ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Νικολάς Φρέιρε, ο δυναμικός ηγέτης της Πούμας που ψάχνει ευρωπαϊκή καθιέρωση

Ο Νικολάς Φρέιρε
Ο Νικολάς Φρέιρε ©2020 FERNANDO LLANO/AP IMAGES

Ο Νικολάς Φρέιρε θα είναι η τρίτη μεταγραφή του Ολυμπιακού, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να προσθέτει στο ρόστερ του έναν δυναμικό κεντρικό αμυντικό, με ηγετικά χαρακτηριστικά.

Πρώτο μέλημα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ ήταν η άμεση απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού και δη αριστεροπόδαρου. Το όνομα του "εκλεκτού" για τη θέση του στόπερ είναι λοιπόν, Νικολάς Φρέιρε. Ο 29χρονος Αργεντινός έκλεισε στον Ολυμπιακό, έρχεται στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει ως δανεικός από την Πούμας για έναν χρόνο με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2024.

Ο Αντόνιο Κορδόν γνωρίζει καλά την αγορά της Λατινικής Αμερικής. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του αρκετές ήταν οι φορές που ξέθαψε "διαμαντάκια" από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που κατέληξαν να κάνουν καριέρα στην Ευρώπη. Ο Ισπανός αθλητικός διευθυντής των ερυθρόλευκων φαίνεται πως αξιοποίησε το δίκτυο του για να κλείσει το deal και να φέρει τον Φρέιρε στην Ευρώπη.

Το δεύτερο ταξίδι του στην Ευρώπη

Ο Φρέιρε είναι ένας ποδοσφαιριστής με πλούσια εμπειρία και γεμάτο βιογραφικό. Από τα τμήματα υποδομής της Ρίβερ Πλέιτ πήδηξε σε αυτά των Αρχεντίνος Τζούνιορς, ενώ το 2017 τον αγόρασε η Τόρκε (η οποία ανήκει στο City Group), ωστόσο δεν αγωνίστηκε ποτέ εκεί.

Δόθηκε αμέσως δανεικός στην Τσβόλε, όπου είχε 21 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις σκοράροντας και μία φορά, υπό τις οδηγίες του Τζον Φαν Σιπ. Ωστόσο στην Ευρώπη δεν παρέμεινε και τον Ιούλιο του 2018 δόθηκε ξανά δανεικός στην Παλμέιρας. Εκεί έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο, χωρίς όμως να πιάσει στη Βραζιλία. Επόμενος δανεισμός η Κίτο από το Εκουαδόρ, όπου ολοκλήρωσε τη σεζόν 2018/19.

Στη συνέχεια ήρθε η απογείωση. Η Μοντεβιδέο Σίτι Τόρκε τον πούλησε στην Πούμας του Μεξικού για 2,7 εκατομμύρια ευρώ. Εκεί βρισκόταν από την 1η Ιουλίου του 2019 με συνολικά 129 συμμετοχές, έξι γκολ και δύο ασίστ, παίρνοντας μάλιστα και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Πλέον, αναζητεί το δεύτερο ταξίδι στην Ευρώπη, αυτό που ενδεχομένως θα τον καθιερώσει στην ήπειρό μας. Ο Ολυμπιακός τού προσφέρει την ευκαιρία να μπει στον ευρωπαϊκό χάρτη, μέσα από την Stoiximan Super League και φυσικά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Ιντεπεντιέντε τα είχε βρει με την Πούμας για τον Φρέιρε, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να επιστρέψει στη χώρα του επιλέγοντας την Ευρώπη, ενώ είχε βρεθεί και στο στόχαστρο της Κρους Ασούλ.

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Λατινικής Αμερικής στα χέρια του είχαν φτάσει και προσφορές από Τουρκία, Σαουδική Αραβία και Ιταλία, όμως ο ίδιος θεώρησε πως καλύτερη προοπτική δίνει η επιλογή του Ολυμπιακού, ο οποίος τον δελέασε με το πρότζεκτ που του παρουσίασε.

Το συναπάντημα με τον Μίτσελ και το περιβραχιόνιο στην Πούμας

Πρώτος προπονητής του Νικολάς Φρέιρε στην Πούμας ήταν ο Μίτσελ, ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, με τον οποίο συνεργάστηκαν για 18 παιχνίδια. Από τις πρώτες του μέρες στο Μεξικό ο Αργεντινός άρχισε να δείχνει τα ηγετικά χαρακτηριστικά του. Από τις προπονήσεις μέχρι και τα παιχνίδια μιλούσε συνεχώς με τους συμπαίκτες του, καθοδηγώντας τους από τα μετόπισθεν. Έτσι δεν άργησε να εξελιχθεί στον αρχηγό της Πούμας.

"Ο Νικολάς έχει προσθέσει σημαντικά στοιχεία στη δουλειάς μας στην άμυνα, γιατί είναι ένας παίκτης με εξαιρετική προσωπικότητα και έχει έναν χαρακτήρα που είναι αρεστός. Ο Φρέιρε έχει βελτιώσει την δουλειά των συμπαικτών του" είχε δηλώσει για εκείνον ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού.

Υπό τις οδηγίες του Αντρές Λιλίνι και του Ραφαέλ Πουέντε ντελ Ρίο ήταν αναντικατάστατος στο κέντρο της άμυνας. Ο Φρέιρε είναι ένα δυναμικό στόπερ, δεν φοβάται να μαρκάρει, ενώ διαθέτει τη δυνατότητα να κόψει επιθέσεις και να κλέψει μπάλες με ευκολία. Πρόκειται για δυναμικά στοιχεία που ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θέλει να προσθέσει στον Ολυμπιακό, καθώς χτίζει μία πιο σκληρή ομάδα.

Το στάτους του Φρέιρε στην Πούμας άλλαξε με την άφιξη του Αντόνιο Μοχάμεντ στον μεξικανικό σύλλογο. Ο νέος τεχνικός δεν είχε στα πλάνα του τον Αργεντινό ποδοσφαιριστή, ο οποίος έψαχνε τον νέο σταθμό της καριέρας του.

Πλέον, ο Φρέιρε αναμένεται την Κυριακή στην Ελλάδα για να υπογράψει με τον Ολυμπιακό και να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του. Μία συνεργασία που στόχος είναι να επωφελήσει και τις δύο πλευρές.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ