ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μόνο ο Ελ Κααμπί και ο Φαλκάο έχουν πετύχει πέντε γκολ σε ημιτελική σειρά στην Ευρώπη

EUROPA CONFERENCE LEAGUE 2023-2024 /  /  -   (  / EUROKINISSI)
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πανηγυρίζει ένα από τα γκολ που πέτυχε κόντρα στην Άστον Βίλα EUROKINISSI SPORTS

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε πέντε γκολ στη ημιτελική σειρά με την Άστον Βίλα και έγινε ο δεύτερος που το κάνει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά τον Ρανταμέλ Φαλκάο.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία καθώς προκρίθηκε στον τελικό του Conference League με δύο νίκες επί της Άστον Βίλα στα ημιτελικά. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν έξι γκολ και τα πέντε εξ αυτών ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί.

Ο 30χρονος Μαροκινός επιθετικός έφτασε αυτό τον εξωπραγματικό αριθμό τερμάτων σε αυτή τη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έγινε ο δεύτερος που το κατορθώνει στους "4". Ο πρώτος ήταν ο Ρανταμέλ Φαλκάο με τη φανέλα της Πόρτο στο Europa League τη σεζόν 2010/11.

Οι "δράκοι" αντιμετώπισαν στα ημιτελικά τη Βιγιαρεάλ και επικράτησαν στο πρώτο ματς με 5-1 στο Ντραγκάο, με τον Κολομβιανό φορ να πετυχαίνει τέσσερα γκολ. Στη ρεβάνς το κίτρινο υποβρύχιο νίκησε 3-2 με τον Φαλκάο να πετυχαίνει ένα γκολ.

Στο Champions League δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής που να έχει πετύχει πέντε γκολ σε ημιτελική σειρά. Στα προημιτελικά το έχει πετύχει μόνο ο Κριστιάνο Ρονάλντο κόντρα στην Μπάγερν το 2017, ενώ στους "16" πέντε γκολ έχουν πετύχει οι Χάλαντ και Ίλιτσιτς με τον Λιονέλ Μέσι να έχει πετύχει έξι γκολ κόντρα στη Λεβερκούζεν (2011/12).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ