ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Η άφιξη του Βρσάλικο για τις υπογραφές, ο Εμποκού και οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού

Ο Σίμε Βρσάλικο με τη φανέλα της Ατλέτικο
Ο Σίμε Βρσάλικο με τη φανέλα της Ατλέτικο © 2020 BERNAT ARMANGUE / AP IMAGES

Ο Βρσάλικο έρχεται στην Ελλάδα και ολοκληρώνει τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό με συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και οψιόν για ακόμη ένα χρόνο. Επαφές για δύο εξτρέμ από τη Γαλλία και όχι μόνο, ματιές και για τερματοφύλακα.

Ημέρα Σίμε Βρσάλικο η σημερινή για τον Ολυμπιακό, υπό την έννοια ότι ο Κροάτης αμυντικός αναμένεται στην Αθήνα το μεσημέρι προκειμένου να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στους ερυθρόλευκους. Ο έμπειρος δεξιός μπακ θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και απόψε ή αύριο Σάββατο θα υπογράψει το συμβόλαιό του με την πειραϊκή ΠΑΕ διάρκειας δύο ετών με οψιόν για ακόμη ένα χρόνο.

Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής είχε συμφωνήσει με την πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη πριν από περίπου δύο εβδομάδες, αλλά ήθελε να τελειώσει και τυπικά η συνεργασία του με την Ατλέτικο Μαδρίτης πριν βάλει τις υπογραφές του στους ερυθρόλευκους του Πειραιά.

Ο Βρσάλικο έπαιξε σε 70 παιχνίδια πρωταθλήματος με την Ατλέτικο Μαδρίτης, 13 στο Champions League, 12 στο ισπανικό Κύπελλο, 4 στο Europa Cup και 1 στο ισπανικό Super Cup. Ο Κροάτης σε αυτές τις 100 συμμετοχές είχε συγκομιδή 3 τέρματα και 10 ασίστ. Επίσης, στην καριέρα τους αγωνίστηκε στην Ζαντάρ, στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, στην Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, στη Τζένοα, στη Σασουόλο και στην Ίντερ. Μάλιστα, η Ατλέτικο Μαδρίτης τον είχε αποκτήσει το 2016 από τη Σασουόλο αντί 14 εκατ. ευρώ.

Ο Κροάτης ποδοσφαιριστής, ο οποίος έχει 307 αγώνες, 4 τέρματα και 38 ασίστ στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, θα ακολουθήσει το Σαββατοκύριακο ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο Ρέντη. Όπως έχουμε αναφέρει, δεν υπάρχει λόγος να ταξιδέψει στην Αυστρία, καθώς το Σάββατο το βράδυ (2/7) θα επιστρέψει η ερυθρόλευκη αποστολή στην Αθήνα.

Επαφές για δύο εξτρέμ από τη Γαλλία και όχι μόνο

Με την προσθήκη των Ζινκερνάγκελ, Άβιλα, Αμπουμπακάρ Καμαρά και Βρσάλικο στο ήδη γεμάτο ρόστερ, ο Μαρτίνς έχει στα χέρια του τους παίκτες που είχε ζητήσει από τη διοίκηση ενόψει των δύο αγώνων με αντίπαλο τη Μακάμπι Χάιφα στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν θα σταματήσει εδώ. Οι Πειραιώτες προτίθενται να κινηθούν για την απόκτηση κι άλλου εξτρέμ –μετά τον Ζινκερνάγκελ- από τη διεθνή αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε επαφές με δύο παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στη Γαλλία, ενώ στα υπόψη είναι άλλοι δύο ποδοσφαιριστές από διαφορετικά πρωταθλήματα.

Το γραφείο μάνατζερ που εκπροσωπεί τον Αμπουμπακάρ Καμαρά φέρεται να πρότεινε τις τελευταίες μέρες στον Ολυμπιακό τον Εμπουκού της Ρεμς. Μόνο που η γαλλική ομάδα ζητάει επτά εκατομμύρια ευρώ για την πώληση του 20χρονου εξτρέμ, παρά το γεγονός ότι λήγει το συμβόλαιό του σε ένα χρόνο.

Ταυτόχρονα, σενάρια από το εξωτερικό θέλουν την πειραϊκή ομάδα να έχει πάλι στα ραντάρ τον Ντεσπόντοφ της Λουντογκόρετς, ο οποίος κοστολογείται στα 4 εκατ. ευρώ.

Ματιές για τερματοφύλακα

Παράλληλα, ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην αναζήτηση τερματοφύλακα, χωρίς όμως για την ώρα να υπάρχει κάτι τόσο προχωρημένο. Στην Πορτογαλία συντηρούν το θέμα του Μαρτσεσίν της Πόρτο, αλλά δεν επιβεβαιώνεται από τους ερυθρόλευκους. Άλλωστε, η πειραϊκή ομάδα δεν ψάχνεται για βασικό γκολκίπερ, αλλά για να πλαισιώσει τον Βατσλίκ και τον Τζολάκη.

Εκτός από τις περαιτέρω μεταγραφικές κινήσεις για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, οι ερυθρόλευκοι αναμένεται να ασχοληθούν την προσεχή εβδομάδα πιο ενεργά με τις παραχωρήσεις ορισμένων παικτών και δη εκείνων που δεν συμπεριλαμβάνονται στα πλάνα του Μαρτίνς, όπως οι Φορτούνης, Βρουσάι, Ονιεκουρού, Λαλά, Πέπε, Λοβέρα, Σεμέδο, Γιάννης Μασούρας, Μάρκοβιτς και Τσούμιτς.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ