ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Οι δύο τομείς που έχει ρίξει το βάρος ο Κάρλος Καρβαλιάλ

(  / EUROKINISSI)
( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει πιάσει δουλειά στον Ολυμπιακό και ήδη εστιάζει στον τρόπο που πρεσάρει η ομάδα του και στην αντίδραση στο αμυντικό transition.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ μπήκε δυναμικά στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού και αυτό ήταν απόλυτα λογικό, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι πολλές, όπως και η ανάγκη για νίκες, ενώ ταυτόχρονα χρειάζεται να γίνουν κάποιες σημαντικές αλλαγές.

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια της πειραϊκής ομάδας μέσω βίντεο τις τελευταίες ημέρες, έχει εντοπίσει τι χρειάζεται διόρθωση και, παράλληλα, θα πρέπει να αποφασίσει σύντομα για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού, καθώς σε περίπου τρεις εβδομάδες ξεκινάει η χειμερινή μεταγραφική περίοδος. Σχετικά με το τελευταίο, οι ανάγκες είναι γνωστές και ήδη γίνονται κινήσεις στη διεθνή αγορά για την απόκτηση παικτών σε όλες τις γραμμές, τα χαρακτηριστικά των οποίων και η φιλοσοφία να ταιριάζουν στον Ολυμπιακό.

Όπως έχουμε αναφέρει, ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να αποκτήσει κεντρικό αμυντικό (ίσως και δεύτερο), ανασταλτικό χαφ, εξτρέμ και σέντερ φορ και ανάλογα με τυχόν αποχωρήσεις, ίσως να γίνει και άλλη κίνηση. Όμως, αυτά αφορούν κυρίως τον Πέδρο Άλβες, τον Χοσέ Ιγνάθιο Ναβάρο και τη διοίκηση των ερυθρόλευκων.

Ο Καρβαλιάλ και οι συνεργάτες του σε αυτά τα πρώτα εικοσιτετράωρα στο Ρέντη έχουν από κοντά τους ποδοσφαιριστές και τους αναλύουν, τι είναι αυτό που χρειάζεται να αλλάξει άμεσα, προκειμένου η πειραϊκή ομάδα να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει και συγχρόνως να βελτιώσει την εικόνα της στο γήπεδο. Άλλωστε, μέσα από τις νίκες θα τονωθεί η ψυχολογία των παικτών και το καινούργιο προπονητικό επιτελείο θα μπορέσει να δουλέψει καλύτερα και με μεγαλύτερη ηρεμία.

Δουλειά στο πρέσινγκ και στην αντίδραση στο αμυντικό transition

Ο Ίβηρας τεχνικός έχει ρίξει το βάρος στις πρώτες προπονήσεις στον τρόπο που πρεσάρουν οι παίκτες και στην αντίδραση που έχουν στο αμυντικό transition. Παράλληλα, έχει εντοπίσει πρόβλημα στις στημένες φάσεις αμυντικά και σκοπεύει να δουλέψει και σε αυτό στις επόμενες προπονήσεις. Ο 58χρονος κόουτς προσπαθεί να βάλει σε μία σειρά τα πράγματα και έχει πολλά να κάνει, με τον χρόνο να πιέζει και τα παιχνίδια να είναι αλλεπάλληλα και σημαντικά, όμως δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά.

Ο Καρβαλιάλ στις πρώτες ομιλίες που έκανε στους ποδοσφαιριστές το τελευταίο διήμερο, μεταξύ άλλων, επισήμανε τα εξής: "Μέσα από τα παιχνίδια που έχω δει τις τελευταίες ημέρες, έχω καταλήξει σε κάποια συμπεράσματα για την εικόνα μας και σίγουρα έχουμε πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε γρήγορα. Κάνουμε κάποια σημαντικά λάθη στον τρόπο που πρεσάρουμε και δεν μου αρέσει καθόλου η αντίδραση μας στο αμυντικό transition. Η αντίδραση μας όταν χάνουμε τη μπάλα.

Είμαστε πραγματικά ποιοτικοί στις κατοχές μας, και στις αποφάσεις που παίρνουμε με τη μπάλα στα πόδια, αλλά δεν είναι σωστές οι αντιδράσεις μας χωρίς αυτή. Αυτό είναι ένα κομμάτι δουλειάς που πρέπει να τρέξουμε γρήγορα, κάτι που πρέπει να διορθώσουμε διότι όταν παίζουμε απέναντι σε μεγάλες ομάδες, αυτές οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά. Άρα, πρέπει να κρατήσουμε τα καλά κομμάτια στο παιχνίδι μας και να διορθώσουμε τα υπόλοιπα.

Θέλω από εσάς να μπαίνετε σε αυτό το πρόγραμμα με καλή ψυχολογία, με διάθεση για δουλειά, πίστη και χαμόγελο. Και θέλω όποια απορία έχετε, αλλά και ότι σας απασχολεί να το συζητάτε αμέσως με εμένα και τους συνεργάτες μου". Μάλιστα, ο Πορτογάλος προανήγγειλε ότι θα έχει ιδιαίτερη συνομιλία με τους αρχηγούς της ομάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ