ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Η αγωνία του Αβραάμ

Ολυμπιακός: Η αγωνία του Αβραάμ

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος θέλει να κρεμάσει μέσα στο γήπεδο τα παπούτσια του και δουλεύει από τώρα για την επόμενη σεζόν με το βλέμμα στα προκριματικά του καλοκαιριού.

Η επιστροφή του Αβραάμ Παπαδόπουλο στον Ολυμπιακό τον Γενάρη έγινε τόσο γρήγορα και τόσα αθόρυβα στη διάρκεια του Γενάρη, ώστε πολλοί να πιστεύουν ότι αποτελεί μια ενδιάμεση στάση πριν κρεμάσει τα παπούτσια του στο φινάλε της περιόδου. Στο μυαλό του έμπειρου αμυντικού, πάντως, μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα.

Καθημερινά στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη δουλεύει σα να μην υπάρχει αύριο, περιμένοντας την ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν έχει τελειώσει και πως έχει ακόμη να προσφέρει στην ομάδα που έζησε τις πιο έντονες στιγμές της καριέρας του.

Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και η άλλη "παλιοσειρά", ο Βασίλης Τοροσίδης, τον "πειράζει" διαρκώς με post στα social media, βλέποντάς τον να κάνει με τις ώρες απαιτητικό και επίπονο ατομικό πρόγραμμα υπό την επίβλεψη του γυμναστή της ομάδας Χρήστου Μουρίκη.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ένας ποδοσφαιριστής που είναι λίγο πριν την απόσυρση, δεν θα έκανε μέχρι και ατομικές προπονήσεις. Έχει σημασία, άλλωστε, ότι σύμφωνα με τους συμπαίκτες του και την τεχνική ηγεσία, με τη δουλειά που έχει ρίξει από την ημέρα της επιστροφής έως τώρα, είναι έτοιμος να μπει και να παίξει σα να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία φορά (23 Αυγούστου 2014).

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΤΡΕΛΑ

Όλα αυτά, βέβαια, δεν έχουν να κάνουν μόνο με την "τρέλα" του Αβραάμ, ο οποίος θέλει, όταν έρθει η ώρα, να αποχωρήσει με ψηλά το κεφάλι. Έχουν να κάνουν και με τις ανάγκες που μπορεί να προκύψουν στην ομάδα, όχι τώρα που η σεζόν φτάνει στο τέλος της, αλλά κυρίως στο ξεκίνημα της επόμενης.

Ξέρει, άλλωστε, από πρώτο χέρι ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού και δη στα προκριματικά... θανάτου για είσοδο στους ομίλους του Champions League, είναι πιθανό ο Πέδρο Μαρτίνς να έχει στα χέρια του περιορισμένες λύσεις.

Ο δανεικός Ρόντερικ Μιράντα που δεν ενθουσίασε με το πέρασμά του, πρόκειται να επιστρέψει στη Γουλβς. Οι Μεριά, Σισέ θα έχουν υποχρεώσεις στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Το πότε θα επιστρέψουν θα εξαρτηθεί από την πορεία των ομάδων τους, ενώ θα πρέπει να πάρουν και τουλάχιστον δέκα ημέρες άδεια για να επανέλθουν στη δράση.

Το βήμα του Γιάγκος Βούκοβιτς παραμένει μετέωρο, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμη μία σεζόν. Ο Σέρβος στόπερ είναι πιθανό να αποχωρήσει, αλλά αυτό δεν θα γίνει πριν ξεκαθαρίσει το τοπίο στα κρίσιμα ματς του καλοκαιριού.

Από την άλλη πλευρά, αναμένεται η άφιξη του Σενεγαλέζου Ουσεϊνού Μπα της Γκαζελέκ Αζαξιό, ο οποίος θα περάσει από το μικροσκόπιο του Μαρτίνς στη διάρκεια της προετοιμασίας, ενώ θα αποκτηθεί και τουλάχιστον ένας στόπερ πρώτης γραμμής, με προοπτική για έναν ακόμη στη διάρκεια του καλοκαιριού.

ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΡΙΣΚΟ

Το θέμα είναι, όμως, ότι ο Πορτογάλος κόουτς συνήθως αποφεύγει το ρίσκο αν κρίνει ότι ένας παίκτης δεν είναι 100% έτοιμος και σωστά... προγραμματισμένος. Έχει άδικο, λοιπόν, ο Αβραάμ να πιστεύει ότι μπορεί να έχει μία ακόμη ευκαιρία και ίσως ακόμη περισσότερες;

Μάλλον όχι αν βάλουμε στο μυαλό μας ότι και στα τρία ματς που απομένουν έως το τέλος της περιόδου, αρχής γενομένης από το μεθαυριανό με την Ξάνθη, μπορεί να είναι ακόμη και μέσα στις βασικές επιλογές. Ανάλογα με το βαθμό ετοιμότητας και τη διάθεση, θα βγουν συμπεράσματα και για την "επόμενη μέρα".

Διαβάστε ακόμη:

Το μήνυμα Μαρινάκη προς όλους

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ