στον Άρη, καθώς και την ήττα του ΠΑΟΚ.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ