FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Η απόλυτη σύγκριση του ασταμάτητου Μπακαμπού με τον killer Αραμπί των προηγούμενων σεζόν

Ολυμπιακός: Η απόλυτη σύγκριση του ασταμάτητου Μπακαμπού με τον killer Αραμπί των προηγούμενων σεζόν
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME SPORTS

Ο Μπακαμπού σκόραρε για τρίτο σερί παιχνίδι και είναι μέχρι στιγμής ο κορυφαίος σκόρερ της Stoiximan Super League. Η σύγκριση του Κονγκολέζου κεντρικού επιθετικού με τον Γιουσέφ ελ Αραμπί των προηγούμενων τριών σεζόν.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, έπειτα από δύο αγωνιστικές. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 5-0 του Βόλου για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Super League και χαμογέλασαν ξανά. Οι Πειραιώτες είχαν πέντε διαφορετικούς σκόρερ στην αναμέτρηση και ένας εξ αυτών ήταν ο συνήθης ύποπτος.

O Σεντρίκ Μπακαμπού έκανε το 4-0 στο 61ο λεπτό και έφτασε τα 18 γκολ στο πρωτάθλημα. Τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε των playoffs ο 32χρονος Κονγκολέζος επιθετικός ηγείται της κούρσας για την ανάδειξη του πρώτου σκόρερ της Stoiximan Super League.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τα γκολ, τις τελικές, αλλά και τα xGoals του Μπακαμπού στα 29 ματς που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα.

Οι τελικές και τα xGoals του Σεντρίκ Μπακαμπού τη σεζόν 2022/23
Οι τελικές και τα xGoals του Σεντρίκ Μπακαμπού τη σεζόν 2022/23

Ο Μπακαμπού, λοιπόν, έχει πετύχει 18 γκολ στο πρωτάθλημα, τα τρία εξ αυτών με πέναλτι, στα οποία έχει απόλυτη ευστοχία. Έχει 60 τελικές συνολικά με "αξία" 10.58xG, ενώ χωρίς να υπολογίζουμε τα πέναλτι έχει 8.22xG. Αριθμοί που δείχνουν την εξαιρετική αποτελεσματικότητα που έχει ο Κονγκολέζος. Την ίδια ώρα είναι αρκετά απειλητικός με 0.14xG ανά τελική (δεν υπολογίζονται τα πέναλτι).

Ο Ολυμπιακός έχει βρει, λοιπόν, τον νέο του σκόρερ στο πρόσωπο του Μπακαμπού και έχει μπει σε διαδικασία για την επέκταση του συμβολαίου του επιθετικού του.

Ο 32χρονος Κονγκολέζος μπορεί να συγκριθεί με τον έτερο killer των ερυθρόλευκων, τον Γιουσέφ ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός στράικερ φέτος δεν είναι στα βασικά πλάνα και έχει πετύχει έξι γκολ στα 906 λεπτά που έχει αγωνιστεί στη Stoiximan Super League. Όμως τις προηγούμενες σεζόν ήταν βασικός πρωταγωνιστικής του Ολυμπιακού.

Τα 16 γκολ του Γιουσέφ ελ Αραμπί πέρσι

Την περσινή σεζόν ο Αραμπί πέτυχε 16 γκολ, ενώ είχε και ανταγωνιστή, καθώς ο Τικίνιο έπαιρνε επίσης χρόνο συμμετοχής και είχε 400 λεπτά λιγότερα από αυτά του Μαροκινού στράικερ.

Οι τελικές και τα xGoals του Αραμπί τη σεζόν 2021/22
Οι τελικές και τα xGoals του Αραμπί τη σεζόν 2021/22

Ο Αραμπί, όπως βλέπετε, εκτελούσε κυρίως μέσα από την περιοχή, ενώ ο Μπακαμπού σουτάρει και έξω από το "κουτί". Ολοκλήρωσε τη σεζόν με 70 τελικές και αξία 16.26xG. Πέρσι, ο Μαροκινός εκτέλεσε και επτά πέναλτι, από τα οποία έβαλε τα πέντε.

Επομένως, χωρίς τα πέναλτι του τα xGoals ήταν 10.76. Άρα, ο Αραμπί πέτυχε όσα γκολ "προβλεπόταν". Παράλληλα, ήταν λίγο πιο επικίνδυνος σε σχέση με τη φετινή επίδοση του Μπακαμπού με 0.17 ανά τελική.

Ο Αραμπί των σεζόν 20/21 και 19/20

Ο Γιουσέφ ελ Αραμπί έκανε τις καλές του σεζόν το 2020/21 και το 2019/2020. Ήταν οι χρονιές που εδραιώθηκε ως ο απόλυτος στράικερ του Ολυμπιακού. Το 2020/21 ο Αραμπί πέτυχε 22 γκολ, χωρίς να εκτελέσει ούτε ένα πέναλτι, στην καλύτερη σεζόν του με τους ερυθρόλευκους.

Πρόκειται για έναν αριθμό που θα κυνηγήσει ο Μπακαμπού έως το τέλος του πρωταθλήματος. Συνολικά είχε 72 τελικές με συνολική αξία 14.62xG, ενώ είχε 0.20xG ανά τελική. Δηλαδή τότε ο Αραμπί ήταν πάρα πολύ επικίνδυνος και εξαιρετικά αποτελεσματικός.

Στην πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, ο Μαροκινός επιθετικός είχε πετύχει 20 γκολ στο πρωτάθλημα, τα δύο εξ αυτών με πέναλτι. Είχε 72 τελικές με "αξία" 15.29xG και 13.71xG, χωρίς να υπολογίζουμε τα πέναλτι.

Μάλιστα, και στην πρώτη του χρονιά ήταν πάρα πολύ απειλητικός με 0.19xG ανά τελική. Δηλαδή, όσον αφορά στην απειλή ο Αραμπί υπερτερεί και τις τρεις προηγούμενες σεζόν σε σχέση με τον Μπακαμπού.

Ο Αραμπί ήταν λίγο πιο δραστήριος στην περιοχή

Ο Μπακαμπού είναι ένας καθαρός σέντερ φορ. Θα κινηθεί μεταξύ των γραμμών του αντιπάλου και θα αναζητήσει την στιγμή του για να σκοράρει. Είναι κάτι που γνωρίζει να κάνει πολύ καλά ο Κονγκολέζος στράικερ. Φέτος, στην περιοχή του αντιπάλου έχει 4.44 ενέργειες ανά 90'.

Ο Αραμπί, λοιπόν τις δύο προηγούμενες σεζόν ήταν ελαφρώς πιο δραστήριος σε σχέση με τον Μπακαμπού στο αντίπαλο "κουτί". Πέρσι είχε 5.96 ενέργειες ανά 90', ενώ τη σεζόν 2020/21 είχε 5.3 ενέργειες. Μόνο την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, ήταν αρκετά κοντά στον Μπακαμπού με 4.35 ενέργειες ανά 90'.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ