ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: "Καυτό" δωδεκαήμερο αγωνιστικά και μεταγραφικά

Ο Ρόνι Λόπες στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο Ελλάδας
Ο Ρόνι Λόπες στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο Ελλάδας EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε δύσκολο φεγγάρι και το επόμενο δωδεκαήμερο προβλέπεται "καυτό" για αγωνιστικούς, αλλά και για μεταγραφικούς λόγους.

Σε δύσκολο φεγγάρι βρίσκεται ο Ολυμπιακός αγωνιστικά και οι προσεχείς δώδεκα ημέρες είναι κομβικές, τόσο για την διατήρηση της βαθμολογικής διαφοράς της πειραϊκής ομάδας από τους ανταγωνιστές της στην κορυφή του πρωταθλήματος όσο και για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν κατά χρονική σειρά τον ΠΑΣ Γιάννινα (την Κυριακή 23/1) και τον Παναιτωλικό (την Τετάρτη 26/1) στο Καραϊσκάκης σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο αντίστοιχα και ακολούθως θα ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (την Κυριακή 30/1). Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο καθένας πως, μέσα σε αυτό το διάστημα, θα κριθεί αν ο Ολυμπιακός θα διατηρήσει το +9 στην Super League Interwetten και αν θα περάσει στην επόμενη φάση του Κυπέλλου αντιμετωπίζοντας την ΑΕΚ ή τον ΠΑΟΚ.

Η πειραϊκή ομάδα προέρχεται από δύο λευκές ισοπαλίες (0-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, 0-0 με τον Παναθηναϊκό) και μία ήττα (1-2 από τον Παναιτωλικό στο Κύπελλο) μέσα στον μήνα, με τον Πέδρο Μαρτίνς να μην έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να βρει τις απαντήσεις στις απουσίες του Αγκιμπού Καμαρά και του Σισέ, όπως και στα δύσκολα που έχουν βάλει οι αντίπαλοί του, με συνέπεια αυτό να έχει πληγώσει την ψυχολογία των ερυθρόλευκων. Ο Πορτογάλος τεχνικός επισημαίνει διαρκώς ότι ο Ολυμπιακός βρίσκεται “σε δύσκολη φάση”, αναζητά συνεχώς αντίδραση από τους παίκτες, αλλά για την ώρα αυτή δεν έχει έρθει.

Ο Μαρτίνς βλέποντας πως οι παίκτες της πειραϊκής ομάδας δεν έχουν την απαραίτητη ενέργεια, τις δυνάμεις, την φρεσκάδα και την αποτελεσματικότητα των περασμένων περιόδων, κοιτάζει αποκλειστικά το αποτέλεσμα, αλλά και αυτό δεν ήρθε στους τελευταίους αγώνες. Και όταν μία ομάδα δεν κερδίζει και δεν έχει καλή απόδοση, επιβαρύνει πολύ την κατάσταση. Πόσο μάλλον, όταν μιλάμε για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που είναι αλλιώς μαθημένος.

Ο Πορτογάλος προπονητής στο ματς με τον Παναιτωλικό πορεύτηκε με το ίδιο σύστημα (3-4-3) που είχε χρησιμοποιήσει και κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά προχώρησε σε δέκα αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι στη Λεωφόρο, διατηρώντας στο αρχικό σχήμα μόνο τον Μπα. Οι Κρίστινσον, Μπαγκαλιάνης, Παπαδόπουλος, Ανδρούτσος, Καρμπόβνικ, Σουρλής, Ξενιτίδης, Βρουσάι, Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί πήραν τις θέσεις των Βατσλίκ, Παπασταθόπουλου, Μανωλά, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά, Λόπες, Μασούρα και Τικίνιο.

Ποιοι άρπαξαν την ευκαιρία από εκείνους που αγωνίστηκαν; Οι πιτσιρικάδες Σουρλής, Ξενιτίδης, Μπαγκαλιάνης και Κίτσος. Ούτε ο Καρμπόβνικ ούτε ο Βρουσάι ούτε ο Λοβέρα ούτε ο Λόπες ούτε ο Τικίνιο έκαναν τη διαφορά. Από τους πιο έμπειρους, μόνο ο Ελ Αραμπί, ο Βαλμπουενά και ο Παπαδόπουλος ξεχώρισαν στο α´ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός είναι φανερό ότι δεν είναι καλά αγωνιστικά και ο Μαρτίνς θα πρέπει να βρει τρόπο να το διορθώσει άμεσα, διότι τα δύσκολα για τους ερυθρόλευκους είναι μπροστά σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Κληρώνει για Κεϊτά, Καρβάλιο, Ζαγαρίτη

Παράλληλα, οι προσεχείς δώδεκα ημέρες είναι κρίσιμες και μεταγραφικά για την πειραϊκή ομάδα. Υπό την έννοια, ότι εξακολουθούν να είναι ανοιχτές οι υποθέσεις απόκτησης του Ντιμπί Κεϊτά από την Ρεάλ Μαδρίτης, του Ζοάο Καρβάλιο από την Νότιγχαμ Φόρεστ και του Βασίλη Ζαγαρίτη από την Πάρμα ή άλλου αριστερού μπακ.

Μάλιστα, ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται ο Ολυμπιακός να χρειαστεί κενό της τελευταίας στιγμής, εφόσον προκύψει ικανοποιητική πρόταση από σύλλογο του εξωτερικού για την πώληση κάποιου ποδοσφαιριστή.

Δύο γαλλικές ομάδες για τον Μ. Καμαρά, τρεις τουρκικές για τον Τικίνιο

Ο Μαντί Καμαρά, για παράδειγμα, βρίσκεται στο στόχαστρο της Λιλ και της Νις. Ο Τικίνιο Σοάρες απασχολεί έντονα την Γαλατασαράι, την Φενέρμπαχτσε και την Μπεσίκτας, σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα στην Τουρκία. Και ο Μπα είναι πάντα στα υπόψη της Σεντ Ετιέν, η οποία τον θέλει δανεικό μέχρι το καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα, στην Βουλγαρία επιμένουν για τα περί ενδιαφέροντος των ερυθρόλευκων για τον Κίριλ Ντεσπόντοφ, ωστόσο η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν έχει κάνει για την ώρα κάποια κίνηση για τον διεθνή εξτρέμ. Άλλωστε, η Λουντογκόρετς ζητάει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρηση του Βούλγαρου ποδοσφαιριστή.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τον Αγκιμπού Καμαρά, τα νέα που έρχονται από το Καμερούν δεν είναι ευχάριστα, καθώς συνεχίζει να πονάει στον αστράγαλο και όλα δείχνουν ότι θα μείνει εκτός για ακόμη μία εβδομάδα. Αν συμβεί αυτό, θα χάσει (και) το παιχνίδι της Εθνικής Γουινέας στην φάση των 16 του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, στις 24 Ιανουαρίου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ