ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η παλιά φρουρά και τα κρυφά όπλα του Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς σε προπόνηση του Ολυμπιακού πριν το εντός έδρας ματς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας | 18 Αυγούστου 2021
Ο Πέδρο Μαρτίνς σε προπόνηση του Ολυμπιακού πριν το εντός έδρας ματς με την Σλόβαν Μπρατισλάβας | 18 Αυγούστου 2021 INTIME

Τους παλιούς βάζει μπροστά ο Πέδρο Μαρτίνς για το ξεκίνημα των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού. Τι περιμένει μέχρι το Σάββατο για την ενδεκάδα. Γιατί εντάσσει σταδιακά τις μεταγραφές στο πλάνο.

Παλιά του τέχνη κόσκινο. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μάθει να ζει και να προσαρμόζεται στις δυσκολίες. Έχει καταφέρει πολλές φορές να βγει νικητής μέσα από επίπονες και ζόρικες διαδικασίες. Παράλληλα, από χρόνο σε χρόνο, έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ανθεκτικός στο να αλλάζει πρόσωπα και διατάξεις, προκειμένου να διατηρήσει τον Ολυμπιακό σε ένα υψηλά σταθερό επίπεδο.

Το γιατί η σεζόν μπήκε με το... αριστερό λόγω απουσιών, covid και αργής προσαρμογής στα νέα δεδομένα που στοίχισε τελικά και τον αποκλεισμό από το Champions League, έχουν αναλυθεί όλο το προηγούμενο διάστημα. Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα αρχή, με δύο μεγάλους στόχους στο προσκήνιο.

Το βράδυ της Κυριακής, οι "ερυθρόλευκοι" υποδέχονται τον Ατρόμητο (20.30, NS Prime) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τέσσερις ημέρες αργότερα καλούνται να μπουν νικηφόρα στις υποχρεώσεις τους με αντίπαλο την Αντβέρπ. Είναι γεγονός ότι λόγω και της απουσίας των 15 (!) διεθνών, η τεχνική ηγεσία δεν κατάφερε να μοντάρει την ενδεκάδα όπως θα ήθελε, ωστόσο, είναι θετικό ότι αρκετοί από τους παίκτες που έλειπαν αυτό το διάστημα, πήραν χρόνο συμμετοχής και ανέβασαν στροφές.

Μέσα από την προπόνηση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής και εκείνη του Σαββάτου, ο Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος να μετρήσει δυνάμεις και ετοιμότητα, ώστε να καταλήξει στο πλάνο για τις πρώτες "καυτές" μάχες της σεζόν.

Ότι θα χρειαστεί όσο το δυνατόν περισσότερους ετοιμοπόλεμους για να σταθεί η ομάδα όσο καλύτερα μπορεί σε αυτό το πρώτο κομμάτι των υποχρεώσεών της είναι δεδομένο. Επίσης, υπάρχουν και συγκεκριμένα ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν οριστικά μέχρι την ώρα που θα ανακοινωθεί η αποστολή για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Τόμας Βατσλίκ πάει όλο και καλύτερα, λογικά θα είναι ετοιμοπόλεμος, κάτι που αναμένεται να συμβεί και με τους Μασούρα, Εμβιλά. Με τον Γάλλο χαφ, ωστόσο, δεν υπάρχει διάθεση για το παραμικρό ρίσκο από τη στιγμή που υπάρχουν οι εναλλακτικές του Κούντε και του Αγκιμπού Καμαρά. Ερωτηματικό υπάρχει και για το βαθμό ετοιμότητας του Μαντί Καμαρά, λόγω της ταλαιπωρίας στην πατρίδα του, ωστόσο, τα πρώτα σημάδια δείχνουν πως επέστρεψε σε καλή κατάσταση και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή.

Θα εμπιστευτεί τις περυσινές δοκιμασμένες επιλογές

Το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να επισημάνουμε είναι πως ο κόουτς θα πατήσει στον κορμό της περσινής ομάδας, τουλάχιστον σε αυτή την πρώτη στροφή των επίσημων υποχρεώσεων. Από τα νέα πρόσωπα, σίγουρος για την ενδεκάδα είναι μόνο ο Τσέχος κίπερ, ενώ οι υπόλοιπες μεταγραφές θα ενταχθούν σταδιακά στο πλάνο.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δούμε στο αρχικό σχήμα τον Πολωνό Καρμπόβνικ αντί του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος έδωσε τρία σερί 90άλεπτο με την Εθνική Μολδαβίας μέσα σε διάστημα μερικών ημερών, ακόμη και τον Ονιεκούρου, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι οι περισσότερες μεταγραφές, μεταξύ των οποίων οι Τικίνιο, Ρόνι Λόπες, θα εκκινήσουν από τον πάγκο. Κάποιοι από αυτούς θα αποτελέσουν και κρυφά χαρτιά στο μανίκι του κόουτς, καθώς ως τώρα έχουν αγωνιστεί από ελάχιστα έως καθόλου, άρα μόνο εντός των τειχών του Ρέντη ξέρουν τι ακριβώς είναι σε θέση να προσφέρουν σε αυτό το ξεκίνημα...

Η πιθανή ενδεκάδα αποτελείται από τους Βατσλίκ- Ανδρούτσο, Σωκράτη, Μπα, Καρμπόβνικ- Μπουχαλάκη, Μαντί Καμαρά, Κούντε- Μασούρα, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, χωρίς, ωστόσο, να είναι ακόμη κάτι οριστικό.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές μετά από την πρόβα του Σαββάτου (11/9), αλλά και μέσα από τις επιλογές του προπονητή αναφορικά με το ποιοι θα αποτελέσουν την αποστολή.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ