ΕΛΛΑΔΑ

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σκέφτονται να κινηθούν νομικά ενάντια στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών

Στιγμιότυπο από την κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League Interwetten για τη σεζόν 2021-22
Στιγμιότυπο από την κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League Interwetten για τη σεζόν 2021-22 INTIME

Η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος από τη σεζόν 2023-24 ναι μεν εγκρίθηκε με πλειοψηφία, ωστόσο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δεν συμφώνησαν και ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά κατά της απόφασης.

Με 12 ψήφους υπέρ και 2 κατά εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης (2/9) η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League Interwetten από τη σεζόν 2023-24, με όλες τις ομάδες της λίγκας με εξαίρεση τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ψήφισαν υπέρ της κεντρικής διαχείρισης.

Η διαφωνία των δύο αιωνιών του ελληνικού ποδοσφαίρου με την πλεύση των υπολοίπων 12 όσον αφορά στο τηλεοπτικό τοπίο ενδέχεται μάλιστα να έχει και συνέχεια, με τις διοικήσεις των δύο ομάδων να εκφράζουν σοβαρές ενστάσεις στο Δ.Σ. και να εμφανίζονται διατεθειμένοι να προσφύγουν ακόμα και στα δικαστήρια κατά της παραπάνω απόφασης.

Όσον αφορά στους ερυθρόλευκους, υποστήριξαν πως θα μελετήσουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους και επιφυλάσσονται αναφορικά με νόμιμες ενέργειες στις οποίες ενδέχεται να καταφύγουν ενώ από πλευράς πρασίνων υπήρχε αντίδραση από τον Γιάννη Αλαφούζο που έκανε λόγο για καταστατικό που πήγε εναντία στο νόμο ο οποίος δίνει το δικαίωμα σε κάθε ομάδα να ρυθμίζει μόνη της τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων της,

Υπενθυμίζεται πως η κεντρική διαχείριση μετατίθεται για τη σεζόν 2023-24 καθώς στην παρούσα φάση οι περισσότερες ομάδες δεσμεύονται με διετή συμβόλαια μετά τις συμφωνίες που έκαναν με τη NOVA και την COSMOTE TV αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα η NOVA έχει συμφωνήσει με Ολυμπιακό, Άρη, Ατρόμητο, Αστέρα και ΠΑΣ Γιάννινα και η COSMOTE TV με Βόλο, Παναιτωλικό, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ.

Η μόνη ομάδα δε που ακόμα διαπραγματεύεται το συμβόλαιό του για το φετινό πρωτάθλημα καθώς δεν έχει βρει κάποια πρόταση που να τον ικανοποιεί είναι ο Κύπελλούχος ΠΑΟΚ.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΟΦΗ ΑΡΗΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΛΑΜΙΑ ΒΟΛΟΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ