ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η υποχρεωτική οψιόν το "κλειδί" για Πόρτο και Σεμέδο, τι ισχύει για τον Αφόνσο Σόουζα

Ο Ρούμπεν Σεμέδο
Ο Ρούμπεν Σεμέδο EUROKINISSI SPORTS

Οι διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με την Πόρτο βρίσκονται σε εξέλιξη, με την υποχρεωτική οψιόν να είναι το "κλειδί" των συζητήσεων, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το όνομα του Αφόνσο Σόουζα ως αντάλλαγμα.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Πόρτο με τον Ολυμπιακό για τον Ρούμπεν Σεμέδο. Οι Δράκοι θέλουν τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό καθώς ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο πιέζει την απόκτησή του, αλλά η πορτογαλική ομάδα επιθυμεί να τον κλείσει με εξάμηνο δανεισμό και οψιόν αγοράς το καλοκαίρι διότι, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Ιβηρική, αντιμετωπίζει κάποια οικονομικά προβλήματα αλλά και με το Financial Fair Play.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να πουλήσουν τον Σεμέδο, αλλά συζητούν και το ενδεχόμενο δανεισμού, αρκεί να μπει υποχρεωτική οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Η Πόρτο “κλοτσάει” για την ώρα στην υποχρεωτική οψιόν, την οποία η πειραϊκή ΠΑΕ φέρεται να επιθυμεί να είναι πάνω από 5,5 εκατ. ευρώ και έτσι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Η Πόρτο στην προσπάθειά της να δελεάσει τον Ολυμπιακό και να κάμψει την αντίσταση του πρότεινε και έμψυχο αντάλλαγμα και δη τον Αφόνσο Σόουζα. Ο κεντρικός επιθετικός μέσος, ο οποίος τον Μάιο θα κλείσει τα 22, αγωνίζεται στην Μπελενένσες (έχει 20 συμμετοχές, 2 τέρματα και 1 ασίστ μέσα στην περίοδο), που έχει το 50% των δικαιωμάτων του, ενώ το άλλο 50% ανήκει στους Δράκους. Η αξία του ποδοσφαιριστή ανέρχεται αυτή τη στιγμή στα 2,5 εκατ. ευρώ και έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2024.

Συζήτηση για τα οικονομικά, όχι για έμψυχα ανταλλάγματα

Με αυτό τον τρόπο η Πόρτο, μέσω του γραφείου μάνατζερ του Ντέκο ο οποίος εκπροσωπεί τον Τικίνιο Σοάρες, τον Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ και τον Αφόνσο Σόουζα, θέλησε να πείσει τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, οι ερυθρόλευκοι δεν καίγονται αυτή τη στιγμή για έμψυχο αντάλλαγμα, αλλά να βρεθεί λύση για την παραχώρηση του Σεμέδο με τους όρους που επιθυμούν.

Ο Αφόνσο Σόουζα θα μπορούσε να αποτελέσει μία επένδυση για το μέλλον, υπό την έννοια ότι διαθέτει καλά στοιχεία, είναι μικρός σε ηλικία και μπορεί να αγωνιστεί ως κεντρικός μέσος, ως επιτελικός χαφ και εξτρέμ, αλλά αυτή τη στιγμή τον Ολυμπιακό τον απασχολεί πως θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τον Ρούμπεν Σεμέδο.

Ο τελευταίος συνεχίζει να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα προπόνησης και περιμένει τα νεότερα από τον μεγαλοατζέντη Ζόρζε Μέντες για την υπόθεσή του. Πλέον, έχουμε μπει στο τελευταίο πενθήμερο της χειμερινή μεταγραφικής περιόδου και η Πόρτο πιέζει για την απόκτηση του Σεμέδο, ο Ολυμπιακός θέλει να τον παραχωρήσει, οπότε όλα δείχνουν πως με κάποιο τρόπο αναμένεται να βρεθεί η χρυσή τομή. Κοντός ψαλμός…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΡΟΥΜΠΕΝ ΣΕΜΕΔΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ