ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η ερυθρόλευκη Κ19 στην ευρωπαϊκή ελίτ, κόντρα στην Ίντερ διεκδικεί θέση στους "16" του Youth League

UEFA YOUTH LEAGUE 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
UEFA YOUTH LEAGUE 2023-2024 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Κ19 του Ολυμπιακού κοντράρεται με την Ίντερ στα playoffs του Youth League (7/2, 15:00, COSMOTE SPORT 3 HD, LIVE από το SPORT24) με φόντο ένα εισιτήριο για τους "16". Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το παιχνίδι.

Η Κ19 του Ολυμπιακού συνεχίζει το ταξίδι της στην Ευρώπη. Οι ποδοσφαιριστές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έχουν μπροστά τους μία πολύ δύσκολη αποστολή. Στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, παρουσία κόσμου, οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν την Ίντερ (7/2, 15:00, COSMOTE SPORT 3 HD, LIVE από το SPORT24) για τα playoffs του Youth League σε μονό παιχνίδι (πέναλτι σε περίπτωση ισοπαλίας).

Ο αντίπαλος ισχυρός, αλλά όχι απροσπέλαστος για τον Ολυμπιακό, ο οποίος μέχρι στιγμής είναι αήττητος στην διοργάνωση. Οι Πειραιώτες έχουν περάσει ήδη τα δύο πρώτα εμπόδια. Απέκλεισαν τη Λέτσε με συνολικό σκορ 6-2 και στη συνέχεια την Γκαμπάλα με σύνολο 7-0.

Από την πλευρά της η Ίντερ τερμάτισε στην δεύτερη θέση του τετάρτου ομίλου του League Path με επτά βαθμούς. Ήρθε ισόπαλη τέσσερις φορές (Σοσιαδάδ 3-3, Μπενφίκα 1-1, Ζάλτσμπουργκ 1-1, Μπενφίκα 1-1), ηττήθηκε 3-2 από την Ζάλτσμπουργκ στην έδρα της, ενώ τελευταία αγωνιστική επικράτησε 1-0 της Σοσιεδάδ στην Ιταλία για να πάρει το εισιτήριο για τα playoffs.

Οι νερατζούρι έχουν στον πάγκο τους τον άλλοτε θρύλο της ομάδας Κρίστιαν Κίβου. Φέτος, οδηγούν την κούρσα στην Primavera 1 με 41 πόντους στο +6 από την δεύτερη Μίλαν. Πρώτοι σκόρερ της Ίντερ είναι ο Ισιακά Καματέ με δέκα γκολ και ο Λούκα Ντί Μάτζιο με επτά. Στο δυναμικό της ιταλικής ομάδας ανήκει και ο "δικός" μας Χρήστος Αλεξίου, ο οποίος μετακόμισε στο Μιλάνο το 2021 από τα τμήματα υποδομής του Ατρομήτου.

Οι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός έχει και τους δικούς του πρωταγωνιστές. Φυσικά, τα "φώτα" πέφτουν στον Χαράλαμπο Κωστούλα. Ο 16χρονος επιθετικός των ερυθρόλευκων έχει πετύχει φέτος έξι γκολ, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα της Κ19, στο Youth League, αλλά και στη Super League 2. Εσχάτως σκόραρε με πανέμορφο τρόπο απέναντι στον Γιούχτα.

Εκ των πρώτων σκόρερ του Youth League είναι ο Χρήστος Μουζακίτης. Ο 17χρονος μέσος των ερυθρόλευκων έχει πετύχει τέσσερα τέρματα μέχρι στιγμής στην ευρωπαϊκή διοργάνωση και στοχεύει ακόμη πιο μακριά, θέλοντας απέναντι στην Ίντερ να συνεχίσει να σκοράρει.

Φυσικά, το ταλέντο ξεχειλίζει στην Κ19 των ερυθρόλευκων, καθώς το ρόστερ περιέχει ποδοσφαιριστές με τεράστιες δυνατότητες, όπως είναι για παράδειγμα ο Δαρβίρας, ο Κουτσίδης ή ο Παπακανέλλος.

Η αποστολή του Ολυμπιακού: Σίνα, Έξαρχος, Κουράκλης, Κ. Κωστούλας, Παπακανέλλος, Τανούλης, Κουτσογούλας, Πρεκατές, Πνευμονίδης, Δαρβίρας, Κουτσίδης, Μουζακίτης, Παναγάκος, Χ. Κωστούλας, Δάμα, Αλαφάκης, Γατόπουλος, Λιατσικούρας, Μπάκουλας, Λώλης.

Η συνέχεια μετά την Ίντερ

Εάν ο Ολυμπιακός καταφέρει και περάσει το υψηλό εμπόδιο της Ίντερ, τότε θα πάρει και το εισιτήριο για τους 16 του Youth League. Εκεί οι οκτώ νικητές της φάσης των ομίλων από το League Path θα αγωνιστούν με τους οκτώ νικητές των playoffs, ξανά σε μονό παιχνίδι.

Οι οκτώ νικητές της φάσης των ομίλων είναι οι εξής: Μίλαν, Κοπεγχάγη, Φέγενορντ, Λανς, Μάντσεστερ Σίτι, Πόρτο, Ρεάλ, Ζάλσμπουργκ. Μέχρι στιγμής από τα playoffs έχουν προκριθεί η Λειψία και η Μάιντς. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου και θα προκύψουν τα ζευγάρια μέχρι και τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Τα παιχνίδια των playoffs

  • Μίντιλαντ - Λειψία 1-1 (2-4 πεν.)
  • Μάιντς - Μπαρτσελόνα 2-2 (6-5 πεν.)
  • Ολυμπιακός - Ίντερ
  • Παρτίζαν - Μπράγκα
  • Άλκμααρ - Ατλέτικο
  • Ζίλινα - Ντόρτμουντ
  • Βασιλεία - Μπάγερν
  • Ναντ - Σεβίλλη
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ YOUTH LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ