ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί στην κορυφαία ενδεκάδα των Αφρικανών που παίζουν στην Ευρώπη

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί EUROKINISSI SPORTS

Ο Ελ Κααμπί συμπεριλήφθηκε από γαλλική ιστοσελίδα στην κορυφαία ενδεκάδα παικτών από την Αφρική που παίζουν στην Ευρώπη.

Μπήκε στη σεζόν -την πρώτη του στην Ευρώπη- με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έκανε δυναμικό ξεκίνημα στον Ολυμπιακό έχοντας πετύχει ήδη εννέα γκολ σε μόλις 12 αγώνες στο Πρωτάθλημα και στο Europa League.

Μάλιστα, ο Μαροκινός σέντερ φορ είναι πρώτος σκόρερ μαζί με τον Μορόν του Άρη (έχουν από πέντε τέρματα) στην Stoiximan Super League, όπως βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ στο Europa League μαζί με τους Ζοάο Πέδρο, Κούντους, Κρέτσι και Ομπαμεγιάνγκ με δύο γκολ.

Ο έμπειρος επιθετικός αποτελεί βασική επιλογή στα πλάνα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και ευελπιστεί σε ανάλογη συνέχεια. Ο Ελ Κααμπί είχε και μία ατομική διάκριση τις τελευταίες ώρες, καθώς συμπεριλήφθηκε από την γαλλική ιστοσελίδα "tv5monde.com", στην καλύτερη ενδεκάδα των Αφρικανών ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα για την τελευταία εβδομάδα (26 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου).

Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ο Μαροκινός πέτυχε δύο τέρματα στον αγώνα του Ολυμπιακού εναντίον του Άρη (4-1) στο Καραϊσκάκη, ενώ είχε καλή παρουσία στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» στα Γιάννενα κόντρα στον ΠΑΣ. Οι Γάλλοι είχαν παρτενέρ του Ελ Κααμπί στην επίθεση, στο σύστημα 4-4-2, τον 23χρονο Νιγηριανό Ακόρ Άνταμς της Μονπελιέ.

Η καλύτερη ενδεκάδα είναι η εξής:

Τερματοφύλακας: Μορί Ντιαό (Σενεγάλη – Κλερμόν).

Αμυντικοί: Σεϊκ Ουμάρ Κονατέ (Μάλι – Κλερμόν), Γιουνίς Αμπντελχαμίντ (Μαρόκο - Ρεμς), Αλεξάντερ Τζικού (Γκάνα - Φενέρμπαχτσε), Μοχάμεντ Αμπνταλά (Κομόρες - Λωζάνη-Ουσί).

Μέσοι: Ιλιμάν Ντιαγέ (Σενεγάλη - Μαρσέιγ), Πατέ Σις (Σενεγάλη - Ράγιο Βαγιεκάνο), Μάρσαλ Μουνέτσι (Ζιμπάμπουε - Ρεμς), Λοϊκ Λαπουσέν (Μαδαγασκάρη - Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ)

Επιθετικοί: Αγιούμπ Ελ Κααμπί (Μαρόκο – Ολυμπιακός), Ακόρ Άνταμς (Νιγηρία – Μονπελιέ).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ