ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η επαναξιολόγηση του ρόστερ και οι ευκαιρίες του Καρβαλιάλ

Ο Όλα Σολμπάκεν
Ο Όλα Σολμπάκεν EUROKINISSI SPORTS

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει σηκώσει τα μανίκια και έχει πιάσει δουλειά στον Ολυμπιακό. Το ρόστερ των ερυθρόλευκων περνάει από το μικροσκόπιό του και ευκαιρίες αναμένεται να δοθούν σε ποδοσφαιριστές σύντομα.

Ο Ολυμπιακός έχει αλλάξει σελίδα. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει αντικαταστήσει τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον ερυθρόλευκο πάγκο, με τον 58χρονο Πορτογάλο τεχνικό να έχει πιάσει δουλειά. Ήδη εστιάζει σε τομείς στο παιχνίδι των Πειραιωτών που χρειάζονται βελτίωση, όπως είναι το πρέσινγκ και το αμυντικό transition.

Η αναβολή της 14ης αγωνιστική της Stoiximan Super League έχει δώσει ακόμη περισσότερο χρόνο στον Πορτογάλο να δουλέψει με τη νέα του ομάδα και να της περάσει τα "θέλω" του, με το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Μπάτσκα Τόπολα την ερχόμενη Πέμπτη (14/12, 22:00), που θα κρίνει το ευρωπαϊκό μέλλον του Ολυμπιακού.

Ο Καρβαλιάλ έχει ξεκινήσει και τις συζητήσεις με τους ποδοσφαιριστές του, όπως και με τους αρχηγούς της ομάδας στον Ρέντη. Ο 58χρονος τεχνικός τονίζει στους παίκτες του πως πρέπει να προχωρήσουν όλοι μαζί ενωμένοι και τους έχει επισημάνει πως όλοι είναι ίδιοι στα μάτια του και θα πάρουν τις ευκαιρίες τους.

Η επαναξιολόγηση του ρόστερ και οι ευκαιρίες

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε κάποιες "σταθερές" τους μήνες, τους οποίους βρισκόταν στο τιμόνι του Ολυμπιακού. Όπως είναι φυσιολογικό, ένας νέος προπονητής βλέπει από την αρχή το ρόστερ που διαθέτει. Με λίγα λόγια ο Κάρλος Καρβαλιάλ θα προσπαθήσει να δημιουργήσει τις δικές του σταθερές, αξιολογώντας τους ποδοσφαιριστές του.

Για παράδειγμα υπάρχουν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν λίγο χρόνο συμμετοχής. Ένας από αυτούς είναι ο Ιβάν Μπρίνιτς. Μία από τις επενδύσεις των ερυθρόλευκων τη φετινή μεταγραφική περίοδο έχει αγωνιστεί μόλις 31 λεπτά στο πρωτάθλημα. Μένει να φανεί ποια αντιμετώπιση θα έχει από τον Καρβαλιάλ.

Πιο πίσω στο rotation βρίσκεται και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος αγωνίστηκε και σε δύο παιχνίδια της β' ομάδας για να διατηρηθεί σε αγωνιστική φόρμα. Η παρουσία του στο 2-2 με τον Βόλο φανέρωσε πώς η εμπειρία και η ποιότητα του μπορούν να λειτουργήσουν καταλυτικά. Άρα δεν αποκλείεται ο Πορτογάλος προπονητής να τον χρησιμοποιήσει πιο συχνά.

Ευκαιρία αναμένεται να πάρει και ο Ομάρ Ρίτσαρντς. Ο 25χρονος Άγγλος μπακ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς όλο αυτό το διάστημα και δεν κατάφερε να πάρει συμμετοχή. Όμως πλέον προπονείται κανονικά και μένει να φανεί πότε θα μπει στα πλάνα του Καρβαλιάλ.

Η περίπτωση του Σολμπάκεν και ο Μπιέλ

Υπάρχουν επίσης ποδοσφαιριστές, που δεν είχαν πείσει με την απόδοσή τους αυτό το διάστημα. Για παράδειγμα ο Όλα Σολμπάκεν (φωτο) δεν έχει δείξει τα αναμενόμενα στις οκτώ συμμετοχές του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Υπό τις οδηγίες ενός διαφορετικού προπονητή, ο 25χρονος δανεικός από τη Ρόμα, είναι πιθανό να παρουσιάσει ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Ο Σολμπάκεν έχει μία τελευταία ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί να προσφέρει, ώστε πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Σε ρηχά νερά κινείται μέχρι στιγμής και ο Πεπ Μπιέλ, που έχει συνδεθεί ξανά με την Κράσνονταρ. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει 559' στην Stoiximan Super League. Είναι επίσης από τους ποδοσφαιριστές που μπορεί να δείξουν άλλο πρόσωπο ή γενικά να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά από τον Καρβαλιάλ.

Επιπλέον, ο Πορτογάλος προπονητής θα έχει στη διάθεσή του μετά τα Χριστούγεννα τους Σκάρπα, Φρέιρε και Πορόζο, οι οποίοι είναι τραυματίες. Πρόκειται για τρεις περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που επίσης θα αξιολογηθούν από τον Καρβαλιάλ. Το ίδιο ισχύει και για τον Ζοάο Καρβάλιο, τον συμπατριώτη του νέου τεχνικού των ερυθρόλευκων, ο οποίος έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής.

Η δουλειά του Καρβαλιάλ στον Ρέντη και τα πρώτα παιχνίδια, θα διαμορφώσουν τα δεδομένα στο ρόστερ του Ολυμπιακού, όπως επίσης και τις ανάγκες που υπάρχουν για την μεταγραφική ενίσχυση στη θερινή περίοδο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ