ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Οι εκκρεμότητες με τους οκτώ παίκτες για τους οποίους αναζητάει λύσεις

Ο Ουί Τζο
Ο Ουί Τζο EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίτσελ επιθυμεί τη μείωση του αριθμού των παικτών στο ρόστερ του Ολυμπιακιού. Οι οκτώ παίκτες-εκκρεμότητες για τους οποίους οι ερυθρόλευκοι αναζητούν λύση.

Ο Ολυμπιακός βολιδοσκοπεί τις προθέσεις παικτών και ομάδων στην διεθνή αγορά για την μεταγραφή κεντρικού αμυντικού και, παράλληλα, προχωράει τις διαδικασίες για την απόκτηση του Μαντσίνι και εξετάζει το ενδεχόμενο προσθήκης σέντερ φορ και αριστερού μπακ.

Ταυτόχρονα, ο Μίτσελ επιθυμεί την μείωση του αριθμού των παικτών στο ρόστερ και σε αυτή την κατεύθυνση έχουν να γίνουν ακόμη αρκετά βήματα.

Βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν από την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και εκείνοι που έχουν αποχωρήσει από την πειραϊκή ομάδα είναι οι Βρσάλικο, Λαλά και Κούτρης, ενώ σύντομα αναμένεται να συμβεί το ίδιο και με τον Γιάννη Μασούρα. Ωστόσο, υπάρχουν εκκρεμότητες με άλλους οκτώ ποδοσφαιριστές για τους οποίους αναζητάει λύσεις ο Ολυμπιακός.

Οι οκτώ εκρεμμότητες

Πρόκειται για τους Μουντιαλικούς Σισέ, Κούντε και Ουί Τζο Χουάνγκ και τους Άβιλα, Λάιντνερ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Ντε Λα Φουέντε και Μπόουλερ.

Ο Σισέ αγωνίστηκε τελευταία φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού στις 3 Νοεμβρίου, στον αγώνα με την Ναντ στο Καραϊσκάκης και αυτό καθώς πέρασε στο ματς στο τελευταίο μισάωρο εξαιτίας του τραυματισμού του Καλογερόπουλου. Στο πρωτάθλημα έπαιξε για τελευταία φορά στις 2 Οκτωβρίου, στο παιχνίδι με αντίπαλο τον Ατρόμητο Αθηνών στο Νέο Φάληρο. Ο Σενεγαλέζος στόπερ ήταν εκτός αποστολής στα δύο τελευταία ματς των ερυθρόλευκων εναντίον του Ατρόμητου στο Κύπελλο και του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα και είναι εμφανές ότι βρίσκεται εκτός πλάνων του Μίτσελ.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Σισέ έχουν δείξει η Σεντ Ετιέν και η Έβερτον και ο μάνατζερ του φέρεται να έχει επαφές και με ομάδες της Ιταλίας. Λογικά, τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν εξελίξεις, καθώς ο παίκτης αναζητάει μία διέξοδο, ενώ και ο Ολυμπιακός δεν είναι εύκολο να έχει έναν τέτοιο παίκτη ανενεργό, τη στιγμή που κοιτάζει να ενισχυθεί με άλλον στόπερ.

Ο Κούντε είναι έβδομος στην ιεραρχία των χαφ αυτή τη στιγμή για τον Μίτσελ, πίσω από τους βασικούς Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ και τους Κασάμι, Σαμασέκου, Αγκιμπού Καμαρά και Μπουχαλάκη. Ο διεθνής Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής χρησιμοποιήθηκε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, αλλά όχι τόσο στο πρωτάθλημα, όπου έπαιξε τελευταία φορά στις 11 Σεπτεμβρίου, στον αγώνα απέναντι στον Βόλο. Ενδιαφέρον για την απόκτηση του 27χρονου Αφρικανού έχει δείξει η Μπόχουμ και μία γαλλική ομάδα, αλλά για την ώρα δεν έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση στην πειραϊκή ΠΑΕ.

Ο Ουί Τζο Χουάνγκ δεν έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες και η περίπτωσή του είναι περίπλοκη, υπό την έννοια ότι έχει αγωνιστεί μέσα στην περίοδο με την Μπορντό και τον Ολυμπιακό, οπότε είτε θα πρέπει να συνεχίσει στους ερυθρόλευκους μέχρι το τέλος της σεζόν, είτε να επιστρέψει στην Νότιγχαμ Φόρεστ στην οποία ανήκει και απλά να προπονείται, είτε να παραχωρηθεί εκ νέου δανεικός σε ομάδα της πατρίδας του -δεν μπορεί να αγωνιστεί σε τρίτη ευρωπαϊκή ομάδα μέσα στη σεζόν.

Ο Νοτιοκορεάτης σέντερ φορ έπαιξε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, καθώς ο Μακαμπού δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής, αλλά στο πρωτάθλημα αγωνίστηκε μόλις έξι λεπτά τους τελευταίους τρεις μήνες. Τελευταία δε, είναι μόνιμα εκτός αποστολής.

Ο Άβιλα τέθηκε εκτός ομάδας με τη λήξη του α΄ γύρου του πρωταθλήματος, αν και ήταν βασικός μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν ακολούθησε καν την ερυθρόλευκη αποστολή στην Ισπανία για την χειμερινή προετοιμασία και είναι προς παραχώρηση. Προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αλλά ο μάνατζερ του φέρεται να έχει δεχτεί κρούσεις από ισπανικές και αγγλικές ομάδες.

Ο Λάιντνερ δεν έχει αγωνιστεί σε επίσημο αγώνα της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, παρά μόνο στην δεύτερη και ο Μίτσελ τον αφήνει διαρκώς εκτός αποστολής ή εκτός 20άδας. Ο Ισραηλινός αριστερός μπακ δεν πήρε την ευκαιρία που ανέμενε από τον Ισπανό τεχνικό και όλα δείχνουν ότι θα παραχωρηθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του -εκτός κι αν μονιμοποιηθεί στην δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού. Άλλωστε, ο Μίτσελ ποντάρει στον Ρέαμπτσιουκ και στον Μαρσέλο στην αριστερή πλευρά της άμυνας, με τρίτη λύση τον Βρουσάι, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο τον επόμενο μήνα να αποκτηθεί αριστερός μπακ.

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά αγωνίστηκε μέχρι σήμερα στο πρωτάθλημα μόλις 18 λεπτά ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο Αθηνών και χρησιμοποιήθηκε κυρίως στα ευρωπαϊκά ματς. Δεν υπολογίζεται από τον Μίτσελ, ο Μαυριτανός είναι μόνιμα εκτός αποστολής το τελευταίο διάστημα, έμεινε εκτός από την χειμερινή προετοιμασία στη Μαρμπέγια και βρίσκεται σε διαδικασία παραχώρησης από τον Ολυμπιακό. Οι εκπρόσωποί του συζητούν με ομάδες του εξωτερικού και τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται εξελίξεις.

Ο Ντε λα Φουέντε είναι θέμα χρόνου να λύσει το συμβόλαιο του δανεισμού μου στον Ολυμπιακό και να επιστρέψει στη Μαρσέιγ, η οποία με τη σειρά της πιθανότατα θα τον παραχωρήσει εκ νέου δανεικό καθώς τον θέλει η Βαγιαδολίδ. Ο Αμερικανός εξτρέμ είχε όλα κι όλα μόλις 197 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη με τους ερυθρόλευκους, ενώ δεν έπεισε ποτέ τον Μίτσελ.

Ο Μπόουλερ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη δεύτερη ευκαιρία, μέσω της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Ισπανία, αλλά με την επιστροφή της πειραϊκής ομάδας στις επίσημες υποχρεώσεις, ο Άγγλος εξτρέμ έμεινε εκτός αποστολής από τα παιχνίδια με τον Ατρόμητο Αθηνών και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Να θυμίσουμε, ότι ο Μπόουλερ, ο οποίος ανήκει στη Νότιγχαμ Φόρεστ, έχει αγωνιστεί μέσα στην περίοδο με την Μπλάκπουλ και τον Ολυμπιακό. Η Μπλάκπουλ τον θέλει πάλι πίσω και τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για το μέλλον του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ