ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η σκληρή δουλειά από τον βελτιωμένο Τζολάκη στην προετοιμασία στην Αυστρία

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σλοβάτσκο
Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Σλοβάτσκο EUROKINISSI SPORTS

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης αφήνει χαμόγελα στο προπονητικό τιμ του Ολυμπιακού στην προετοιμασία στην Αυστρία, με την εικόνα του σε προπονήσεις και φιλικά να είναι άκρως θετική.

Η περσινή σεζόν του Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με τον Κωνσταντίνο Τζολάκη να είναι ο βασικός τερματοφύλακας, εξαιτίας του τραυματισμού του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Στα τέσσερα παιχνίδια των playoffs της Stoiximan Super League κόντρα σε Βόλο, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ κράτησε το μηδέν.

Ο 20χρονος Κρητικός τερματοφύλακας έπιασε τη νέα σεζόν από εκεί που άφησε την προηγούμενη. Η δουλειά που ρίχνει στην προετοιμασία στην Αυστρία είναι αρκετά σκληρή, μαζί φυσικά με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, αλλά και τον νεαρό Θανάση Παπαδούδη.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων, Αντόνιο Χοσέ Λόπεθ Μενγκουάλ, εργάζεται στενά με τους τερματοφύλακες του. Συνεχώς προσπαθεί να τους παρακινεί και να τους εμψυχώνει. Αυτό που ζητάει από αυτούς στις προπονήσεις είναι οι γρήγορες αποφάσεις και να προχωρούν άμεσα στις κινήσεις τους, με τον Ισπανό να μένει ικανοποιημένος από τον Κρητικό γκολκίπερ.

Η δουλειά του Τζολάκη φαίνεται στα φιλικά

Η δουλειά που ρίχνει ο Κωνσταντίνος Τζολάκης στις προπονήσεις αντανακλάται και στα δύο φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα στην Αυστρία ο Ολυμπιακός. Στο παιχνίδι κόντρα στη Σλοβάτσκο αγωνίστηκε στα πρώτα 45 λεπτά και κράτησε το μηδέν. Μάλιστα, στο 41ο λεπτό είχε μία πολύ καλή απόκρουση, όταν εκτινάχθηκε και έδιωξε την κεφαλιά του Γιουρόσκα από ευνοϊκό σημείο. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του αγώνα επενέβη κάθε φορά που χρειαζόταν.

Στο δεύτερο φιλικό, ο 20χρονος τερματοφύλακας πέρασε αλλαγή στο δεύτερο μέρος. Ξεκίνησε μάλιστα ορεξάτα έχοντας διπλή απόκρουση στο 47ο λεπτό, κρατώντας έτσι το 1-0, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τον έλεγχο στη συνέχεια και την ανάμειξη του Τζολάκη να γίνεται μόνο όταν υπήρχε ανάγκη. Πάντως και στα δύο ματς έδειξε έτοιμος και σε εγρήγορση.

Ένα project που μπορεί να βγάλει αποτέλεσμα

Ο Τζολάκης βρίσκεται στον Ολυμπιακό από το 2018 όταν οι ερυθρόλευκοι τον απέκτησαν από τον Πλατανιά σε ηλικία 16 ετών. Χρονιά με τη χρονιά ο Κρητικός γκολκίπερ μοιάζει βελτιωμένος. Ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα έκανε το 2020 σε ημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, ενώ τότε είχε παίξει και στον τελικό του Σεπτεμβρίου με την ΑΕΚ.

Από τα 192 λεπτά συμμετοχής του 2019/20, πέρασε στα 533 λεπτά το 2020/21. Τότε ο Πέδρο Μαρτίνς άρχισε να του δίνει ευκαιρίες, ενώ το 2021 "ψήθηκε" στα προκριματικά του Champions League.

Σε ηλικία 19 ετών σήκωσε το βάρος της διαδικασίας των πέναλτι κόντρα στη Λουντογκόρετς και βγήκε πιο δυνατός συναισθηματικά.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με 1260 λεπτά συμμετοχής. Φέτος ο Κωνσταντίνος Τζολάκης μοιάζει έτοιμος για ακόμη ένα βήμα παραπάνω, ενώ μέχρι στιγμής με τον έμπειρο Πασχαλάκη συνθέτουν ένα δυναμικό και ισχυρό δίδυμο κάτω από τα γκολπόστ.

Πρόκειται πάντως για μία κομβική σεζόν για τον 20χρονο τερματοφύλακα, είτε παραμείνει στον Ολυμπιακό και πάρει περισσότερα λεπτά συμμετοχής, είτε στην πορεία της μεταγραφικής περιόδου αποφασιστεί να φύγει δανεικός, ώστε να έχει τον ρόλο του βασικού τερματοφύλακα, για να "ψηθεί" περισσότερο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ