ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η μάχη του Μπρούμα, η σφήνα Μούσα και ο νέος εξτρέμ

Ο Μπρούμα από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αϊντχόφεν
Ο Μπρούμα από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Αϊντχόφεν EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός έχει τακτοποιήσει τα "ανοικτά κεφάλαια", το ψάξιμο για πρωτοκλασάτο εξτρέμ φουντώνει, την ώρα που ο Αλγκασίμ Μπα "δηλώνει" ότι παίζει και σέντερ φορ.

Ήρεμες ήταν οι προηγούμενες μέρες στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη. Όσοι από τους παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους ομάδες, απόλαυσαν το τετραήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος το τελευταίο διήμερο βλέπει ξανά διαθέσιμους τους Σεμέδο, Βαλμπουενά, Χασάν, ενώ ανεβάζει καθημερινά στροφές και ο Βρουσάι.

Για τον Πορτογάλο στόπερ είχατε διαβάσει από την επομένη του τραυματισμού του πως θα επιστρέψει νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση, λόγω και της γερής του κράσης, αλλά και της επιθυμίας του να τεθεί ξανά στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Την ίδια ώρα η ΠΑΕ έχει κλείσει τις περισσότερες από τις εκκρεμότητες του καλοκαιριού, μετά και την προφορική συμφωνία με τον Ματιέ Βαλμπουενά.

Ουσιαστικά απομένει να μάθουμε ποιο είναι το πλάνο για τον Χοσέ Χολέμπας που επίσης μένει ελεύθερος, αλλά έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, άρα είναι πιθανή και η δική του επέκταση, αλλά και τι πρόκειται να γίνει με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2022. Για τον Κρητικό χαφ υπάρχει πρόθεση της διοίκησης να γίνει νέα αναπροσαρμογή, ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να προκύψει πρόταση το καλοκαίρι (Γερμανία;) για να συζητηθεί το ενδεχόμενο πώλησής του, αν συμφωνήσουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Αναφορικά με τις μεταγραφικές κινήσεις, είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για τουλάχιστον έναν εξτρέμ πρώτης γραμμής. Παρότι το θέμα με την πιθανή παραμονή του Μπρούμα δεν έχει κλείσει, θα έρθει κι άλλος παίκτης για τα "φτερά", έστω κι αν για την ίδια θέση υπολογίζονται οι Βρουσάι, Ραντζέλοβιτς, Μασούρας, αλλά και ο Βαλμπουενά…

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΜΠΡΟΥΜΑ

Με τον Μπρούμα τα δεδομένα είναι λίγο – πολύ γνωστά. Η οψιόν αγοράς του φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ, αλλά αυτό το ποσό δεν πρόκειται να βγει από το ταμείο των "ερυθρολεύκων". Μέχρι τώρα ο 26χρονος ακραίος κυνηγός έχει συμπληρώσει 27 συμμετοχές, με συγκομιδή πέντε γκολ και τέσσερις ασίστ. Μπορεί τα προσόντα του να μην αμφισβητούνται, αλλά είναι δεδομένη και η έλλειψη σταθερότητας, καθώς και η ευπάθεια σε τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούν συχνά.

Η αίσθηση που επικρατεί στην τεχνική ηγεσία, είναι πως αν βρεθεί φόρμουλα και μείνει ο Μπρούμα, θα είναι καλύτερος την επόμενη σεζόν. Και λόγω προσαρμογής, αλλά και λόγω πιο προσεκτικής δουλειάς από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας που θα του επιτρέψει να μπει καλύτερα στο κόλπο της νέας χρονιάς. Ο ίδιος θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό, δεν θέλει να επιστρέψει στην Αϊντχόφεν παρότι έχει συμβόλαιο έως το 2023, οπότε θα πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Αν οι απαιτήσεις της ολλανδικής ομάδας πέσουν σε πιο νορμάλ επίπεδα και γίνει κουβέντα για ένα ποσό γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ, θα αυξηθούν αυτόματα και οι πιθανότητες απόκτησης του Μπρούμα από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Αν όχι, ακολουθεί ο μονόδρομος της επιστροφής. Η πλάστιγγα, ωστόσο, θα γείρει προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση και από το τι θα δείξει ο Πορτογάλος εξτρέμ μέχρι το φινάλε της περιόδου. Αν βελτιώσει σημαντικά την εικόνα και τους αριθμούς του θα βάλει σε διαδικασία και τους αρμόδιους του συλλόγου να τον διεκδικήσουν πιο έντονα και με πιο… ανοικτό πορτοφόλι.

ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΜΟΥΣΑ

Τις τελευταίες ημέρες, μπήκε στο ρεπορτάζ το όνομα του Αχμέντ Μούσα, του 28χρονου αρχηγού της Εθνικής Νιγηρίας (87 ματς, 15 γκολ). Πρόκειται για έναν "ψημένο" και υψηλού επιπέδου ακραίο επιθετικό, ο οποίος παρά τα 171 εκατοστά του κορμιού του μπορεί να υποστηρίξει και ρόλο φορ, υπό προϋποθέσεις. Το αρνητικό στη δική του περίπτωση είναι πως παρά το γεμάτο του βιογραφικό έχει μείνει χωρίς ομάδα από τις 26 του Οκτώβρη.

Ενόψει καλοκαιριού, λοιπόν, θα μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα βρίσκεται περίπου έναν χρόνο εκτός δράσης. Κι αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Είναι, λοιπόν, στα υπόψη, αλλά όχι "πολύ κοντά" όπως αναφέρθηκε πρόσφατα σε δημοσιεύματα του εξωτερικού...

Όλα τα παραπάνω ενισχύουν την άποψη ότι οι "ερυθρόλευκοι" κινούνται από τώρα για εξτρέμ, μπορεί και για δεύτερο, αν τελικά δεν βρεθεί άκρη με τον μετέωρο Μπρούμα. Η αναζήτηση έχει περιοριστεί σε δύο μέτωπα. Στην Πορτογαλία, αγορά που ο Πέδρο Μαρτίνς και ξέρει και εμπιστεύεται, αλλά και στη Γαλλία όπου λύνουν και δένουν οι Μοντέστο, Καρεμπέ, με τη συνεργασία των Ισά, Ανιγκό. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, γεμίζει λίστα υποψηφίων, χωρίς να έχει ξεχωρίσει κάποια περίπτωση ιδιαίτερα.

ΜΠΑ: "ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ"

Στο μεταξύ, ο Αλγκασίμ Μπα δεν γυμνάστηκε την Παρασκευή, όπως αναμενόταν, με την πρώτη ομάδα, επειδή είναι ακόμη ανέτοιμος. Περιορίστηκε σε νέα προπόνηση με το γκρουπ της Κ19 που προετοιμάζεται για την πρώτη ομάδα, ανάλογα με το τι θα χρειαστεί ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο 18χρονος αρχηγός της U19 της Γουινέας, εμφανίζεται ολοένα και καλύτερος.

Πρόκειται για ποδοσφαιριστή με καλά χαρακτηριστικά, σωματοδομή που παραπέμπει στον συμπατριώτη του Μαντί Καμαρά. Έχει πολύ γερό πάτημα, εξαιρετική εναλλαγή στο ρυθμό και την ταχύτητα, καλή τεχνική και σουτ.

Σε κουβέντες που είχε με τους ανθρώπους της ομάδας, μάλιστα, είπε πως πέρα από την ικανότητα να αγωνιστεί στην τριάδα πίσω από τον επιθετικό, μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης, βάζοντας ιδέες στους αρμόδιους. Πρόσθεσε ότι συνήθως σε ρόλο φορ αγωνίζεται και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του. Όλα αυτά, ωστόσο, θα ξεκαθαρίσουν μόλις περάσει από τα τεστ του Πέδρο Μαρτίνς...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ