FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Ο "χάρτης" των τριών πρώτων ερυθρόλευκων σκόρερ

Ο Μασούρας και ο Ελ Αραμπί στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άιντραχτ στο Europa League.
Ο Μασούρας και ο Ελ Αραμπί στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άιντραχτ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο Τικίνιο Σοάρες και ο Γιώργος Μασούρας είναι οι τρεις πρώτοι σκόρερ του Ολυμπιακού την εφετινή σεζόν. Ο "χάρτης" των τελικών των τριών επιθετικών στη Super League Interwetten.

Η σεζόν 2021/22 έχει ολοκληρωθεί πρακτικά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι εξασφάλισαν τον 47ο τίτλο της ιστορίας τους την στις 4 Μαΐου στο παιχνίδι στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Το Σάββατο (14/5) ο Ολυμπιακός πανηγύρισε στη φιέστα το πρωτάθλημα και πλέον κοιτάζει την επόμενη χρονιά. Βέβαια, απομένει ένα ματς ακόμη απέναντι στην ΑΕΚ (17/5, 20:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) για να τελειώσει και τυπικά η σεζόν.

Κορυφαίος σκόρερ για τη φετινή χρονιά, εάν δεν αλλάξει κάτι εντυπωσιακά την τελευταία αγωνιστική, είναι ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός στράικερ, του οποίου το μέλλον στους ερυθρόλευκους δεν έχει ξεκαθαρίσει, σκόραρε 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα έχει βρει τα αντίπαλα δίχτυα 13 φορές, οκτώ χωρίς να υπολογίζουμε τα πέναλτι.

Ο Αραμπί έχει 8.84xG χωρίς τα πέναλτι (14.3 με αυτά) στη Super League Interwetten και είναι ο πιο απειλητικός παίκτης των ερυθρόλευκων. Όπως φαίνεται και στο γράφημα της Opta/Stats Perform, ο Μαροκινός έχει 64 τελικές συνολικά, 27 εκ των οποίων είχαν κατεύθυνση προς την εστία του. Ο Αραμπί σκόραρε μονίμως μέσα από την περιοχή, ενώ σπάνια δοκίμαζε το πόδι του εκτός αυτής.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί μοιράστηκε τον χρόνο φέτος με τον Τικίνιο Σοάρες. Ο Βραζιλιάνος στράικερ είναι ο δεύτερο σκόρερ των ερυθρόλευκων, έχοντας βρει τα αντίπαλα δίχτυα 13 φορές σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα έχει πετύχει συνολικά εννέα γκολ, οκτώ χωρίς τα πέναλτι.

Ο Τικίνιο έχει 5.48xG χωρίς τα πέναλτι (6,2 με αυτά) στη Super League Interwetten, με λίγα λόγια σκοράρει περισσότερο του αναμενόμενου. Ο Βραζιλιάνος έχει 50 τελικές προσπάθειες σε κανονική διάρκεια και playoffs και 24 εξ αυτών είναι προς την εστία. Όπως ο Αραμπί, έτσι και ο Τικίνιο έχει σκοράρει μονάχα εντός περιοχής, ενώ έχει μόλις επτά τελικές εκτός περιοχής.

Τρίτος σκόρερ του Ολυμπιακού είναι ο Γιώργος Μασούρας με 12 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Τα επτά εξ αυτών είναι στο πρωτάθλημα. Ο 28χρονος Έλληνας εξτρέμ έχει 4.52xG στις 48 συνολικές του τελικές. Όλα τα γκολ τα έχει πετύχει μέσα από την περιοχή, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα, αν και είναι ένας παίκτης που δεν διστάζει να σουτάρει και εκτός περιοχής.

Ποιοι ακολουθούν

Πέρα από τους παραπάνω τρεις υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν συνεισφέρει φέτος στο σκοράρισμα. Ο Γκάρι Ροντρίγκες είναι στην τέταρτη θέση με πέντε γκολ και 2.83xG, ενώ τόσα έχει και ο Παπέ Αμπού Σισέ με 2.02xG. Ένα γκολ λιγότερο έχει ο Ρόνι Λόπες, ο οποίος σκόραρε δύο φορές στα playoffs (1.97xG). Τρία γκολ έχει και ο Ματιέ Βαλμπουενά (1.55xG)

Οι σκόρερ του Ολυμπιακού στη Super League Interwetten:

  1. Γιουσέφ Ελ Αραμπί: 13 γκολ
  2. Τικίνιο Σοάρες: 9 γκολ
  3. Γιώργος Μασούρας: 7 γκολ
  4. Γκάρι Ροντρίγκες: 5 γκολ
  5. Παπέ Αμπού Σισέ: 5 γκολ
  6. Αγκιμπού Καμαρά: 4 γκολ
  7. Ρόνι Λόπες: 3 γκολ
  8. Ματιέ Βαλμπουενά: 3 γκολ
  9. Ζοάο Καρβάλιο: 2 γκολ
  10. Γιάν Εμβιλά: 1 γκολ
  11. Σωκράτης Παπασταθόπουλος: 1 γκολ
  12. Μάριος Βρουσάι: 1 γκολ
  13. Όλεγκ Ρέαμπτσουκ: 1 γκολ
TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ