ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Υπογράφει ο Λαλά, τα δεδομένα για άμεση απόκτηση

Ο Κένι Λαλά, ποδοσφαιριστής που ετοιμάζεται να αποκτήσει ο Ολυμπιακός
Ο Κένι Λαλά, ποδοσφαιριστής που ετοιμάζεται να αποκτήσει ο Ολυμπιακός 2019 AP PHOTO/DANIEL COLE

Παράθυρο να έρθει ο Λαλά στον Πειραιά από τώρα αφήνουν οι Γάλλοι, την ώρα που οι “ερυθρόλευκοι” έχουν αρχικά συμφωνήσει με τον 29χρονο παίκτη για καλοκαίρι. Έρχεται το Σάββατο Ελλάδα και όλα είναι πιθανά.

Να κάνουν ακόμη καλύτερο και πιο άμεσο το deal με τον Γάλλο δεξιό μπακ Κένι Λαλά, επιχειρούν, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γαλλία, οι “ερυθρόλευκοι”. Όπως σας ενημέρωσε νωρίτερα το Sport24.gr οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, όπως μεταδόθηκε και από τα γαλλικά ΜΜΕ, ήρθαν σε συμφωνία με τον 29χρονο αμυντικό της Στρασμπούρ από τώρα για το καλοκαίρι. Πληροφορία που επιβεβαιώθηκε και από στελέχη της ΠΑΕ.

Ο Γάλλος -με καταγωγή από τη Μαρτινίκα- μπακ, ανακάλυψη του τμήματος σκάουτινγκ και του επικεφαλής Φρανσουά Μοδέστο, είναι προγραμματισμένο να έρθει το Σάββατο στην Ελλάδα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει συμβόλαιο από το καλοκαίρι και για τα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό είναι το αρχικό πλάνο. Δεν θα πρέπει, ωστόσο, να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να έχουμε άμεση άφιξη στον Πειραιά. Πως θα γίνει αυτό;

Στον Ολυμπιακό θέλουν ακόμη και… αύριο τον 29χρονο παίκτη, ο οποίος είναι έτοιμος, μπαρουτοκαπνισμένος και υψηλού επιπέδου. Φέτος μετράει 21 παιχνίδια και μπορεί να ενταχθεί άμεσα σε νέο περιβάλλον όπως έγινε πρόσφατα με τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ. Στη Στρασμπούρ ενημερώθηκαν για τη συμφωνία του Λαλά με τους πρωταθλητές Ελλάδας και δείχνουν διάθεση να τον παραχωρήσουν από τώρα, ώστε να πάρουν ένα μικρό ποσό.

Ο ίδιος ο παίκτης είναι θετικός σε αυτή την προοπτική, με την ομάδα του, μάλιστα, να κινείται ήδη για την άμεση αντικατάστασή του. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα φεύγει από τώρα ο Λαλά, καθώς μπορεί απλά να προετοιμάζουν την επόμενη μέρα. Ερωτηματικό αποτελεί και το timing της άφιξης στην Ελλάδα, δύο μέρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Από την άλλη πλευρά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι από τη Γαλλία τα προηγούμενα χρόνια τέτοιο καιρό ήρθαν για να υπογράψουν ενόψει καλοκαιριού οι Καμαρά, Σισέ και Μπα, οι οποίοι έμειναν στις ομάδες τους μέχρι το τέλος της περιόδου.

Μέσα στις επόμενες ώρες θα γνωρίζουμε τι θα συμβεί τελικά, καθώς από τον Ολυμπιακό δεν έχει επιβεβαιωθεί η πληροφορία ότι γίνεται παιχνίδι για άμεση απόκτηση του Λαλά, παρά μόνο ότι κλείνει για καλοκαίρι. Μέσα σε 48 ώρες, ωστόσο, πολλά μπορούν να συμβούν. Το ενδεχόμενο να φύγει ο Ραφίνια, τουλάχιστον από την πλευρά του, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, αν και υπήρξε ενδιαφέρον το προηγούμενο διάστημα. Πιο αδύναμος κρίκος μοιάζει ο Ντρέγκερ.

Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός προσθέτει στη μηχανή του έναν πολύ υψηλού επιπέδου δεξιό μπακ χαφ, με προοπτική να έχει το κεφάλι του ήσυχο ο Μαρτίνς για τα επόμενα τρία χρόνια. Αν έρθει από τώρα θα υπογράψει για 3,5 χρόνια, αλλιώς η συμφωνία για το καλοκαίρι θα είναι έως το 2024. Οι ετήσιες απολαβές του θα προσεγγίσουν τα χρήματα που πρόσφεραν οι “ερυθρόλευκοι” στον Ομάρ για να ανανεώσει και φτάνουν κοντά στο εκατομμύριο ετησίως συν μπόνους. Εν αναμονή...

Photo credits: ⓒ 2019 Shaun Daniel Cole/Associated Press

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ