ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Με φόρα από τις νίκες με ΑΕΚ και Φενέρμπαχτσε για νέο τρίποντο κόντρα στον Βόλο

Ο Ρόνι Λόπες πρόκειται να είναι στο αρχικό σχήμα του Πέδρο Μαρτίνς για την αναμέτρηση με τον Βόλο
Ο Ρόνι Λόπες πρόκειται να είναι στο αρχικό σχήμα του Πέδρο Μαρτίνς για την αναμέτρηση με τον Βόλο EUROKINISSI

Με κεκτημένη ταχύτητα από τις νίκες επί ΑΕΚ και Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να διατηρηθεί σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του. Τι θέλει ο Μαρτίνς από το παιχνίδι και πώς θα το πάρει.

Με αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά με την ίδια φιλοσοφία, ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει την πορεία του στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με το πόδι πατημένο στο γκάζι. Οι ερυθρόλευκοι, που έρχονται με κεκτημένη ταχύτητα από τις νίκες επί της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και της Φενέρμπαχτσε στο Europa League, θέλουν να κλείσουν το τελευταίο επταήμερο με την κατάκτηση των τριών βαθμών και απέναντι στον Βόλο το μεσημέρι (15:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24) στο γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

Στόχος της πειραϊκής ομάδας είναι στις 5 το απόγευμα (δηλαδή, μετά το τέλος του αγώνα στο Νέο Φάληρο) να βρίσκεται στο +6 πάλι από την ΑΕΚ στη βαθμολογία της Super League Interwetten και θα αναμένει στη συνέχεια το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Άρη στην Τούμπα για να δει αν θα διατηρήσει το +7 από τον Δικέφαλο του Βορρά ή θα έχει ανοίξει κι άλλο τη διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση, ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού θα πρέπει πρώτα απ' όλα να κάνουν οι ίδιοι σωστά τη δική τους δουλειά, διατηρώντας την αυτοπεποίθηση τους στα ύψη μετά τα τελευταία καλά αποτελέσματα. Ο Πορτογάλος τεχνικός προσπάθησε το τελευταίο διήμερο να προσγειώσει τους παίκτες στην ελληνική πραγματικότητα, να κάνει το αναγκαίο "κλικ" στο μυαλό των ερυθρόλευκων, προκειμένου να εμφανιστούν όπως πρέπει σήμερα απέναντι στην ομάδα της Μαγνησίας.

Ο Μαρτίνς ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας να ξεχάσουν το παιχνίδι με αντίπαλο την Φενέρμπαχτσε, να παίξουν με πάθος, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα, καθώς θεωρεί επικίνδυνο τον Βόλο στις αντεπιθέσεις και, κυρίως, στα εκτός έδρας παιχνίδια του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι η ομάδα της Μαγνησίας βρίσκεται στην πρώτη επτάδα της βαθμολογίας και πήρε ισοπαλία 4-4 από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ενώ έχανε 4-1 μέχρι το 53'.

Τα ζητούμενα και τα πλάνα του Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος κόουτς, λοιπόν, θέλει ένα γρήγορο γκολ, κατοχή της μπάλας, πίεση όσο το δυνατό πιο ψηλά, συγκέντρωση στις στατικές φάσεις, καλή ανασταλτική λειτουργία και αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα, ο 51χρονος προπονητής ετοιμάζει αλλαγές, καθώς είναι πολύ κοντά χρονικά το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Βόλο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως προηγήθηκε και το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Και, βέβαια, θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι ο Μαρτίνς παράταξε την ίδια ενδεκάδα στα δύο τελευταία παιχνίδια και αυτό έχει τη σημασία του. Έτσι, ορισμένοι παίκτες θα χρειαστούν ανάσες και, ταυτόχρονα, θα πρέπει να επιβραβευτούν εκείνοι που ήρθαν από τον πάγκο στο ματς με την Φενέρμπαχτσε, έκαναν τη διαφορά και οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην πολύτιμη νίκη-πρόκριση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, τον Λαλά δεξιά στην άμυνα, τον Ρέαμπτσιουκ αριστερά, τον Σισέ και τον Μπα στα στόπερ, τον Εμβιλά και τον Μπουχαλάκη στα χαφ, τον Μασούρα, τον Α. Καμαρά και τον Λόπες μπροστά τους και τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μαρτίνς έχει επεξεργαστεί και άλλο πλάνο και δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν χρησιμοποιήσει τον Λόπες ή τον Μασούρα στον άξονα -δίνοντας ανάσες στον Α. Καμαρά- πίσω από τον Τικίνιο, παρατάσσοντας στη μία πλευρά της επίθεσης έναν εκ των δύο πρώτων και στην άλλη τον Ροντρίγκες ή τον Ονιεκουρού.

Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν επίσης ο Βαλμπουενά και ο Ανδρούτσος (αντί του Λαλά), ενώ διαθέσιμοι είναι και οι Ελ Αραμπί, Μ. Καμαρά, Βρουσάι, Σουρλής, Μάρκοβιτς, Κρίστινσον και Τζολάκης. Ο Πορτογάλος δεν υπολογίζει τους τραυματίες Παπασταθόπουλο, Κούντε, Καρμπόβνικ αλλά και τους Παπαδόπουλο και Σεμέδο οι οποίοι έμειναν εκτός αποστολής.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ