ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί έφτασε τον Ντέταρι και κυνηγάει τον Αλεξανδρή για να γίνει ο απόλυτος σκόρερ των ερυθρόλευκων

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί EUROKINISSI SPORTS

Ο Ελ Κααμπί μετά το εντυπωσιακό χατ τρικ κόντρα στην Άστον Βίλα έφτασε τα 30 γκολ σε μια σεζόν και έχει μπροστά του τέσσερα ή πέντε παιχνίδια για να γίνει ο απόλυτος σκόρερ στην ιστορία των ερυθρόλευκων καθώς ο Αλέκος Αλεξανδρής που είναι στην κορυφή είχε σταματήσει στα 32 τέρματα τη σεζόν 2001-02.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και, παράλληλα, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έγινε ο πέμπτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της πειραϊκής ομάδας που πέτυχε χατ τρικ στις διεθνείς διοργανώσεις.

Το γεγονός όμως ότι το κατάφερε σε ημιτελικό, τον φέρνει στην κορυφή της σχετικής λίστας. Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο ευρωπαϊκό χατ τρικ του Αφρικανού στράικερ με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Πέρα από τον Μαροκινό σέντερ φορ που πέτυχε χατ τρικ εναντίον της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ, τρία γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ένα ματς έχουν: Ο Μάικ Γαλάκος στον αγώνα Ολυμπιακός – Άντερλεχτ για το κύπελλο Πρωταθλητριών της σεζόν 1974-75. Ο Μπεντ Κρίστενσεν στο Ολυμπιακός – Τενερίφη 4-3 για το Κύπελλο UEFA της περιόδου 1993/94. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν 6-2 για τη φάση των ομίλων του ChampionsLeague της σεζόν 2002-03. Και ο Κώστας Μήτρογλου στο Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 0-3 για τη φάση των ομίλων του Champions League της περιόδου 2013-14.

Ο Ελ Αραμπί, ο Ντέταρι και ο Αλεξανδρής

Από εκεί και πέρα, ο 30χρονος επιθετικός βοήθησε τον Ολυμπιακό να φτάσει στην τέταρτη νίκη του επί αγγλικού εδάφους (τρίτη την τελευταία πενταετία) και 12η συνολικά απέναντι σε ομάδες της Premier League ανεξαρτήτου έδρας. Ο Ελ Κααμπί έφτασε τα 30 γκολ στη σεζόν ξεπερνώντας τον συμπατριώτη του Ελ Αραμπί ο οποίος είχε 28 τέρματα την περίοδο 2020-21 και 27 γκολ τη σεζόν 2019-20.

Ο Ελ Κααμπί ισοφάρισε την επίδοση του Λάγιος Ντέταρι ο οποίος είχε πετύχει 30 τέρματα την περίοδο 1988-89 και κυνηγάει τον Αλέξη Αλεξανδρή που είχε σκοράρει 32 γκολ τη σεζόν 2001-02. Ο Μαροκινός έχει τέσσερα (ρεβάνς με την Άστον Βίλα, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό) ή πέντε παιχνίδια (εφόσον ο Ολυμπιακός βρεθεί στον τελικό του Conference League) μέχρι το φινάλε της περιόδου για να πετύχει τρία τέρματα και να βρεθεί στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ήδη, μαζί με τον Ντέταρι αποτελούν τους δύο ξένους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν.

13 γκολ στην Ευρώπη σε μία περίοδο

Παράλληλα, ο Ελ Κααμπί είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Ολυμπιακού που έχει πετύχει 13 γκολ σε μια σεζόν στην Ευρώπη. Ο Μαροκινός σέντερ φορ σκόραρε απέναντι στην Μπάτσκα Τόπολα στο Καραϊσκάκης, έβαλε δύο τέρματα κόντρα στη Φράιμπουργκ στο Φάληρο, πέτυχε δύο γκολ εναντίον της Τσουκαρίτσκι στο Καραϊσκάκης, έβαλε δύο τέρματα στα δύο παιχνίδια με την Φερεντσβάρος, τρία γκολ στα δύο ματς με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και άλλα τρία τέρματα προχθές με αντίπαλο την Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ. Και έχει ένα ή δύο αγώνες ακόμη για να βελτιώσει κι άλλο το ρεκόρ του στην Ευρώπη.

Όλα τα γκολ που πέτυχε ο Ελ Κααμπί στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ