STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Super League: Πέρασε η κεντρική διαχείριση από τη σεζόν 2023-24

Το Γεώργιος Καραϊσκάκης μέσα από τα "μάτια" κάμερας της NOVA
Το Γεώργιος Καραϊσκάκης μέσα από τα "μάτια" κάμερας της NOVA PHOTO CREDITS: EUROKINISSI SPORTS

Στη συνεδρίαση της Super League την Πέμπτη (2/9) εγκρίθηκε η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος από τη σεζόν 2023-24 η οποία πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία.

Με 12 ψήφους υπέρ και 2 κατά εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Πέμπτης (2/9) η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Super League από τη σεζόν 2023-24. Όλες οι ομάδες της λίγκας με εξαίρεση τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ψήφισαν υπέρ της κεντρικής διαχείρισης.

Αυτό δεν μπορούσε να γίνει νωρίτερα αφού πλέον οι περισσότερες ομάδες δεσμεύονται με διετή συμβόλαια μετά τις συμφωνίες που έκαναν με τη NOVA και την COSMOTE TV αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα η NOVA έχει συμφωνήσει με Ολυμπιακό, Άρη, Ατρόμητο, Αστέρα και ΠΑΣ Γιάννινα και η COSMOTE TV με Βόλο, Παναιτωλικό, Ιωνικός, Απόλλων Σμύρνης, Λαμία, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ.

Ενώ ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που ακόμα διαπραγματεύεται το συμβόλαιό του για το επόμενο πρωτάθλημα.

Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα μοιράζονται τα χρήματα στις ομάδες που θα μετέχουν στην κεντρική διαχείριση είναι η βαθμολογία, η ισομέρεια, η εμπορικότητα των ομάδων ενώ αναμένεται να μπουν κι άλλα κριτήρια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λίγκας:

"Ομόφωνα εγκρίθηκε από τη Γ.Σ. η Προκήρυξη του Πρωταθλήματος Super League Interwetten αγωνιστικής περιόδου 2021-2022, η οποία θα αποσταλεί άμεσα στην ΕΠΟ προς έγκριση.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τροποποίηση άρθρων του καταστατικού του συνεταιρισμού που σχετίζονται με την κεντρική διαχείριση ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων άρθρου 84 του Ν. 2725/1999, κατά τρόπο ώστε από την αγωνιστική περίοδο 2023-24 να καθίσταται υποχρεωτική η κεντρική διαχείριση ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων άρθρου 84 του Ν. 2725/1999. Η Γ.Σ. για το θέμα της κεντρικής διαχείρισης διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Εγκρίθηκε ομόφωνα ο ορισμός αγώνων 1ης αγωνιστικής Πρωταθλήματος Super League 1 Interwetten αγ. περιόδου 2021-22 και κατά πλειοψηφία η τροποποίηση του ετήσιου συνοπτικού αγωνιστικού προγράμματος".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ