FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο Χουάνγκ έδειξε στη Λεωφόρο γιατί είναι ο κορυφαίος μέσος του πρωταθλήματος

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό
Ο Ίνμπομ Χουάνγκ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό INTIME SPORTS

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ ήταν από τους πολύτιμους παίκτες του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και ήταν εκ των κορυφαίων δημιουργικά και ανασταλτικά.

Ο Ολυμπιακός ήρθε ισόπαλος 1-1 στην αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο στο μεγάλο το ντέρμπι αιωνίων για την 11η αγωνιστική της Super League.

Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποιήσαν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους τη φετινή σεζόν, με τον Μπιέλ να ανοίγει το σκορ στο 84' και τον Σπόραρ να ισοφαρίζει εν τέλει στις καθυστερήσεις. Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι σε όλους τους τομείς, με τον Ίνμπομ Χουάνγκ να ξεχωρίζει και να είναι ένας εκ των καλύτερων του παιχνιδιού.

Κορυφαίος επιθετικά και ανασταλτικά

Ο Κορεάτης μέσος κυριάρχησε στο κέντρο του γηπέδου και αποτέλεσε τον "αιμοδότη" του Ολυμπιακού στην ανάπτυξή του. Όπως μπορείτε να δείτε στο γράφημα της OPTA, βρισκόταν παντού στον αγωνιστικό χώρο.

Οι επιδόσεις του Χουάνγκ στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Οι επιδόσεις του Χουάνγκ στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Συνολικά ο Χουάνγκ είχε 74 ενέργειες με την μπάλα και ήταν από τους πιο ενεργούς ποδοσφαιριστές των ερυθρόλευκων στο γήπεδο. Μάλιστα, ήταν και ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ομάδας του Μίτσελ. Ήταν κορυφαίος μεταξύ των Πειραιωτών στις ενέργειες στην περιοχή (4), αλλά και στις τελικές (3).

Πολύτιμη η δουλειά του και στον ανασταλτικό τομέα. Συνολικά είχε επτά ανακτήσεις κατοχής, δύο κλεψίματα, ενώ κέρδισε τρεις από τις έξι μονομαχίες τις οποίες έδωσε.

Μετρονόμος στην κυκλοφορία

Ο Χουάνγκ τοποθετήθηκε στο πλευρό του Εμβιλά στον άξονα, ωστόσο οι κινήσεις του στον αγωνιστικό ήταν αρκετά ψηλότερα, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω γράφημα.

Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης των παικτών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Το δίκτυο μεταβιβάσεων και ο χώρος δράσης των παικτών του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό OPTA / SPORT24

Ο Κορεάτης μέσος (33) αγωνίστηκε ψηλά και μάλιστα πολύ κοντά στον Χάμες Ροντρίγκες (10). Προσπαθούσε να μοιράζει το παιχνίδι των ερυθρόλευκων, ειδικά στην δεξιά πλευρά, έχοντας τις περισσότερες συνεργασίες με τον Άβιλα.

Οι μεταβιβάσεις του Χουάνγκ στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Οι μεταβιβάσεις του Χουάνγκ στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Ο Χουάνγκ είχε 47 πετυχημένες στις 59 μεταβιβάσεις του. Ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού στις πάσες πάνω από τη σέντρα με 25/36, ενώ είχε και 10/18 πάσες στην επίθεση. Τα λάθη του ήταν λίγα και προσπαθούσε να ελευθερώσει τους συμπαίκτες του αναζητώντας δύσκολες μεταβιβάσεις.

Είναι απαραίτητος για τον Ολυμπιακό

Ο Χουάνγκ είναι ένας απαραίτητος παίκτης για τον Ολυμπιακό. Ο Μίτσελ γνωρίζει πως σε δίδυμο με τον Εμβιλά, ειδικά όταν οι δύο βρίσκονται σε καλή μέρα, μπορούν να ελέγξουν το κέντρο σε οποιοδήποτε παιχνίδι. Αυτό συνέβη και στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Ο Ισπανός προπονητής υπολογίζει πολλά στην ποιότητα του Κορεάτη μέσου. Οι ερυθρόλευκοι στο Απόστολος Νικολαΐδης απέδειξαν πως έχουν βελτιωθεί και ο Χουάνγκ έχει συντελέσει τα μέγιστα στην αγωνιστική άνοδο των ερυθρόλευκων, ακόμη κι αν η νίκη δεν ήρθε στο φινάλε.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ