ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η παράδοση κόντρα σε ισραηλινές ομάδες

Ο Κώστας Φορτούνης με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ματς κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά | 3 Αυγούστου 2016
Ο Κώστας Φορτούνης με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ματς κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά | 3 Αυγούστου 2016 INTIME

Ο Ολυμπιακός καλείται απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα να σπάσει μία αρνητική παράδοση που τον συνοδεύει, αφού μετράει μόνο αποκλεισμούς απέναντι σε ισραηλινές ομάδες και μόλις 1 νίκη σε σύνολο έξι αναμετρήσεων.

Η κλήρωση στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League έφερε την Μακάμπι Χάιφα στον δρόμο του Ολυμπιακού, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να έχει μπροστά της μία άκρως ενδιαφέρουσα αγωνιστική πρόκληση, να την ξεπεράσει για να βρεθεί στον επόμενο γύρο και να πανηγυρίσει την πρώτη πρόκριση στην ευρωπαϊκή ιστορία του απέναντι σε σύλλογο του Ισραήλ.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως σε σύνολο έξι αγώνων και απέναντι σε τρεις διαφορετικούς αντιπάλους από τη "χώρα του λαού", οι ερυθρόλευκοι έχουν μόνο 1 νίκη έναντι 2 ισοπαλιών και 3 ηττών, ενώ συνολικά μετρούν μόνο αποκλεισμούς.

Η πρώτη φορά που κλήθηκε ο Ολυμπιακός να κοντραριστεί με ομάδα από το Ισραήλ ήταν τη σεζόν 2002-03 για τους ομίλους του Champions League, με τους Πειραιώτες (με προπονητή τον Τάκη Λεμονή τότε) να γνωρίζουν τη συντριβή με 3-0 στην Κύπρο ως φιλοξενούμενοι για την 2η αγωνιστική (στο αμέσως επόμενο παιχνίδι από τον θρίαμβο με 6-2 επί της Λεβερκούζεν) και να φέρνουν ισοπαλία με 3-3 στην Ριζούπολη, αποτέλεσμα που τους άφησε στην τελευταία θέση και εκτός Ευρώπης.

Το επόμενο ραντεβού ήταν οκτώ χρόνια αργότερα, στα προκριματικά του Champions League απέναντι στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, με την ομάδα του Έβαλντ Λίνεν να παίρνει τη νίκη με 2-1 στο "Καραϊσκάκης" αλλά να γνωρίζει την ήττα με 1-0 στη ρεβάνς και να μένει εκτός ομίλων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, στους πρώτους μάλιστα μήνες της εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη στη διοικητική ηγεσία του συλλόγου.

Όσον αφορά στο τρίτο και τελευταίο ραντεβού, μέχρι αυτό του ερχόμενου Ιουλίου, ήταν το 2016, όπου σημειώθηκε ένας ακόμα αποκλεισμός, με τον Ολυμπιακό του Βίτορ να φέρνει λευκή ισοπαλία στο Φάληρο με την Χάποελ Μπερ Σεβά και να ηττάται με 1-0 στη ρεβάνς, γεγονός που τον άφησε εκτός ομίλων Champions League.

Σημειώνεται μάλιστα ότι προπονητής της Μπερ Σεβά σε εκείνα τα ματς ήταν ο Μπαράκ Μπακχάρ, που θα βρει ξανά στο δρόμο του ο πρωταθλητής Ελλάδας αφού βρίσκεται πλέον στον πάγκο της Μακάμπι Χάιφα.

Οι αναμετρήσεις του Ολυμπιακού με ισραηλινές ομάδες:

  • 24 Σεπτεμβρίου 2002: Μακάμπι Χάιφα - Ολυμπιακός 3-0
  • 13 Νοεμβρίου 2002: Ολυμπιακός – Μακάμπι Χάιφα 3-3
  • 29 Ιουλίου 2010: Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 2-1
  • 5 Αυγούστου 2010: Μακάμπι Τελ Αβίβ - Ολυμπιακός 1-0
  • 27 Αυγούστου 2016: Ολυμπιακός - Χάποελ Μπερ Σεβά 0-0
  • 3 Αυγούστου 2016: Χάποελ Μπερ Σεβά - Ολυμπιακός 1-0
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CHAMPIONS LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ