ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με πολλές αλλαγές για το φινάλε της φετινής σεζόν

Ο Φώτης Κίτσος στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού
Ο Φώτης Κίτσος στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από την ΑΕΚ (17/5, 20:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) για την τελευταία αγωνιστική των playoffs. Οι σκέψεις του Μαρτίνς για την αναμέτρηση.

Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τη μεγάλη γιορτή του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι μετά το παιχνίδι απέναντι στον ΠΑΟΚ το Σάββατο πανηγύρισαν την κατάκτηση του 47ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους με μία μεγαλειώδη φιέστα. Πλέον, οι Πειραιώτες έχουν το βλέμμα τους στην επόμενη... μέρα και τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς.

Ωστόσο, απομένει μία ακόμη αποστολή για το οριστικό φινάλε της σεζόν 2021/22. Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ (17/5, 20:00, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) για την τελευταία αγωνιστική της Super League Interwetten. Βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει, αλλά προφανώς οι ερυθρόλευκοι θέλουν να κλείσουν μία δύσκολη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή με το διπλό απέναντι στην Ένωση.

Οι Πειραιώτες ολοκλήρωσαν την μικρής διάρκειας προετοιμασία τους για το παιχνίδι με προπόνηση την Δευτέρα (16/5) στον Ρέντη. Αμέσως μετά ο Πέδρο Μαρτίνς ανακοίνωσε αποστολή, με τον Φορτούνη να είναι παρών. Επιπλέον υπάρχουν αρκετές αλλαγές, δεδομένου ότι λείπουν βασικοί παίκτες, όπως οι Βατσλίκ, Λαλά, Μαντί, Εμβιλά, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ροντρίγκες και Ρέαμπτσουκ.

Το πλάνο του Μαρτίνς για το ΟΑΚΑ

Όπως συνηθίζει στα τελευταία παιχνίδια μετά την εξασφάλιση του τίτλου, ο Πέδρο Μαρτίνς θα προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ, ενώ άλλοι θα ξεκουραστούν, ώστε να συγκεντρωθούν και στη νέα σεζόν. Κάπως έτσι, ο Πορτογάλος προπονητής βλέπει και το υλικό που διαθέτει ενόψει και της προετοιμασίας.

Κάτω από την εστία αναμένεται να βρίσκεται ο Κρίστινσον. Τις δύο θέσεις στο κέντρο της άμυνας διεκδικούν τρεις ποδοσφαιριστές και συγκεκριμένα, οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μπα και Σισέ, με τον 26χρονο Σενεγαλέζο να έχει πιο σίγουρη τη θέση του. Όλα δείχνουν πως "καπαρωμένη" την αριστερή πλευρά της άμυνας την έχει ο Κίτσος, ενώ στο άλλο άκρο αναμένεται να τοποθετηθεί ο Ανδρούτσος.

Το δίδυμο Κανέ και Κούντε, που είχε καλή παρουσία στο Κλεάνθης Βικελίδης, αλλά και στο τελευταίο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ φαίνεται ότι θα παίξει και στο ΟΑΚΑ, ενώ διαθέσιμος είναι και ο Μπουχαλάκης. Από εκεί και πέρα στο αρχικό σχήμα είναι πιθανό να επιστρέψει ο Κώστας Φορτούνης. Εάν συμβεί αυτό σημαίνει πως για πρώτη φορά θα λάβει φανέλα βασικού. Ωστόσο, πιθανοί είναι και οι Φαντιγκά, Καρβάλιο. Επομένως, όλα είναι ακόμη ανοιχτά.

Όσον αφορά στα άκρα της επίθεσης φαβορί είναι οι Λόπες και Βρουσάι, με τους Μασούρα και Βαλμπουενά να βοηθούν από τον πάγκο. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει το προβάδισμα για τη θέση του κεντρικού επιθετικού απέναντι στον Τικίνιο. Μένει να δούμε ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις του Μαρτίνς για την τελευταία ενδεκάδα της χρονιάς.

Αναλυτικά η αποστολή του Ολυμπιακού: Α. Καμαρά, Ανδρούτσος, Μπα, Μπαγκαλιάνης, Μπουχαλάκης, Καρβάλιο, Σισέ, Ελ Αραμπί, Φαντιγκά, Φορτούνης, Κανέ, Καραργύρης, Κίτσος, Κρίστινσον, Κούντε, Λόπες, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Τικίνιο, Σουρλής, Βαλμπουενά, Βρουσάι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ