ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Πλησιάζει τον εξτρέμ, ποιοι βρίσκονται στην ερυθρόλευκη λίστα

Wolfsburg's Dodi Lukebakio during the Champions League group G soccer match between VfL Wolfsburg and Sevilla in Wolfsburg, Germany, Wednesday, Sept. 29, 2021. (AP Photo/Michael Sohn)
Wolfsburg's Dodi Lukebakio during the Champions League group G soccer match between VfL Wolfsburg and Sevilla in Wolfsburg, Germany, Wednesday, Sept. 29, 2021. (AP Photo/Michael Sohn) @ 2021 MICHAEL SOHN / ASSOCIATED PRESS

Κοντά στην απόκτηση πλάγιου επιθετικού βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες που έχουν τεθεί στα υπόψη των ερυθρόλευκων και οι προσπάθειες για την έκπληξη.

Προχωράει τις διαδικασίες ο Ολυμπιακός για την μεταγραφή κι άλλου εξτρέμ. Η πειραϊκή ΠΑΕ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση επιθετικού από κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πληροφορίες αναφέρουν πως είναι θέμα ημερών να επιτευχθεί συμφωνία.

Ο Ολυμπιακός διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας για τέσσερις – πέντε πλάγιους επιθετικούς, ενώ στα υπόψη είναι και άλλοι παίκτες, έτσι ώστε αν δεν πάει κάτι καλά, να υπάρχουν έτοιμες εναλλακτικές λύσεις. Όμως, για την πρώτη επιλογή, επειδή πρόκειται για πολύ δύσκολη υπόθεση, από την Πλατεία Αλεξάνδρας δεν διαρρέουν κάτι, πριν να υπάρχει κάτι πολύ προχωρημένο ή να είναι σίγουροι ό,τι μπορούν να φέρουν τον ποδοσφαιριστή στον Πειραιά.

Υπάρχουν λοιπόν παίκτες που συζητάει μαζί τους ο Ολυμπιακός, άλλοι που είναι στα υπόψη και άλλοι που έχουν προταθεί και εξετάζονται. Για παράδειγμα, ο Αντνάν Γιανουζάι, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και κάνει ατομικές προπονήσεις αυτό το διάστημα στη Μαρμπέγια της Ισπανίας, φέρεται να έχει προταθεί στους ερυθρόλευκους. Ο Βέλγος επιθετικός έχει δεχτεί κρούσεις από τη Γουέστ Χαμ και την Αλ Νασρ, αλλά δεν φαίνεται να προχωράει η υπόθεση με τη δεύτερη, καθώς ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρώπη.

Ο Ντόντι Λουκεμπάκιο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μέσα στην πρώτη τριάδα των στόχων του Ολυμπιακού. Ο Βέλγος εξτρέμ, με καταγωγή από το Κονγκό, δεν έχει καταφέρει να βγάλει τον καλό του εαυτό στην Χέρτα, τουλάχιστον αυτόν που είχε στην Αγγλία και για τον οποίο η γερμανική ομάδα δαπάνησε το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Γουότφορντ το καλοκαίρι του 2019.

Ωστόσο, ο 24χρονος αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής διαθέτει τα στοιχεία που θέλει ο Μαρτίνς, είναι γρήγορος, με καλή τεχνική κατάρτιση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Την τελευταία σεζόν, αγωνίστηκε στη Βόλφσμπουργκ (29 αγώνες, 2 γκολ, 3 ασίστ) ως δανεικός από τη Χέρτα και ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν δείξει ο Ολυμπιακός, η Μπριζ και η Αντβέρπ. Η χρηματιστηριακή αξία του Λουκεμπάκιο ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 7,5 εκατομμύρια και στη Γερμανία εκτιμούν ό,τι αυτό το ποσό ζητάει η Χέρτα για την παραχώρησή του (έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024).

Στο Βέλγιο την Παρασκευή (15/7) έκαναν λόγο για αναθέρμανση του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για τον Φράνσις Αμούζου, ο οποίος είχε απασχολήσει τους ερυθρόλευκους και το περασμένο καλοκαίρι. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ολυμπιακός προσφέρει 3 εκατομμύρια στην Άντερλεχτ, η οποία φέρεται να ζητάει 5 εκατ. ευρώ για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή. Ο 23χρονος Βέλγος, με καταγωγή από τη Γκάνα, δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Άντερλεχτ μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Πριν από λίγες ημέρες ήταν να κλείσει στην Τρουά, αλλά δεν τα βρήκε στο οικονομικό με τη γαλλική ομάδα.

Παράλληλα, ο Ναταναέλ Εμπουκού φαίνεται να μην έχει βγει από το κάδρο. Η Ρεμς απέρριψε την προσφορά του Ολυμπιακού ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, καθώς η γαλλική ομάδα ζήτησε 6 εκατομμύρια, αλλά πληροφορίες από το εξωτερικό κάνουν λόγο για νέο κύκλο επαφών.

Επίσης, απασχολούν και άλλοι παίκτες, όπως είναι ο Τεό Μπονγκοντά της Γκενκ, τον οποίο διεκδικούν και άλλες ομάδες και ο Ζοβάνε Καμπράλ, για τον οποίο ο Ολυμπιακός πρόσφερε 3 εκατ. ευρώ στην Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Οι απαιτήσεις της πορτογαλικής ομάδας ανέρχονται στα 5 εκατομμύρια και τα “λιοντάρια” είναι σε συζητήσεις με την Μπεσίκτας, που εμφανίζεται να δίνει 3,5 εκατ. ευρώ. Έχουν κυκλοφορήσει σενάρια και για τον Ουκρανό, Βίκτορ Τσιγκάνκοφ, της Ντιναμό Κιέβου..

Σε κάθε περίπτωση, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να φέρει στην Ελλάδα τις επόμενες μέρες έναν πλάγιο επιθετικό που θα είναι σε θέση να κάνει τη διαφορά. Αν επιφυλάσσει κάποια έκπληξη, όπως στην περίπτωση του Βρσάλικο, θα φανεί σύντομα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ