ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός μεταγραφές: Αυτά που μπορεί να δώσει ο Χουάνγκ στο κέντρο των ερυθρόλευκων

Ο Χουάνγκ Ινμπεόμ στην αναμέτρηση των Γουάιτκαπς με το Ντάλας
Ο Χουάνγκ Ινμπεόμ στην αναμέτρηση των Γουάιτκαπς με το Ντάλας 2019 AP PHOTO/TONY GUTIERREZ

Ο Ολυμπιακός θέλει να ολοκληρώσει στα επόμενα 24ωρα την απόκτηση του Ιν-Μπέομ Χουάνγκ, ενός παίκτη που αποδίδει καλύτερα ως 8άρι και φημίζεται για την ένταση και την ενέργειά του στον αγωνιστικό χώρο. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Νοτιοκορεάτη μέσου.

Όταν αγωνιζόταν στο MLS με τη φανέλα των Βανκούβερ Γουάιτκαπς τον περιέγραφαν ως deep lying playmaker. Κατά την ευρωπαϊκή του παρουσία με τα χρώματα της Ρουμπίν Καζάν χαρακτηριζόταν ως ένας box to box ποδοσφαιριστής. Στην πατρίδα του υποστηρίζουν πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να υπηρετήσει πολλούς ρόλους μέσα στο γήπεδο.

Αν μη τι άλλο, ο Ιν-Μπέομ Χουάνγκ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, καθώς συνδυάζει ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με την ταχύτητα σε σκέψη και στα πόδια, αλλά και την αγωνιστική πειθαρχία.

Ο 26χρονος διεθνής Νοτιοκορεάτης θεωρεί πως αποδίδει καλύτερα ως 8άρι. Αυτό έχει τονίσει στις κατά καιρούς δηλώσεις του, καθώς του αρέσει να έχει ενεργό ρόλο στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού.

Είναι κυρίως δημιουργικός χαφ, με καλή κάθετη πάσα, με εξαιρετικές μακρινές μπαλιές ακριβείας, κοφτή ντρίμπλα, απαλλαγή από τον αντίπαλο και ενίοτε κινείται ως κρυφός κυνηγός. Δεν είναι λίγα τα παιχνίδια επίσης που έχει αγωνιστεί ως 10άρι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Νότιας Κορέας και πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Πάολο Μπέντο χρησιμοποιεί τον Χουάνγκ στις θέσεις 6 και 8, όπως έπραττε και στη Ρουμπίν Καζάν, ο Λεοντίν Σλούτσκι.

Ο Μπέντο, για παράδειγμα, είχε τοποθετήσει τον Ιν-Μπέομ Χουάνγκ ως αμυντικό μέσο στο 4-1-4-1 στο ματς με την Παραγουάη τον περασμένο μήνα, ενώ πριν από λίγες ημέρες τον χρησιμοποίησε ως επιθετικό μέσο στο 4-3-3 κόντρα στην Κίνα.

Επίσης, ως 8άρι έπαιξε και στα ματς με την Χιλή (στο 4-4-1-1) και την Βραζιλία (στο 4-1-4-1) στις αρχές Ιουνίου.

Τα χαρακτηριστικά του Χουάνγκ

Ο Χουάνγκ βγάλει μεγάλη ενέργεια και ένταση στο παιχνίδι του, με πολλά τρεξίματα, καλύπτει αρκετούς χώρους, κάνει τάκλιν και, παρόλο που δεν είναι δυνατός, είναι αποτελεσματικός στα μαρκαρίσματα του.

Το πλεονέκτημά του είναι πως ξέρει να “διαβάζει” το παιχνίδι του αντιπάλου, είναι ψύχραιμος και γνωρίζει να λειτουργεί υπό πίεση, βγάζοντας την μπάλα με ηρεμία στο χώρο του κέντρου. Επίσης, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με καλές εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ και πατάει συχνά στην αντίπαλη περιοχή, έχοντας ασίστ και γκολ.

Στη Νότια Κορέα με την Νταεγιόν Σίτιζεν, ο Ιν-Μπέομ είχε 94 συμμετοχές, 15 τέρματα και 13 ασίστ, στον Καναδά με τους Βανκούβερ Γουάιτκαπς έπαιξε σε 41 αγώνες με συγκομιδή 4 γκολ και 4 ασίστ και στη Ρωσία με τη Ρουμπί Καζάν ο απολογισμός του ήταν 38 παιχνίδια, 6 τέρματα και 7 ασίστ. Στη Σεούλ, λόγω ενός τραυματισμού, έπαιξε μόλις 10 ματς, έχοντας κυρίως ρόλο επιτελικού χαφ.

Παρεμπιπτόντως, εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και τα επόμενα εικοσιτετράωρα ο Χουάνγκ βάλει τις υπογραφές στο τριετές συμβόλαιο που του έχει έτοιμο ο Ολυμπιακός, ο παίκτης θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Μαρτίνς.

Μάλιστα, είναι έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης και ρυθμού, καθώς προέρχεται από επίσημους αγώνες με τη Σεούλ και την Εθνική Νότιας Κορέας.

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός τους τελευταίους δυόμιση μήνες αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ