ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός, μεταγραφές: Για ποιο λόγο ο Εκαμπί βρίσκεται στα υπόψιν των ερυθρόλευκων

Ο Εκαμπί πανηγυρίζει με τη φανέλα της Λιόν
Ο Εκαμπί πανηγυρίζει με τη φανέλα της Λιόν 2021 AP PHOTO/LAURENT CIPRIANI

Ο Καρλ Τοκό Εκαμπί που ανήκει στη Λιόν είναι ένας από τους παίκτες που απασχολούν τον Ολυμπιακό για την ενίσχυση της επιθετικής του γραμμής καθώς έχει όλα τα στοιχεία που αναζητούν οι "ερυθρόλευκοι".

Στα υπόψη του Ολυμπιακού τέθηκε ο Καρλ Τοκό Εκαμπί. Ο έμπειρος επιθετικός ανήκει στη Λιόν με την οποία έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο -μέχρι τον Ιούνιο του 2024- αλλά η γαλλική ομάδα εμφανίζεται να είναι ανοιχτή στην παραχώρησή του.

Ο διεθνής Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής (55 συμμετοχές, 13 γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο), αγωνίστηκε την τελευταία σεζόν, το πρώτο εξάμηνο στη Λιόν και το δεύτερο στη Ρεν ως δανεικός έχοντας συνολικά 38 συμμετοχές, εννέα τέρματα και τέσσερις ασίστ στο πρωτάθλημα και στο Europa League.

Ο Εκαμπί, ο οποίος σε δύο μήνες θα κλείσει τα 31, διαθέτει γαλλικό διαβατήριο και μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως εξτρέμ όσο και ως σέντερ φορ. Στη Λιόν (114 παιχνίδια, 38 γκολ, 19 ασίστ) χρησιμοποιήθηκε κυρίως στην αριστερή πλευρά της επίθεσης. Το πρώτο εξάμηνο της παρουσίας του στη γαλλική ομάδα έπαιξε στη θέση του σέντερ φορ στο πρωτάθλημα, αλλά στη συνέχεια καθιερώθηκε ως εξτρέμ. Αντίθετα, στη Ρεν στο δεύτερο μισό της περασμένης περιόδου (19 αγώνες, πέντε τέρματα, δύο ασίστ), ξεκίνησε ως αριστερός εξτρέμ και τελείωσε την περίοδο παίζοντας σέντερ φορ.

Ο Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής το διάστημα που αγωνίστηκε στη Βιγιαρεάλ (62 ματς, 24 τέρματα, 10 ασίστ) έπαιξε ως σέντερ φορ. Το ίδιο είχε συμβεί και στη Σοσό (82 αγώνες, 26 γκολ, τρεις ασίστ) όπου ο Εκαμπί αγωνίστηκε κυρίως στη θέση του σέντερ φορ, ενώ υπήρξαν και ματς που έπαιξε ως αριστερός εξτρέμ. Στην Ανζέ (72 παιχνίδια, 25 τέρματα, 11 ασίστ) και στην ΦΚ Παρί (68 αγώνες, 21 γκολ) ήταν σχεδόν μοιρασμένα τα ματς που έπαιξε στα πλάγια και στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Καρλ Τολό Εκαμπί έχει χρησιμοποιηθεί και στις τρεις θέσεις της επίθεσης στην εθνική ομάδα του Καμερούν και τα χαρακτηριστικά του είναι τέτοια που του επιτρέπουν να ανταπεξέρχεται στους συγκεκριμένους ρόλους. Είναι γρήγορος, με καλή τεχνική κατάρτιση, δυνατός, δεξιοπόδαρος, καλός στο ψηλό παιχνίδι και έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Η Βιγιαρεάλ πριν από πέντε χρόνια, το καλοκαίρι του 2018, έβγαλε από το ταμείο της 18.000.000 για να τον αποκτήσει από την Ανζέ. Και δύο χρόνια αργότερα, η Λιόν δαπάνησε συνολικά 15.500.000 ευρώ (11.500.000 + 4.000.000) για να πάρει τα δικαιώματά του από την ισπανική ομάδα. Η αξία του Εκαμπί ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 8.000.000, αλλά με δεδομένο ότι λήγει το συμβόλαιό του σε ένα χρόνο, μπορεί το ποσό να είναι διαφορετικό.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ