ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Μίλησε το βαρύ "οπλοστάσιο"

Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού στα Γιάννενα
Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού στα Γιάννενα INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης γράφει για τον Ολυμπιακό που δεν έπαιξε καλά στα Γιάννενα αλλά στο τέλος κατάφερε να νικήσει χάρη στην ποιότητα του ρόστερ του, απόρροια της πολυτέλειας που υπάρχει να έρχονται από τον πάγκο παίκτες της κλάσης του Ελ Αραμπί, του Εμβιλά, του Βαλμπουενά και του Ροντρίγκες.

Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε καλά στα Γιάννενα, ωστόσο κέρδισε (1-2). Και σε τέτοιες δύσκολες έδρες, μετά από διακοπή του πρωταθλήματος και με 15 διεθνείς να έχουν κάνει μόλις μία δυνατή προπόνηση, οι τρεις βαθμοί είναι το κύριο ζητούμενο. Επίσης, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν προσέγγισε με τον ενδεδειγμένο τρόπο το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, εξ ου και ανέλαβε την ευθύνη για το α´ ημίχρονο, αλλά διόρθωσε την κατάσταση στο δεύτερο μέρος εκεί όπου… μίλησε το βαρύ “οπλοστάσιο” των ερυθρόλευκων. Διότι, αυτό επί της ουσίας έκανε τη διαφορά στους Ζωσιμάδες.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Πορτογάλος τεχνικός έφερε από τον πάγκο τον Ελ Αραμπί, τον Εμβιλά, τον Βαλμπουενά και τον Ροντρίγκες. Παίκτες με την ποιότητα των τεσσάρων παραπάνω ποδοσφαιριστών ήταν αναπληρωματικοί στο παιχνίδι στην Ήπειρο. Ναι, τέτοια είναι η πολυτέλεια για τον Ίβηρα κόουτς με το ρόστερ που έχει στα χέρια του τούτη την περίοδο.

Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος την τελευταία διετία (Ελ Αραμπί) να μένει στον πάγκο και να παίζει στο τελευταίο 25λεπτο του αγώνα, σκοράροντας και δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του. Ένας παίκτης που έχει 59 τέρματα και 15 ασίστ σε 111 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Και ήταν αναπληρωματικός, γιατί ο Μαρτίνς επέλεξε έναν άλλον σεσημασμένο σκόρερ, τον Τικίνιο.

Ο εκ των κορυφαίων κεντρικών χαφ την περασμένη σεζόν στη Super League (Εμβιλά) να αγωνίζεται ως αναπληρωματικός για ένα ημίχρονο, αλλάζοντας την εικόνα του Ολυμπιακού και μοιράζοντας την ασίστ στον Μαροκινό στράικερ. Ο Γάλλος “γέμισε” το κέντρο, απελευθέρωσε τον Μ. Καμαρά και τον Μπουχαλάκη για ένα εικοσάλεπτο (46´ - 66´) και στη συνέχεια βοήθησε σημαντικά στην κυκλοφορία της μπάλας και στην ανάπτυξη.

Επίσης, είναι γνωστή η επιρροή που έχει ο Βαλμπουενά στο παιχνίδι των ερυθρόλευκων και η ικανότητα του στις στημένες φάσεις, όμως κι αυτός είδε το μεγαλύτερο μέρος του ματς δίπλα στον Μαρτίνς και πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο τελευταίο τέταρτο.

Δηλαδή, τρεις έμπειροι, ποιοτικοί και κομβικοί παίκτες στην αγωνιστική λειτουργία του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν δώσει αρκετές φορές τη λύση στην πειραϊκή ομάδα στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, δεν ήταν βασικοί. Τέτοιο είναι το βάθος στο ρόστερ της πειραϊκής ομάδας και συνάμα η δυσκολία διαχείρισης από πλευράς Μαρτίνς.

Ακόμη και το ντεμπούτο του Ροντρίγκες με τα ερυθρόλευκα, το οποίο είχαμε προαναγγείλει, βοήθησε στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα ώστε η πειραϊκή ομάδα να γίνει πιο επιθετική και πιεστική, στριμώχνοντας τον ΠΑΣ στα καρέ του Λοντίγκιν.

Μέχρι να κάνουν σωστά την δουλειά οι παραπάνω, είχαν πράξει τα δέοντα ο Αγκιμπού Καμαρά στην επίθεση και ο Παπασταθόπουλος στην άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο πρώτος αποδεικνύει σε κάθε αγώνα για ποιο λόγο ο Πορτογάλος του εμπιστεύεται θέση βασικού. Είναι καλός τακτικά επιθετικά και ανασταλτικά, πασάρει, δημιουργεί και ενίοτε σκοράρει. Για την ώρα, έχει βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα κυρίως το διάστημα που παίζει ως δεξιός εξτρέμ και όχι ως επιτελικός χαφ ή ως περιφερειακός επιθετικός. Ο δεύτερος κέρδισε σχεδόν όλες τις μονομαχίες στην άμυνα, είχε σωστές τοποθετήσεις, ενώ λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ, καθώς είχε δοκάρι, στο 69´.

Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός με τον Μαρτίνς επικεφαλής της τεχνικής ηγεσίας: Πρώτον, είναι μόνος πρώτος στη βαθμολογία της Super League 1. Δεύτερον, είναι ο μόνος αήττητος στο Πρωτάθλημα. Και, τρίτον, είναι πρώτος στον όμιλό του στο Europa League.

Και όλα αυτά, με τους Ερυθρόλευκους να μην έχουν πιάσει ακόμη υψηλά στάνταρ απόδοσης και ορισμένους νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές, όπως ο Ονιεκουρού, ο Λόπες και ο Κούντε, να μην έχουν προσφέρει ακόμη τα αναμενόμενα. Αλλά και τον Ροντρίγκες να μπαίνει μόλις τώρα στην εξίσωση της ενδεκάδας.

Ο Μαρτίνς, που χρειάστηκε να αλλάξει τρεις φορές σύστημα στα Γιάννινα (ξεκίνησε με το 4-2-3-1, συνέχισε με το 4-3-3 και τελείωσε με το 4-4-2) προτίθενται να επαναπροσδιορίσει ορισμένα πράγματα και πιθανότατα θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές ενόψει του κρίσιμου αγώνα με αντίπαλο την Άϊντραχτ στη Φρανκφούρτη. Άλλος ο βαθμός δυσκολίας, άλλη διοργάνωση, άλλα δεδομένα.

Η εβδομάδα όμως είναι μεγάλη για τον Ολυμπιακό και ήδη ο Πορτογάλος τεχνικός και οι παίκτες του έχουν αλλάξει σελίδα καθώς ακολουθούν, την Πέμπτη (21/10) το παιχνίδι στη Γερμανία και την Κυριακή (24/10) ο αγώνας εναντίον του ΠΑΟΚ στο Γ. Καραϊσκάκης.

Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι κόντρα στον Δικέφαλο του Βορρά, είναι σημαντικό για τους ερυθρόλευκους ότι πηγαίνουν ως πρωτοπόροι και με καλύτερη ψυχολογία. Όμως, ο αγώνας θα τους απασχολήσει από την Παρασκευή. Μέχρι τότε ο Ολυμπιακός έχει να ταξιδέψει πρώτα στην Φρανκφούρτη και ο ΠΑΟΚ στην Κοπεγχάγη.

Δείτε την εκπομπή Game Night με τους Παντελή Βλαχόπουλο, Θέμη Καίσαρη και Τσάρλυ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ