ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η καθοριστική συνύπαρξη των Ίνμπομ Χουάνγκ και Εμβιλά για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Ο Γιαν Εμβίλα
Ο Γιαν Εμβίλα EUROKINISSI SPORTS

Ο Μίτσελ πιστεύει στη συνύπαρξη του Ίνμπομ Χουάνγκ και του Γιαν Εμβιλά στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, ένα δίδυμο που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό (6/11, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24).

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό (6/11, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) στην 11η αγωνιστική της Super League. Ένα κομβικό παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι θέλουν το διπλό στη Λεωφόρο, προκειμένου να μειώσουν τη διαφορά στο -7 από την κορυφή και να αντιμετωπίσουν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση τη συνέχεια στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Ο Μίτσελ έχει καταστρώσει ήδη τα πλάνα του για το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό και προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει τον Εμβιλά στη θέση "6" με τον Ίνμπομ Χουάνγκ δίπλα του στο "8".

Ο Ισπανός προπονητής θέλει από την ομάδα του να κυριαρχήσει στη μεσαία γραμμή και η παρουσία των δύο παραπάνω ποδοσφαιριστών είναι καθοριστική. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από ισορροπία και η συνύπαρξη του Εμβιλά με τον Κορεάτη μέσο στο πλευρό του είναι ικανή να προσφέρει κάτι τέτοιο.

Το "όπλο" του Μίτσελ, ο Ίνμπομ Χουάνγκ

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ είναι το "όπλο" του Μίτσελ στον φετινό Ολυμπιακό. Ο Κορεάτης μέσος αποτελεί έναν από τους πιο δημιουργικούς παίκτες τη φετινή σεζόν για τους ερυθρόλευκους. Οι πρωτιές του σε καθοριστικές κατηγορίες, όπως καταγράφονται από την OPTA/ Stats Perfrom αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Ο Χουάνγκ είναι ο κορυφαίος πασέρ των ερυθρόλευκων με 70.55 πετυχημένες μεταβιβάσεις ανά 90λεπτο. Παράλληλα, είναι πρώτος στις πάσες πάνω από τη σέντρα με 42.2 ανά 90 λεπτά. Ο Κορεάτης μέσος είναι επίσης ο πιο ενεργός ποδοσφαιριστής με 93.8 ενέργειες ανά 90λεπτο.

Επιπλέον, συνεισφέρει και ανασταλτικά με υψηλά νούμερα, εφόσον έχει 1.91 κλεψίματα, αλλά και 6.1 ανακτήσεις κατοχής ανά 90λεπτο.

Η σιγουριά που προσφέρει ο Εμβιλά

Ο Εμβιλά, ακόμη μία φορά, στη φετινή σεζόν είναι η "σταθερά" του φετινού Ολυμπιακού. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, με σταθερότητα, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή του. Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ο Γάλλος μέσος αποτελεί τη ραχοκοκαλιά στον φετινό κορμό των ερυθρόλευκων.

Στο πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί σε εννέα παιχνίδια, τα οποία μεταφράζονται σε 672 λεπτά συμμετοχής, πίσω από τον Όλεγκ Ρέαμπτσουκ και τον Χουάνγκ Ίνμπομ. Ο Γάλλος μέσος έχει απουσιάσει μόνο από το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος κόντρα στη Λαμία με ίωση. Κατά τ' άλλα ήταν πάντα παρών σε όλα τα ματς.

Ο Εμβιλά με τις μεταβιβάσεις του μπορεί να προσφέρει ηρεμία στον άξονα των ερυθρόλευκων, αλλά και να οργανώσει το παιχνίδι. Στις πάσες του δύσκολα θα κάνει λάθος, κάτι που φαίνεται από τις 443 επιτυχημένες μεταβιβάσεις στις 505 που έχει δοκιμάσει συνολικά στο πρωτάθλημα.

Η συνύπαρξη των δύο

Ο Ολυμπιακός κατά τη διάρκεια τις φετινής σεζόν έχει προχωρήσει σε αρκετές αλλαγές στον σχηματισμό του, αλλά και στα πρόσωπα που απαρτίζουν την ενδεκάδα. Ωστόσο, φαίνεται πως μέσα σ' όλες αυτές τις μεταβολές έχει δημιουργηθεί ένα ισχυρό δίδυμο, ικανό να δώσει ακόμη περισσότερα πράγματα.

Ο Εμβιλά μαζί με τον Ίνμπομ Χουάνγκ μπορούν να αποτελέσουν ένα "όπλο" στα χέρια του Ισπανού τεχνικού, ειδικά όταν ο Κορεάτης είναι υγιής. Συνολικά φέτος οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν αγωνιστεί μαζί σε 12 παιχνίδια των ερυθρόλευκων, τα οποία μεταφράζονται σε 791 λεπτά.

Ο Μίτσελ τούς εμπιστεύεται, καθώς οι δύο τους συνθέτουν ένα ισχυρό δίδυμο, δημιουργικά και ανασταλτικά. Κινούνται σε διαφορετικούς χώρους, με τον Γάλλο να οργανώνει το παιχνίδι από πίσω, και τον Κορεάτη να ανεβαίνει πιο ψηλά, ενώ και οι δύο έχουν την ικανότητα να ανακόπτουν τις αντίπαλες επιθέσεις.

Η σωστή συνεργασία των δύο στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία του παιχνίδιού.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ