ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ο αήττητος Πασχαλάκης και η καθοριστική συμβολή του στα ντέρμπι

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πανηγυρίζοντας
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πανηγυρίζοντας EUROKINISSI

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αποτελεί κομβικό παράγοντα για τον Ολυμπιακό και το έχει αποδείξει στα φετινά ντέρμπι. Μάλιστα, με τον ίδιο στα γκολπόστ, οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν ηττηθεί φέτος.

Όσο ανάγκη έχει ο Ολυμπιακός τους κεντρικούς και πλάγιους επιθετικούς του στα ντέρμπι σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα, αλλά τόσο έχει και τον τερματοφύλακά του ενόψει του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο (25/2, 20:30, COSMOTE SPORT 1HD, Live SPORT24) στο κατάμεστο Γεώργιος Καραϊσκάκης, αλλά και επόμενων δύσκολων αναμετρήσεων μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει προσφέρει βαθμούς στην πειραϊκή ομάδα με τις εξαιρετικές επεμβάσεις του, αρκεί να θυμηθεί κανείς την απόδοσή του και τις αποκρούσεις του, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (0-0), απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (1-1), κόντρα στην ΑΕΚ στο Καραϊσκάκης (0-0), αλλά και εναντίον του Άρη στο Φάληρο (1-0).

Παρεμπιπτόντως, σε αυτά τα τέσσερα ντέρμπι, ο υψηλόσωμος γκολκίπερ όχι μόνο ήταν αήττητος με τον Ολυμπιακό, αλλά δέχτηκε μόλις ένα τέρμα, κι αυτό με πέναλτι, στο 103΄, στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο Απόστολος Νικολαϊδης.

Με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια του, ο Ολυμπιακός είναι αήττητος καθώς μετράει 10 νίκες (2-0 Παναιτωλικό, 2-0 Λαμία, 1-0 Λεβαδειακό, 5-0 Αστέρα Τρίπολης, 2-0 Ιωνικό, 4-0 Βόλο, 1-0 Άρη, 2-1 ΟΦΗ, 6-1 Παναιτωλικό, 3-0 Λαμία) και 5 ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (1-1 Παναθηναϊκό, 0-0 ΑΕΚ, 2-2 ΠΑΣ Γιάννινα, 1-1 Ατρόμητο, 0-0 ΠΑΟΚ). Επίσης, έχει άλλες δύο ισοπαλίες στην Ευρώπη (0-0 Καραμπάγκ εκτός, 1-1 Φράιμπουργκ εκτός έδρας).

Αξιοσημείωτο, δε, είναι το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι με τον 33χρονο στο τέρμα τους έχουν 10 ανέπαφες εστίες (clean sheets) σε 15 αγώνες και στα τέσσερα από τα πέντε υπόλοιπα ματς έχουν δεχτεί μόλις ένα γκολ. Παράλληλα, ο Έλληνας άσος είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας στη Stoiximan Super League, έχοντας ποσοστό αποκρούσεων 82,8%, όπως πρώτος είναι και στις αποκρούσεις μέσα από την περιοχή με ποσοστό 77%.

Επιπλέον, ο Πασχαλάκης έχει εξαιρετική παράδοση στα εντός έδρας παιχνίδια εναντίον του Παναθηναϊκού, καθώς έχει συγκομιδή επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μόλις μία ήττα σε 12 αγώνες, με τις φανέλες του Πανθρακικού, του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΠΑΟΚ. Η μοναδική ήττα ήταν το 0-3 με τον ΠΑΣ Γιάννινα, στους Ζωσιμάδες, στις 14 Φεβρουαρίου 2016.

Σε κάθε περίπτωση, ο υψηλόσωμος πορτιέρε έχει καθοριστική συμβολή στα παιχνίδια του Ολυμπιακού και η απόδοσή του θα είναι κομβική στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ