ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί επέστρεψε και δεν σταματάει να σκοράρει

Ο Ελ Κααμπί πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Ο Ελ Κααμπί πανηγυρίζει γκολ του στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός EUROKINISSI SPORTS

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι "καυτός" μετά την επιστροφή του από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και έχει σκοράρει σε τρία σερί παιχνίδια. Φυσικά, είναι δυνατά στην κούρσα του πρώτου σκόρερ της Stoiximan Super League.

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έλειψε από τον Ολυμπιακό ολόκληρο τον Ιανουάριο, καθώς ταξίδεψε με την εθνική Μαρόκου στην Ακτή Ελεφαντοστού για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ο Μαροκινός στράικερ επέστρεψε πριν από λίγες εβδομάδες και βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Στο ντέρμπι της Τούμπας, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ χρησιμοποίησε τον Φραν Ναβάρο στην κορυφή, με τον Ελ Κααμπί να μπαίνει αλλαγή στο 76'. Στο τελευταίο τέταρτο του παιχνιδιού, ο Μαροκινός έκανε την παρουσία του κάτι παραπάνω από αισθητή. Ήταν εκείνος που κλείδωσε το τρίποντο και οδήγησε το ματς σε επίπεδα θριάμβου.

Στο 83ο λεπτό πήρε την μπάλα από τον Ποντένσε και με τη μία την έστειλε στα δίχτυα, ενώ στο 87' διαμόρφωσε το αποτέλεσμα, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Κοτάρσκι.

Μην ξεχνάμε επίσης το καθοριστικό του γκολ απέναντι στην Φερεντσβάρος. Στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης απέναντι στους Ούγγρους, εκμεταλλεύτηκε το γέμισμα του Ροντινέι από τα δεξιά και με πλασέ στο δεύτερο δοκάρι έδωσε στον Ολυμπιακό το προβάδισμα για τη ρεβάνς των playoffs του Conference League.

Ο Ελ Κααμπί έχει βρει δίχτυα σε τρία σερί παιχνίδια, καθώς πέτυχε το 2-0 στο ματς απέναντι στον ΟΦΗ στο Καραϊσκάκης. Μετά την επιστροφή του από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής δεν είχε σκοράρει μονάχα στο ντέρμπι της Λεωφόρου, όπου και είχε περάσει ως αλλαγή στο ημίχρονο, σ' ένα άσχημο βράδυ για τους ερυθρόλευκους.

Δυνατά στην κούρσα του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί με τα δύο γκολ πέτυχε στην Τούμπα παραμένει δυνατά στην κούρσα για την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ της Stoiximan Super League.

Ο Μαροκινος στράικερ έχει πετύχει δέκα γκολ, όσα και ο Καρλίτος και βρίσκεται πίσω από τους Μιριτέλο και Γκαρσία που έχουν σκοράρει 11 φορές και από τον Λορέν Μορόν, ο οποίος με 12 τέρματα είναι στην κορυφή.

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί επέστρεψε και δεν σταματάει να σκοράρει

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις τελικές και τα xGoals του Ελ Κααμπί στην Stoiximan Super League.

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί επέστρεψε και δεν σταματάει να σκοράρει

Ο Ελ Κααμπί έχει 44 τελικές με "αξία" 8.95xG. Εάν δεν μετρήσουμε τα δύο πέναλτι, τα οποία έχει εκτελέσει και έχει βάλει, τότε έχει 7.37xG, ενώ είναι αρκετά απειλητικός με 0.17xG ανά τελική.

Σχεδόν όλες του οι τελικές είναι μέσα από την περιοχή. Άλλωστε, είναι ένας κεντρικός επιθετικός, ο οποίος κινείται κυρίως μέσα στην περιοχή και ψάχνει να τροφοδοτηθεί από τους συμπαίκτες του.

Ο Μαροκινός στράικερ είναι ο κορυφαίος σκόρερ του Ολυμπιακού με 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις τη φετινή σεζόν. Οι λύσεις που μπορεί να δώσει πολύτιμες και οι ερυθρόλευκοι περιμένουν από τη συνεισφορά του σε Ελλάδα και Ευρώπη, ειδικά στη δύσκολη και απαιτητική συνέχεια.

Τέλος, μένει να φανεί επίσης και ποιος θα είναι ο ρόλος του υπό την καθοδήγηση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και πώς θα κουμπώσει στο πλάνο του Ισπανού προπονητή. Πάντως, χωρίς αμφιβολία είναι σε φόρμα και δεν χάνει με τίποτα την επαφή του με τα δίχτυα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ