ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Ο "αλμυρός" Μπάλντοκ, οι προσιτοί Σουάρες, Πάσλακ και τα ερωτηματικά για Αρίας και Ομάρ

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ με τη φανέλα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Ο Τζορτζ Μπάλντοκ με τη φανέλα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ © 2021 RUI VIEIRA, POOL/AP IMAGES

Ο Ολυμπιακός ψάχνει για βασικό δεξιό μπακ και στο τραπέζι έχει πέσει το όνομα του Τζορτζ Μπάλντοκ που είχε απασχολήσει και το καλοκαίρι αλλά και αυτά των Σουάρες και Πάσλακ ενώ έχουν προταθεί και οι Αρίας, Ελαμπντελαουί.

Οι δύο ποδοσφαιριστές που αποδέσμευσε τις τελευταίες ημέρες ο Ολυμπιακός αγωνίζονταν στη θέση του δεξιού μπακ και πρόκειται για τον Βρσάλικο και τον Λαλά. Κατά συνέπεια, είναι λογικό οι ερυθρόλευκοι να κοιτούν ήδη στην διεθνή αγορά για την απόκτηση πλάγιου αμυντικού ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου.

Η πειραϊκή ομάδα έχει μείνει δεξιά με βασική επιλογή τον Άβιλα και εναλλακτικές λύσεις τους κατά συνθήκη μπακ, Ανδρούτσο και Βρουσάι. Είναι εμφανές όμως ότι ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από βασικό παίκτη στη συγκεκριμένη θέση, που θα μπορεί να προσφέρει αυτά που θέλει ο Μίτσελ, η διοίκηση και οι φίλοι της ομάδας, τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά.

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ απασχόλησε τους ερυθρόλευκους το περασμένο καλοκαίρι, τότε που έψαχναν για δύο παίκτες στα άκρα της άμυνας, αλλά δεν προχώρησε η περίπτωσή του για διάφορους λόγους. Η πειραϊκή ομάδα κατέληξε μέσα σε δύο εβδομάδες στον Άβιλα (23/6) και στον Βρσάλικο (2/7) και σταμάτησε κάθε συζήτηση. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός βρίσκεται πάλι σε αναζήτηση δεξιού μπακ και ο Μπάλντοκ έχει μπει πάλι στο κάδρο.

Όμως, ο 29χρονος διεθνής Έλληνας αμυντικός αποτελεί δύσκολη περίπτωση. Είναι βασικός στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (20 αγώνες, ένα γκολ, μία ασίστ μέσα στη σεζόν στο πρωτάθλημα), η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας στην Championship και διεκδικεί την άνοδό της στην Premier League. Επίσης, ο Μπάλντοκ δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024 και κοστολογείται από την ομάδα του πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Θεωρητικά πρόκειται για μία πολύ καλή λύση, παρόλο τις δυσκολίες που συγκεντρώνει.

Στα υπόψη οι Νταμιάν Σουάρες και Φέλιξ Πάσκαλ

Παράλληλα, στα υπόψη των ερυθρόλευκων έχουν τεθεί ο Νταμιάν Σουάρες της Χετάφε και ο Φέλιξ Πάσκαλ της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Το κοινό στοιχείο και των δύο παικτών είναι ότι λήγουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι, οπότε η διαπραγμάτευση μπορεί να γίνει πιο εύκολα ενόψει Ιανουαρίου. Πρόκειται δηλαδή για πιο προσιτές λύσεις.

Ο Σουάρες είναι 34 ετών, Ουρουγουανός με ισπανικό διαβατήριο, εκ των αρχηγών της Χετάφε και βασικός μέχρι τον περασμένο μήνα στο πρωτάθλημα. Ο Μίτσελ γνωρίζει πολύ καλά τον ποδοσφαιριστή από την κοινή τους θητεία στην ισπανική ομάδα και πρόσφατα δημοσιεύματα στην Ιβηρική ανέφεραν ότι ο 59χρονος τεχνικός επιθυμεί την απόκτηση του.

Ο Πάσκαλ είναι 24 ετών, Γερμανός, που έχει αναδειχθεί από την Ακαδημία της Ντόρτμουντ. Πριν από μερικές εβδομάδες, ο ίδιος είχε αποκαλύψει σε δηλώσεις του ότι ο Ολυμπιακός είχε ενδιαφερθεί για την απόκτησή του το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν προχώρησε η περίπτωση του, χωρίς να γίνουν γνωστοί οι λόγοι. Ο Πάσκαλ έχει μόλις τέσσερις συμμετοχές μέσα στην περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις και αναζητάει μία διέξοδο πηγαίνοντας σε ομάδα που θα έχει βασικό ρόλο.

Έχουν προταθεί οι Ελαμπντελαουί και Αρίας

Από εκεί και πέρα, στον Ολυμπιακό έχουν προταθεί δύο ελεύθεροι ποδοσφαιριστές με πλούσιο βιογραφικό, οι οποίοι όμως έχουν το μειονέκτημα πως έχουν να αγωνιστούν από την περασμένη άνοιξη. Και μεσούσης της περιόδου, οι ερυθρόλευκοι θέλουν έτοιμους αγωνιστικά ποδοσφαιριστές.

Ο ένας είναι ο γνώριμός μας από τη θητεία του στην πειραϊκή ομάδα Ομάρ Ελαμπντελαουί που έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι με τη Γαλατασαράι τον περασμένο Απρίλιο. Ο Νορβηγός, ο οποίος σε λίγες μέρες θα κλείσει τα 31, δεν αγωνίστηκε κάπου στο πρώτο εξάμηνο της περιόδου και βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας.

Ο άλλος είναι ο Σαντιάγκο Αρίας, τον οποίο τις τελευταίες ημέρες έχουν συνδέσει με τον Ολυμπιακό δημοσιεύματα στην Ισπανία και στην Κολομβία. Ο συμπατριώτης του Χάμες Ροντρίγκες, έμεινε ελεύθερος από την Ατλέτικο Μαδρίτης το περασμένο καλοκαίρι, παίζοντας το τελευταίο του ματς στα μέσα Μαϊου.

Ο έμπειρος Κολομβιανός δεξιός μπακ, ο οποίος σε ενάμιση μήνα θα κλείσει κι αυτός τα 31, ταλαιπωρήθηκε την τελευταία διετία από τραυματισμούς, με συνέπεια να αγωνιστεί πρόπερσι μόλις σε ένα ματς με την Λεβερκούζεν στην οποία ήταν δανεικός και πέρυσι σε 14 παιχνίδια με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Ο Μίτσελ σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και τον Ανιγκό είναι βέβαιο πως εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών και έχουν όλο τον χρόνο για να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή επιλογή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ