ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Κρίσιμες ώρες για Ραφίνια

Ο Ραφίνια σε στιγμιότυπο από αγώνα του Ολυμπιακού
Ο Ραφίνια σε στιγμιότυπο από αγώνα του Ολυμπιακού EUROKINISSI SPORTS

Η άφιξη του Λαλά στον Ολυμπιακό ανοίγει το δρόμο για μια αποχώρηση στη θέση του δεξιού μπακ με το βήμα του Ραφίνια να είναι πλέον μετέωρο, καθώς ο Πέδρο Μαρτίνς έδειξε τις προθέσεις του.

Δεν έμεινε για λόγους φρεσκαρίσματος ο Ραφίνια εκτός αποστολής για τον αποψινό αγώνα του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα (19.30, NS1HD). Έμεινε επειδή ο Πέδρο Μαρτίνς ήθελε να του στείλει το σχετικό μήνυμα. Ποιο είναι αυτό; Όσο σκληρό κι αν ακούγεται ο 35χρονος Βραζιλιάνος μετά την έλευση του Λαλά μάλλον περισσεύει. Για να φτάσουμε, όμως, σε αυτό το σημείο χρειάστηκε να βάλει το χεράκι του και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Για να πιάσουμε την ιστορία από την αρχή, ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν εκείνος που αψήφισε την ηλικία του Ραφίνια, ποντάροντας στην εμπειρία και την προσωπικότητα που τον διακρίνει. Εισηγήθηκε την απόκτησή του, έστω κι αν χρειάστηκε να συμφωνηθεί ένα πολύ μεγάλο ποσό, άνω του ενός εκατομμυρίου ετησίως, για συμβόλαιο 1+1. Χρήματα περισσότερα απ’ όσα είχαν προταθεί στον Ομάρ Ελαμπντελαουί για να ανανεώσει τη συνεργασία και να συνεχίσει στον Πειραιά.

Ο Ραφίνια ήρθε, η θέση του δεξιού μπακ τον περίμενε, μετράει ως τώρα 24 συμμετοχές, με μία ασίστ. Φτωχή σίγουρα η προσφορά του στο επιθετικό σκέλος, σε μια ομάδα που έπαιρνε πολλά τα τελευταία δύο χρόνια από τους δύο ακραίους μπακ, άσχετα αν λόγω εμπειρίας αποτέλεσε έναν από τους κρίκους για μια πολύ συμπαγή αμυντική γραμμή. Είναι γεγονός ότι στον Ολυμπιακό αρχικά ξένισε το γεγονός πως κάθε τρεις και λίγο το όνομα του πρώην παίκτη της Μπάγερν μπλεκόταν σε μεταγραφικά σενάρια.

Κάθε λίγο και λιγάκι ξεφύτρωναν σαν τα μανιτάρια σενάρια από Γερμανία, για Σάλκε και όχι μόνο, από Πορτογάλια, για τη Μπενφίκα του “παλιόφιλου” Ζεσούς που συνεργάστηκαν και στη Φλαμένγκο, γεγονός που προκάλεσε απορίες και ερωτηματικά στον Πειραιά. Από την άλλη πλευρά, ο Ραφίνια δήλωνε δεξιά κι αριστερά πως είναι ευχαριστημένος και θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό. Τι πιο απλό, λοιπόν, από το να πει στον ατζέντη του να “φρενάρει” όλη αυτή την κουβέντα για πιθανή μετακίνηση…

Μπορεί να υπήρξαν παιχνίδια που ο πολύπειρος αμυντικός να αγωνίστηκε ακόμη και με ενοχλήσεις, ωστόσο, από ένα σημείο και μετά κρίθηκε πως η ομάδα χρειάζεται κάτι καλύτερο. Ο Ντρέγκερ έδειξε πως δεν μπορεί να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο για να πάρει φανέλα βασικού, ο Ανδρούτσος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, αλλά ως εναλλακτική επιλογή και κάπου εκεί προέκυψε ο Κένι Λαλά.

Ο Γάλλος μπακ – χαφ που φορούσε τη φανέλα με το 10 στη Στρασμπούρ και η ποιότητά του του επιτρέπει να εκτελεί ακόμη και τα “στημένα”, μπήκε στο κάδρο αρχικά ενόψει καλοκαιριού, αλλά πλέον είναι στην Ελλάδα, έτοιμος να υπογράψει και να παίξει ακόμη και την Τετάρτη κόντρα στον Παναιτωλικό, στη ρεβάνς Κυπέλλου, πλάι στον επίσης νεοφερμένο Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Ο Λαλά ήρθε για να μείνει με συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών, προορίζεται για βασική μονάδα, είναι έτοιμος από κάθε άποψη, άρα ο δρόμος του Ραφίνια για την ενδεκάδα στενεύει επικίνδυνα. Μπορεί ο μάνατζέρ του να μην παραδέχεται το παραμικρό τις τελευταίες ώρες, αλλά είναι σαφές πως κάτι γίνεται. Τι είναι αυτό το κάτι; Είτε μια πρόταση για μεταγραφή, είτε λύση της συνεργασίας, προκειμένου ο Ραφίνια να εξασφαλίσει ορισμένες μέρες ακόμη για να υπογράψει χωρίς δεσμεύσεις στην επόμενη ομάδα του. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες, αλλά το πιο πιθανό σενάριο αναφέρει πως ο Βραζιλιάνος θα “χαιρετήσει” έξι μήνες μετά την άφιξή του στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Μοιάζει ως μια λύση συμφέρουσα για όλες τις πλευρές, εκτός κι αν ο Ραφίνια αποφασίσει να καθίσει πάνω στα λεφτά που δεν είναι και λίγα...

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ