THE SPORTS ECONOMIST

Ολυμπιακός: Η πίεση του Σκάρπα, η αλλαγή στάσης της Παλμέιρας και το plan b των ερυθρόλευκων

Ο Γκουστάβο Σκάρπα με τη φανέλα της Παλμέιρας
Ο Γκουστάβο Σκάρπα με τη φανέλα της Παλμέιρας © 2020 ALEXANDRE SCHNEIDER / AP IMAGES

Πώς και πότε ξεκίνησε η προσπάθεια του Ολυμπιακού για να αποκτήσει τον Γκουστάβο Σκάρπα, πώς στην πορεία άλλαξε η στάση της Παλμέιρας, η επιδίωξη του Βραζιλιάνου ποδοσφαιριστή να βρει λύση και να αποχωρήσει άμεσα και το plan b που υπάρχει στο τραπέζι των "ερυθρόλευκων".

Το όνομα του Γκουστάβο Σκάρπα βρίσκεται για καιρό στο μεταγραφικό προσκήνιο του Ολυμπιακού. Ο επιτελικός μέσος της Παλμέιρας έχει προκριθεί από τους πρωταθλητές Ελλάδας ως ιδανική περίπτωση στην αναζήτηση ενός δημιουργικού μέσου και οι επαφές με την πλευρά του 28χρονου ποδοσφαιριστή, αλλά και τον βραζιλιάνικο σύλλογο κρατάνε πάνω από έναν μήνα.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα πληροφορείται το SPORT24 από τη Βραζιλία, η αταλάντευτη και εκφρασμένη στη διοίκηση των κατόχων του Copa Libertadores απόφαση του Σκάρπα να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του, αναζητώντας συνέχεια της καριέρας του στην Ευρώπη, συνέβαλε αρχικά στο να συμβιβαστεί και να ζητάει ένα συγκεκριμένο αντίτιμο, περίπου 1 εκατ. ευρώ για την άμεση παραχώρηση του ποδοσφαιριστή.

Ποσό το οποίο κρίθηκε ως ευκαιρία από τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι και ξεκίνησαν τις επαφές με την Παλμέιρας σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο.

Ενδεικτικό το γεγονός ότι πέρυσι, τέτοια εποχή, ο βραζιλιάνικος σύλλογος είχε προτάσεις που προσέγγιζαν τα 10 εκατ. ευρώ. Πλέον όμως, με το συμβόλαιο του Σκάρπα να ολοκληρώνεται στο τέλος Δεκεμβρίου, δεν υπήρχαν περιθώρια ανάλογων αξιώσεων. Τουλάχιστον έτσι φαίνονταν αρχικά.

Έπεται συνάντηση Σκάρπα – διοίκησης Παλμέιρας, στο τραπέζι και συμφωνία από τώρα για τον Ιανουάριο

Μετά την επισημοποίηση του ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού, ο Βραζιλιάνος μέσος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, συμβάλλοντας καταλυτικά στην αναρρίχηση της Παλμέιρας στην κορυφή του Brasileirao.

Και παράλληλα, οδήγησε και στην αλλαγή της στάσης της διοίκησης του club, η οποία πλέον σε κάθε τόνο και σε κάθε επικοινωνία ξεκαθάριζε πως ο Σκάρπα δεν παραχωρείται τη δεδομένη στιγμή, έναντι οποιουδήποτε αντιτίμου και πως ήταν προτιμότερο να φύγει ως ελεύθερος, όταν ολοκληρωθεί το συμβόλαιο του στα τέλη Δεκεμβρίου, παρά να τον παραχωρήσουν τώρα. Στάση που διατηρείται ως και σήμερα.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ήταν εξ αρχής θετικότατος στην προοπτική της μετακόμισης στον Ολυμπιακό. Και παραμένει, επιδιώκοντας μάλιστα να αποχωρήσει όσο το δυνατόν πιο άμεσα από την Παλμέιρας.

Ενημέρωσε σχετικά τον τεχνικό του συλλόγου και αλλοτινό του ΠΑΟΚ, Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε απαξιωτικά για το ελληνικό πρωτάθλημα, τονίζοντας στον Σκάρπα πως είναι χαμηλότερου επιπέδου για τον ίδιο, εμφανώς επιδιώκοντας να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή τουλάχιστον ως το τέλος του συμβολαίου του, οπότε δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί και το βραζιλιάνικο πρωτάθλημα (σήμερα βρίσκεται στην 12η αγωνιστική).

Ο Σκάρπα πάντως εξακολουθεί να πιέζει, έχοντας ζητήσει συνάντηση και με τις διοικητικές κεφαλές του συλλόγου. Συνάντηση η οποία εκτιμάται πως θα γίνει άμεσα, τις αμέσως επόμενες μέρες (ή ακόμη και ώρες) και από αυτήν θα διαφανεί αν υπάρχει διάθεση να εξομαλυνθεί η άτεγκτη στάση της Πάλμειρας και να δεχτεί αυτό που στο ξεκίνημα δηλαδή των επαφών των δύο ομάδων ζητούσε και ο Ολυμπιακός κάλυπτε.

Αν όχι, τότε στο τραπέζι των "ερυθρόλευκων" βρίσκεται και η επιλογή να προχωρήσουν από τώρα σε συμφωνία με τον Σκάρπα, ώστε να τον εντάξουν στο δυναμικό τους στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Έχοντας έτσι κι αλλιώς μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του με την Παλμέιρας, ο Σκάρπα μπορεί από τώρα να υπογράψει όπου επιθυμεί και να ενταχθεί στην επόμενη ομάδα του την 1η Ιανουαρίου, χωρίς την παραμικρή μεσολάβηση της Παλμέιρας.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα τελειώσει τη σεζόν στη Βραζιλία τον Νοέμβριο, θα ολοκληρώσει και το συμβόλαιό του με την Παλμέιρας τον Δεκέμβριο και 1η Ιανουαρίου θα ενταχθεί στον Ολυμπιακό, χωρίς η "βέρντε" να εισπράττει ούτε ευρώ.

Ο Ολυμπιακός και ο Πέδρο Μαρτίνς ιδανικά θα ήθελαν τον ποδοσφαιριστή… χτες στο Ρέντη, αλλά αν δεν βρεθεί η "χρυσή" τομή με την Παλμέιρας για να γίνει αυτή η μεταγραφή άμεσα, τότε δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε αυτό το plan b. Να "κλείσουν" δηλαδή από τώρα τον Σκάρπα για τον Ιανουάριο, με τον ποδοσφαιρική να παραμένει ως τότε στο δυναμικό της Παλμέιρας.

Και παράλληλα ελπίζοντας πως με αυτή την κίνηση θα αυξήσουν και την πίεση προς την πλευρά του βραζιλιάνικου συλλόγου, ώστε τελικά να συναινέσει στην ιδεατή για τον Ολυμπιακό άμεση παραχώρησή του.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ