ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Καταθέτει πρόταση στον Τοβέν σύμφωνα με την Equipe

Ολυμπιακός μεταγραφές: Καταθέτει πρόταση στον Τοβέν σύμφωνα με την Equipe
AP PHOTO/DANIEL COLE

Κατά το φρέσκο ρεπορτάζ της Equipe, ο Ολυμπιακός ετοιμάζει πρόταση συνεργασίας στον 30χρονο Γάλλο εξτρέμ, Φλοριάν Τοβέν που ψάχνει ομάδα στην Ευρώπη και έχει προταθεί.

Ο Φλοριάν Τοβέν αφήνει το Μεξικό και ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται έτοιμος να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία.

Ο 30χρονος Γάλλος εξτρέμ έχει προταθεί στους ερυθρόλευκους, όπως και πολλοί άλλοι μεσοεπιθετικοί. Ωστόσο σύμφωνα με το νέο ρεπορτάζ της Equipe άρχισαν να ασχολούνται πιο έντονα με την περίπτωσή του, θέλοντας να διερευνήσουν τις προθέσεις. Μάλιστα, όπως έγραψαν οι Γάλλοι, η ελληνική ομάδα πρόκειται να καταθέσει επίσημη πρόταση συνεργασίας στον πρώην ποδοσφαιριστή της Μαρσέιγ, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον Ζοζέ Ανιγκό και έχει συνεργαστεί με τον Μίτσελ.

Όπως σημειώνεται σχετικά, η πρόταση αναμένεται να κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, την ώρα που αρκετές ομάδες τον έχουν στο στόχαστρό τους, τόσο από την Ευρώπη όσο κι από το MLS.

Η πορεία του Τοβέν στα γήπεδα

Ο Τοβέν άρχισε την επαγγελματική πορεία του στα 18 του ως ποδοσφαιριστής της Γκενόμπλ, στα τμήματα υποδομών της οποίας είχε ενταχθεί μετά τα πρώτα βήματα στην Ορλεάν - ομάδα της γενέτειράς του. Ακολούθως έπαιξε στην Μπαστιά για μία διετία (2011-2013), προτού φύγει για τη Μαρσέιγ κάνοντας το πρώτο μεγάλο άλμα στην καριέρα του.

Η θητεία στην Αγγλία (Νιούκαστλ) κράτησε λίγο, προτού επιστρέψει στη Μασσαλία, αρχικά ως δανεικός και κατόπιν με μεταγραφή. Τον Μάιο του 2021 υπέγραψε στη μεξικάνη Τίγκρες, σε μια απόφαση που προκάλεσε αίσθηση κι ας αγωνιζόταν εκεί ο πρώην συμπαίκτης του, Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ. Με την Εθνική Γαλλίας αναδείχθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητή το 2018.

Ο Τοβέν το 2022 με την Τίγκρες

Ο Τοβέν με τη Μαρσέιγ το 2021

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ