ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Στα υπόψιν ο Γιανουζάι

Belgium's Adnan Januzaj celebrates after scoring the opening goal during the group G match between England and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Thursday, June 28, 2018. (AP Photo/Alastair Grant)
Belgium's Adnan Januzaj celebrates after scoring the opening goal during the group G match between England and Belgium at the 2018 soccer World Cup in the Kaliningrad Stadium in Kaliningrad, Russia, Thursday, June 28, 2018. (AP Photo/Alastair Grant) @ 2018 ALASTAIR GRANT / ASSOCIATED PRESS

Ο Βέλγος εξτρέμ, Αντνάν Γιανουζάι, έχει μείνει ελεύθερος από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και φέρεται να έχει προταθεί στους ερυθρόλευκους. Ενδιαφέρον για τον έμπειρο επιθετικό έχουν δείξει η Γουέστ Χαμ και η Αλ Νασρ.

Εντείνει τις προσπάθειές του ο Ολυμπιακός για την απόκτηση εξτρέμ. Η πειραϊκή ΠΑΕ βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για τη μεταγραφή πλάγιου επιθετικού από κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενώ, παράλληλα, όσο περνούν οι μέρες προστίθενται και νέα ονόματα στα υπόψη των ερυθρόλευκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έχει προταθεί o Αντνάν Γιανουζάι. Ο Βέλγος εξτρέμ έμεινε ελεύθερος από την Ρεάλ Σοσιεδάδ και ακολουθεί αυτό το διάστημα ατομικό πρόγραμμα προπονήσεων στη Μαρμπέγια της Ισπανίας. Ο έμπειρος επιθετικός αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν δείξει η Γουέστ Χαμ που έχει προπονητή τον Ντέβιντ Μόγιες και συνεργάστηκαν στο παρελθόν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Αλ Νασρ που έχει στο τιμόνι της τον Ρούντι Γκαρσιά.

Ωστόσο, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής προτιμά να παραμείνει στην Ευρώπη ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, όπως επισημαίνουν οι συμπατριώτες του, οι οποίοι τονίζουν πως ο παίκτης έχει αφήσει στην άκρη την υπόθεση της Αλ Νασρ, παρά τα πολλά χρήματα που του προσφέρει ο σύλλογος της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Γιανουζάι ήταν στις κλήσεις του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην εθνική Βελγίου τον περασμένο μήνα στους αγώνες με την Ουαλία και την Πολωνία αλλά δεν είχε αγωνιστεί, ενώ την τελευταία σεζόν στη Ρεάλ Σοσιεδάδ είχε 42 συμμετοχές, 5 γκολ και 3 ασίστ.

Βέβαια, ο Βέλγος εξτρέμ έχει υψηλό κασέ, η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ, ενώ να θυμίσουμε πως αγωνιστεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στην Μπορούσια Ντόρτμουντ και στη Σάντερλαντ. Ο Γιανουζάι γεννήθηκε στις Βρυξέλλες και έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στα τμήματα υποδομής της Άντερλεχτ. Σε ηλικία μόλις 16 ετών τον απέκτησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (τον Μάρτιο του 2011) και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα από τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, στους τελευταίους μήνες στον κόκκινο πάγκο το 2013.

Στη συνέχεια (τη σεζόν 2013-14), ο Ντέιβιντ Μόγιες του έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (33 αγώνες, 4 γκολ, 6 ασίστ), αλλά με την έλευση του Λουίς Φαν Χάαλ, ο χρόνος του Βέλγου επιθετικού μειώθηκε την περίοδο 2014-15. Ακολούθησε ο εξάμηνος δανεισμός του Γιανουζάι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, αργότερα στη Σάντερλαντ και το καλοκαίρι του 2017, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον παραχώρησε στη Ρεάλ Σοσιεδάδ αντί 8,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Βέλγος έπαιξε πέντε σεζόν στην ισπανική ομάδα (166 παιχνίδια, 23 τέρματα, 21 ασίστ) και πλέον κυκλοφορεί είναι ελεύθερος έχοντας επαφές για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Από εκεί και πέρα, σχετικά τον Τεό Μπονγκοντά της Γκενκ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξακολουθεί να βρίσκεται στο κάδρο του Ολυμπιακού. Όπως ο Ζοβάνε Καμπράλ της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας τον οποίο διεκδικεί η Μπεσίκτας και ο Ασράφ Μπενσαρκί που έμεινε ελεύθερος από τη Ζάμαλεκ.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο υπήρξαν αναφορές επίσης για τον Ντόντι Λουκεμπάκι, αν και πρόκειται για εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Ο Βέλγος εξτρέμ έχει συμβόλαιο με τη Χέρτα μέχρι το καλοκαίρι του 2024 -τον αγόρασε 20 εκατομμύρια πριν από τρία χρόνια από τη Γουότφορντ- και ενδιαφέρον για την απόκτησή του έχουν δείξει η Μπριζ και η Αντβέρπ.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ