ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Ελ Κααμπί έχει απογειωθεί με τον Μεντιλίμπαρ και δεν σταματάει να σκοράρει

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί EUROKINISSI SPORTS

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είναι ασταμάτητος, η σύνδεση του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι διαρκής και η απόδοσή του έχει απογειωθεί το διάστημα της παρουσίας του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ο Ελ Κααμπί έδωσε μία εξαιρετική παράσταση στην εξάρα του Ολυμπιακού απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Σερβία και την επική πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.

Ο Μαροκινός στράικερ στο 45+3' πήρε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, μετά το γέμισμα του Ποντένσε από τα αριστερά και έκανε το 3-0, ενώ στο 65' "ζωγράφισε", όταν πέτυχε το τέταρτο γκολ των ερυθρόλευκων με απίθανο ψαλίδι, έπειτα από τη σέντρα του Ορτέγκα.

Τέσσερις τελικές είχε συνολικά ο Ελ Κααμπί απέναντι στους Ισραηλινούς με συνολική αξία 0.90xG. Μάλιστα, εκτός από τα δύο τέρματα είχε και μεγάλη ευκαιρία στο 26ο λεπτό, όταν ανάγκασε τον τερματοφύλακα της Μακάμπι, Ρόι Μισπάτι σε εντυπωσιακή απόκρουση.

Έχει απογειωθεί με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί δεν σταματάει να σκοράρει. Έχει πετύχει γκολ σε εννέα από τα δέκα τελευταία παιχνίδια, έχοντας κάνει διάλειμμα μονάχα στην αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκης.

Μάλιστα, με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Μαροκινός στράικερ βρίσκει συνεχώς τα αντίπαλα δίχτυα. Συγκεκριμένα, από τις 15 Φλεβάρη και το πρώτο ματς κόντρα στη Φερεντσβάρος για τα playoffs του Conference League έχει πετύχει 12 γκολ, από τα οποία τα τρία είναι πέναλτι.

Η εκτόξευση του στο διάστημα που ο Ισπανός τεχνικός βρίσκεται στους Πειραιώτες είναι εμφανής. Πριν από την άφιξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί είχε 13 γκολ σε 26 παιχνίδια, ενώ στα εννέα ματς του Βάσκου προπονητή στον ερυθρόλευκο πάγκο, ο Μαροκινός έχει βρει 12 φορές τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Ελ Κααμπί "κουμπώνει" απόλυτα στο παιχνίδι του Μεντιλίμπαρ, με το "τάισμα" του με γεμίσματα μέσα στην περιοχή να αποδίδει και τον ίδιο φυσικά να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Στο μοναδικό παιχνίδι που δεν σκόραρε ήταν απέναντι στον Παναθηναϊκό, όταν και είχε κινηθεί μακριά από το "κουτί".

Ολοταχώς για career high

Ο Ελ Κααμπί είναι ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 25 γκολ σε Stoiximan Super League και Ευρώπη. Μάλιστα, ο Μαροκινός στράικερ οδεύει ολοταχώς για ρεκόρ καριέρας όσον αφορά στο σκοράρισμα.

Το career high του ήταν τη σεζόν 2020/21, όταν ως ποδοσφαιριστής της Ουιντάντ Κασαμπλάνκα είχε βρει τα αντίπαλα δίχτυα 26 φορές σε 43 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Φαίνεται πως δύσκολα δεν θα σπάσει το ρεκόρ του, εφόσον βρισκόμαστε ακόμη στον Μάρτιο και οι... κάννες του Μαροκινού στράικερ δεν σταματούν να καπνίζουν.

Τα γκολ του Ελ Κααμπί ανά σεζόν:

  • 23/24 - 25 γκολ
  • 22/23 - 14 γκολ
  • 21/22 - 18 γκολ
  • 20/21 - 26 γκολ
  • 19/20 - 8 γκολ
  • 18/19 - 5 γκολ
  • 17/18 - 21 γκολ
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ