ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ο Καμπράλ, οι ερυθρόλευκοι, η Βαγιαδολίδ, η Μπέρνλι και οι προσφορές στην Σπόρτινγκ

Ο Ζοβάνε Καμπράλ με τη φανέλα της Σπόρτιγνκ
Ο Ζοβάνε Καμπράλ με τη φανέλα της Σπόρτιγνκ © 2020 ANTONIO COTRIM / AP IMAGES

Ο Ολυμπιακός έχει διατηρήσει δίαυλο επικοινωνίας με τη Σπόρτινγκ για τον Ζοβάνε Καμπράλ. Μάλιστα η προσφορά καλύπτει τις απαιτήσεις του Πορτογάλου και πλησιάζει τα θέλω της Σπόρτινγκ.

Πριν από λίγες ημέρες εμφανιζόταν έτοιμος να υπογράψει στην Μπέρνλι. Η αγγλική ομάδα είχε έρθει σε προφορική συμφωνία με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αλλά ο Ζοβάνε Καμπράλ παρουσιάστηκε διστακτικός να συνεχίσει την καριέρα του στην Championship αναμένοντας και άλλες προσφορές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ολυμπιακός διατήρησε δίαυλο επικοινωνίας με την πορτογαλική ομάδα, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην διεκδίκηση του παίκτη μπήκε και η Βαγιαδολίδ.

Πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν πως η προσφορά του Ολυμπιακού καλύπτει τις απαιτήσεις του Καμπράλ και πλησιάζει στα “θέλω” της Σπόρτινγκ. Οι ερυθρόλευκοι φέρεται να προσφέρουν ένα ποσό κοντά στα τρία εκατομμύρια στα “λιοντάρια” και γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ στο παίκτη για κάθε χρόνο συμβολαίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Ολυμπιακός αναμένει την απάντηση του παίκτη και της ομάδας της Λισαβόνας.

Η Μπέρνλι από την πλευρά της ικανοποιεί οικονομικά την Σπόρτινγκ και φέρεται να ανέβασε την προσφορά της προς τον παίκτη στις 800.000 ευρώ για κάθε χρόνο συμβολαίου. Ο τελευταίος, όμως, όπως αναφέραμε παραπάνω ζητάει ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Η Βαγιαδολίδ από τη μεριά της, προσπαθεί να πείσει τον ποδοσφαιριστή με δέλεαρ ότι θα αγωνιστεί στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά δεν ικανοποιεί την Σπόρτινγκ, στην οποία προσφέρει δύο εκατομμύρια ευρώ. Και για την ώρα δίνει λιγότερα χρήματα από τον Ολυμπιακό στον παίκτη. Η Βαγιαδολίδ, πάντως, είναι σε ανοιχτή γραμμή με τη διοίκηση της πορτογαλικής ομάδας, από την οποία απέκτησε τον περασμένο μήνα τον Γκονζάλο Πλάτα έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι εμφανές ότι παίζεται ένα παιχνίδι τακτικής από τις τρεις ενδιαφερόμενες ομάδες, αλλά και από την πλευρά της Σπόρτινγκ και του ποδοσφαιριστή. Πολλά θα κριθούν εν πολλοίς από τις διαθέσεις του 24χρονου εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι, ο οποίος το δεύτερο εξάμηνο της περασμένης περιόδου αγωνίστηκε ως δανεικός στη Λάτσιο. Στην Ιβηρική υποστηρίζουν πως μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις για τη μεταγραφή του Καμπράλ.

Η Ρεν για τον Μαντί Καμαρά

Από εκεί και πέρα, τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρατηρείται έντονη δραστηριότητα στο εξωτερικό σχετικά με τον Μαντί Καμαρά. Ο κεντρικός χαφ από τη Γουινέα βρίσκεται στο στόχαστρο της Ρεν και της Μαρσέιγ, με την πρώτη να βλέπει πολύ ζεστά την περίπτωσή του.

Βέβαια, το ζήτημα είναι, κατά πόσο οι δύο γαλλικές ομάδες είναι διατεθειμένες να καλύψουν τις απαιτήσεις της πειραϊκής ΠΑΕ, που φέρονται να ξεπερνούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ. Ενδιαφέρον για τον 25χρονο μέσο έχουν δείξει επίσης ομάδες από την Αγγλία και την Ιταλία και όλα δείχνουν πως εξελίξεις θα υπάρξουν μετά τα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα Λεμεσού στα paly-offs του Europa League.

Παρεμπιπτόντως, ο Μαντί Καμαρά πήρε κανονικά μέρος στην προπόνησης της Δευτέρας (15/8) ξεπερνώντας το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, το ίδιο και ο Θανάσης Ανδρούτσος.

Προπονήθηκαν Μαντί και Ανδρούτσος

Κατά τ' άλλα ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για το πρώτο παιχνίδι απέναντι στον Απόλλωνα Λεμεσού για τα playoffs του Europa League την Πέμπτη (18/8, 20:00).

Στα θετικά για τον Κάρλος Κορμπεράν, στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων επέστρεψαν ο Μαντί Καμαρά και ο Θανάσης Ανδρούτσος.

Κανονικά από την Κυριακή προπονήθηκαν οι Μασούρας, Ζινκερνάγκελ, Μπα, Ραντζέλοβιτς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ