ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με μπροστάρη τον Ελ Αραμπί το σχέδιο του Κορμπεράν για τη νίκη και το βήμα πρόκρισης

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί
Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στη φάση των ομίλων του Europa League και στοχεύει σήμερα στη νίκη (20:00) κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο. Το πλάνο ενδεκάδας του Κορμπεράν.

Πέμπτο ευρωπαϊκό παιχνίδι απόψε για τον Ολυμπιακό μέσα στην περίοδο, με τους ερυθρόλευκους να αναζητούν την πρώτη νίκη, με αντίπαλο αυτή τη φορά τον Απόλλωνα Λεμεσού στο ΓΣΠ της Λευκωσίας (18/8, 20:00, COSMOTE SPORT 1, LIVE SPORT24), για τα playoffs του Europa League.

Η πειραϊκή ομάδα θέλει να κάνει το βήμα πρόκρισης στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης, απλοποιώντας τα πράγματα για το ματς ρεβάνς την επόμενη Πέμπτη (25/8) στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Μέχρι τώρα στη σεζόν, ο Ολυμπιακός έχει έναν αποκλεισμό στα προκριματικά του Champions League (από τη Μακάμπι Χάιφα με 1-1, 0-4) και μία πρόκριση σε εκείνα του Europa League (επί της Σλόβαν με 1-1, 2-2 και 3-4 στα πέναλτι). Πλέον, θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο των Κυπρίων, καθώς επιθυμεί να συνεχίσει στη διοργάνωση, φτάνοντας όσο τον δυνατόν πιο μακριά μέσα στην περίοδο.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν καλή παράδοση απέναντι στις κυπριακές ομάδες, αλλά για πρώτη φορά θα τεθούν αντιμέτωποι με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Θέλουν τη νίκη σήμερα για να αποκτήσουν το πλεονέκτημα για την πρόκριση, για λόγους πρεστίζ, αλλά και ψυχολογίας για τους ποδοσφαιριστές, μετά την εικόνα στα παιχνίδια με τη Μακάμπι Χάιφα και τη Σλόβαν.

Στην προσπάθεια για τη νίκη θα έχουν απόψε στο πλευρό τους περισσότερους από 2.000 οπαδούς στις εξέδρες του γηπέδου της Λευκωσίας, οι οποίοι μέσα σε λίγες ώρες πήραν στην κατοχή τους όλα τα εισιτήρια που είχε η πειραϊκή ΠΑΕ στη διάθεσή της. Χθες, οι φίλοι του Ολυμπιακού αποθέωσαν τον προπονητή Κάρλος Κορμπεράν και τους παίκτες κατά την άφιξη της ερυθρόλευκης αποστολής στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και ευελπιστούν σήμερα να τους αποζημιώσουν με την απόδοση και ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τι κάνει απέναντι στους Κύπριους

Σχετικά με την ιστορία των αγώνων απέναντι στις κυπριακές ομάδες, ο Ολυμπιακός μετράει πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Η πρώτη αναμέτρηση ήταν την σεζόν 1965-66 για τον α' γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, όταν οι ερυθρόλευκοι πήραν την πρόκριση στα ματς με την Ομόνοια (1-0 εκτός, 1-1 εντός).

Την περίοδο 1998-99 ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Ανόρθωση με δύο νίκες (2-1, 4-2) για τον γ' προκριματικό γύρο του Champions League. Ακολούθησαν (τη σεζόν 2008-09) ο αποκλεισμός από την Ανόρθωση (1-0, 0-3) στα προκριματικά του Champions League και (την περίοδο 2016-17) οι δύο ήττες από τον ΑΠΟΕΛ (0-1, 0-2) στη φάση των ομίλων του Europa League.

Από την άλλη, η πειραϊκή ομάδα τη σεζόν 2020-21 απέκλεισε την Ομόνοια (2-0, 0-0) στα playoffs του Champions League.

Η πιθανή ενδεκάδα του Ολυμπιακού

Στα αγωνιστικά, ο Κορμπεράν θα στηριχθεί κυρίως στους παίκτες που εμπιστεύτηκε στον αγώνα ρεβάνς με τη Σλόβαν στη Σλοβακία. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βατσλίκ, δεξιά στην άμυνα ο Άβιλα, αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ, στα στόπερ ο Σισέ και ο Μπα, στις θέσεις των κεντρικών χαφ ο Εμβιλά και ο Κούντε, στις πτέρυγες της επίθεσης ο Μασούρας και ο Ραντζέλοβιτς, ανάμεσά τους ο Ζινκερνάγκελ και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Σε περίπτωση που ο Ισπανός τεχνικός δει ότι ο Μασούρας δεν είναι απόλυτα έτοιμος ή θελήσει να τον προστατεύσει, τότε λογικά ο Ζινκερνάγκελ θα αγωνιστεί ως εξτρέμ και θα παίξει στον άξονα είτε ο Αγκιμπού Καμαρά είτε ο Χουάνγκ πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Αξίζει να τονιστεί, ότι ο Ίνμπομ Χουάνγκ και ο Κόνραντ ντε λα Φουέντε είναι έτοιμοι να κάνουν το ντεμπούτο τους με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ διαθέσιμοι είναι και οι Μανωλάς, Τζολάκης, Παπαδούδης, Κούτρης, Κίτσος, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Βρουσάι, Βαλμπουενά και Χασάν.

Από την άλλη, ο Κορμπεράν έχει να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες παικτών, καθώς δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Βρσάλικο και Ροντρίγκες (υπάρχει αισιοδοξία ότι θα προλάβουν τη ρεβάνς), ενώ εκτός λίστας έχουν μείνει οι τραυματίες Αμπουμπακάρ Καμαρά, Παπασταθόπουλος και ο προερχόμενος από τραυματισμό και ανέτοιμος Μαντί Καμαρά.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ