ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η αναμονή για Καγέχα, Ιραόλα και οι επαφές του Κορδόν με τους υπόλοιπους υποψήφιους

Ο Χαβιέρ Καγέχα
Ο Χαβιέρ Καγέχα 2018 PAVEL GOLOVKIN/AP IMAGES

Ο Αντόνιο Κορδόν είναι σε ανοιχτή γραμμή με τέσσερις προπονητές συν τον Ζόρντι Κρόιφ, με τον αθλητικό διευθυντή του Ολυμπιακού να καταβάλλει προσπάθειες για να πείσει κάποιον εξ'αυτών και να τον φέρει στην Ελλάδα για τους Πειραιώτες.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο καυτό ζήτημα της πρόσληψης προπονητή στον Ολυμπιακό, έτσι όπως προκύπτουν από πληροφορίες από το εξωτερικό έχουν ως εξής.

Ο Αντόνιο Κορδόν έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας τις τελευταίες δέκα ημέρες με τέσσερις προπονητές, τους Χαβιέρ Καγέχα, Άντονι Ιραόλα, Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Χοσέ Μπορδαλάς, συν τον Ζόρντι Κρόιφ που έχει εργαστεί τόσο ως τεχνικός όσο και ως αθλητικός διευθυντής. Η κάθε περίπτωση έχει τις δικές της δυσκολίες, αλλά και πράγματα που έχει βάλει στο τραπέζι ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού με σκοπό να πείσει κάποιον εξ΄αυτών και να τον φέρει στην Ελλάδα.

Σχετικά, με τον Χαβιέρ Καγέχα, όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, ο Κορδόν τον γνωρίζει καλά από την κοινή τους θητεία στη Βιγιαρεάλ. Όταν ο δεύτερος ήταν αθλητικός διευθυντής και ο πρώτος ήταν προπονητής στην δεύτερη ομάδα του κίτρινου υποβρυχίου και νωρίτερα στην ομάδα Κ19. Ο Καγέχα έγινε πρώτος προπονητής στη Βιγιαρεάλ, όταν αποχώρησε ο Κορδόν και πήγε στην Μπέτις, ενώ δούλεψε επίσης στην Αλαβές, πριν αναλάβει τη Λεβάντε, τον Οκτώβριο του 2022.

Ο Καγέχα έχει αγώνες μπαράζ με την Λεβάντε

Ο Κορδόν λοιπόν είναι στην αναμονή για τον Καγέχα, καθώς ο 45χρονος συμπατριώτης του προπονητής έχει υποχρεώσεις ακόμη με τη Λεβάντε. Η τελευταία θα αντιμετωπίσει την Αλαβές στις 11 και 17 Ιουνίου για τους αγώνες μπαράζ ανόδου στην μεγάλη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Παρεμπιπτόντως, ο Καχέγα έχει συμβόλαιο με την Λεβάντε μέχρι το καλοκαίρι του 2024, αλλά λέγεται ότι μπορεί να το σπάσει.

Θα αναρωτηθεί κάποιος, ο Ολυμπιακός θα περιμένει τον Καχέγα για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του στις 18-20 Ιουνίου, την στιγμή που η προετοιμασία της πειραϊκής ομάδας αναμένεται να ξεκινήσει στις 21 ή 22 Ιουνίου; Αν θα τον περιμένει ο Κορδόν, θα σημαίνει ότι εκεί θα έχει επικεντρωθεί και θα έχει προχωρήσει την υπόθεση. Αλλιώς, αν υπάρξουν εξελίξεις στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας θα σημαίνει ότι στρέφεται σε άλλη λύση.

Οι ερυθρόλευκοι αναμένουν λοιπόν τον Καγέχα, όπως περιμένουν και τον Ιραόλα ο οποίος έχει δεχτεί κρούσεις από αρκετούς συλλόγους εντός και εκτός Ισπανίας. Ο 41χρονος προπονητής βρίσκεται στο στόχαστρο της Θέλτα και της Λιντς, έχει ακουστεί για την Αθλέτικ Μπιλμπάο (ο Ερνέστο Βαλβέρδε, πάντως, έχει συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο), ενώ φαίνεται πως δεν υφίσταται το ενδιαφέρον της Μαρσέιγ, η οποία έχει στρέψει αλλού το βλέμμα της.

Καθοριστική η ερχόμενη εβδομάδα για προπονητή

Παράλληλα, ο Κορδόν έχει επαφές με τους γνώριμούς του Ντιέγκο Μαρτίνεθ (με τον οποίο συνεργάστηκε στη Γρανάδα) και Ζόρντι Κρόιφ (ήταν μαζί στην κινεζική Τσονγκινγκ Λιφάν και το Εκουαδόρ) και πληροφορίες αναφέρουν πως έχει ανοιχτή την πόρτα και για τον Ερνάν Κρέσπο.

Σε ό,τι αφορά τον Χοσέ Μπορδαλάς, θα έχει σήμερα συνάντηση με τον πρόεδρο της Χετάφε, Άνχελ Τόρες ο οποίος θέλει να τον κρατήσει στη Μαδρίτη και την επόμενη περίοδο. Ωστόσο, ο 59χρονος τεχνικός, όπως αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα, θα ζητήσει λίγο χρόνο για να αποφασίσει, εξετάζοντας και τις άλλες προτάσεις που έχει στα χέρια, μεταξύ των οποίων -όπως υποστηρίζουν- είναι αυτή του Ολυμπιακού. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα του προπονητή αναμένεται να ξεκαθαρίσει την προσεχή εβδομάδα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ