ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο Αραμπί των 20+ γκολ τη σεζόν και η κομβική συζήτηση για το συμβόλαιο που πλησιάζει

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί πανηγυρίζει γκολ του στο Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Είναι θέμα ημερών πια η τελική κουβέντα της διοίκησης του Ολυμπιακού με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί για την ανανέωση της συνεργασίας τους.

Ο Ολυμπιακός θέλει να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τρίτου διαδοχικού πρωταθλήματος και 47ου στην ιστορία του στο παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Τετάρτη (4/5, 19:00, NOVASPORTS PRIME, LIVE SPORT24) και στη συνέχεια να κάνει τη φιέστα τίτλου, λογικά, στο ματς με τον δικέφαλο του Βορρά στο Καραϊσκάκης, στις 14 Μαΐου.

Εφόσον οι ερυθρόλευκοι φύγουν με τη νίκη ή την ισοπαλία από το ματς με τον ΠΑΟΚ, τότε από την Πέμπτη (5/5) θα μπει σε εφαρμογή το πλάνο για τη δημιουργία της ομάδας της επόμενης περιόδου. Αν η κατάσταση πάρει παράταση για την Κυριακή (8/5) και το παιχνίδι με τον Άρη, πάλι στη Θεσσαλονίκη, τότε οι εξελίξεις θα “τρέξουν” από Δευτέρα (9/5). Όπως και να έχει, είναι ειλημμένη η απόφαση για σημαντικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό και πολύ σύντομα θα παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.

Η ανανέωση του Αραμπί μία από τις προτεραιότητες

Μία από τις προτεραιότητες του Ολυμπιακού, λοιπόν, είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Αραμπί. Πλέον, είναι θέμα ημερών να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, καθώς η κρίσιμη συζήτηση πλησιάζει. Με την πειραϊκή ομάδα πρωταθλήτρια και με ξεκάθαρη την εικόνα της σεζόν, δεν θα υπάρχει λόγος πια για καθυστέρηση στο ζήτημα των επαφών με τον Μαροκινό επιθετικό. Άλλωστε, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τον σχεδιασμό για να παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός όσο το δυνατόν πιο έτοιμος στα προκριματικά του Champions League.

Αν ο Αραμπί βάλει νερό στο κρασί του και αποδεχτεί την προσφορά της πειραϊκής ΠΑΕ, θα πέσουν άμεσα οι υπογραφές και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν την επιτυχημένη συνεργασία τους. Όμως, αν ο Αφρικανός στράικερ, που είναι 35 στα 36, επιμείνει στις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του, τότε οι ερυθρόλευκοι θα χρειαστεί να αναζητήσουν άλλη λύση από τη διεθνή αγορά.

Ο Αραμπί έχει προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό, αλλά και ο Ολυμπιακός έδωσε πολλά στον Μαροκινό και σίγουρα αυτό θα ληφθεί σοβαρά υπόψη στην τελική απόφαση. Η πειραϊκή ομάδα είχε ήσυχο το κεφάλι της την τελευταία τριετία με τον έμπειρο σέντερ φορ, ο οποίος έκανε τη διαφορά στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις.

Μάλιστα, ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής με το τέρμα που πέτυχε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα έφτασε τα 20+ τέρματα για έκτη σερί περίοδο. Με τους ερυθρόλευκους είχε 27 γκολ πρόπερσι, 28 πέρυσι και έχει 20 φέτος και απομένουν άλλοι πέντε αγώνες για να ολοκληρωθεί η σεζόν, ενώ προηγήθηκαν τρεις χρονιές με 27, 30 και 33 τέρματα με την Αλ Ντουχαϊλ. Επιδόσεις αν μη τι άλλο εντυπωσιακές.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση

Πλέον, φτάνει η ώρα για τις τελικές επαφές και αποφάσεις. Τις προσεχείς ημέρες και το αργότερο μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για την παραμονή του Αραμπί στον Ολυμπιακό και στη συνέχεια θα πάρουν σειρά και οι υποθέσεις άλλων ποδοσφαιριστών.

Σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, όπως έχουμε αναφέρει, ο Ολυμπιακός προτίθεται να κινηθεί για την απόκτηση πλάγιων αμυντικών, εξτρέμ, κεντρικών χαφ και, υπό προϋποθέσεις, στόπερ και επιθετικού. Αυτά όμως στην ώρα τους, τώρα τους ερυθρόλευκους απασχολεί ο αγώνας πρωταθλήματος εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ