ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Αβραάμ η επιστροφή

Ολυμπιακός: Αβραάμ η επιστροφή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος βρίσκεται στην Ελλάδα, θέλει να γυρίσει στον Ολυμπιακό και η ΠΑΕ ενεργοποίησε τις διαδικασίες. Το Sport24.gr αναλύει τα δεδομένα και τις εκκρεμότητες.

Και ξαφνικά Αβραάμ! Ο πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα και φούντωσαν τα σενάρια για επιστροφή στα παλιά λημέρια.

Τις τελευταίες ώρες τα σενάρια έγιναν ακόμη πιο έντονα και αναφέρουν πως ακόμη κι εντός των προσεχών ωρών είναι πιθανό να "κλειδώσει" η επιστροφή του 34χρονου στόπερ. Θέμα υπάρχει και μάλιστα προχωρημένο, αλλά δεν είναι ακόμη "τελειωμένο", καθώς υπάρχουν ορισμένες εκκρεμότητες που πρέπει να ρυθμιστούν.

ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Είναι γεγονός ότι ο Αβραάμ θέλει να επιστρέψει στον Πειραιά για να κρεμάσει τα παπούτσια του κι έχει εκφράσει αυτή την επιθυμία προς τη διοίκηση του συλλόγου. Από τότε που αποχωρίστηκε την ερυθρόλευκη φανέλα, λόγω της κόντρας που δημιουργήθηκε με τον Μίτσελ το καλοκαίρι του 2014, έχει βρεθεί σε αρκετές γωνιές του πλανήτη. Αρχικά μετακινήθηκε στην Τουρκία και την Τράμπζονσπορ.

Την επόμενη σεζόν βρέθηκε στην Κίνα για να αγωνιστεί με τα χρώματα της Σανγκάι Σενούα. Επόμενος σταθμός η Ιαπωνία και η Τζούμπιλο Ιβάτα. Από το καλοκαίρι του 2016 μετακόμισε σε έναν ακόμη μακρινό προορισμό. Πήγε στην Αυστραλία για λογαριασμό της Μπρισμπέιν Ρόαρ.

Φέτος διανύει την τρίτη του σεζόν στην ομάδα, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ήρθε στην Ελλάδα για τρεις λόγους. Πρώτον επειδή ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο, δεν μπορεί να αγωνιστεί και προτίμησε να κάνει αποθεραπεία με ανθρώπους που εμπιστεύεται απόλυτα. Δεύτερον επειδή είχε να ρυθμίσει ορισμένες οικογενειακές/επαγγελματικές υποθέσεις. Και τρίτον για να κάνει αναγνώριση εδάφους προκειμένου να επιστρέψει στον Ολυμπιακό τώρα ή το καλοκαίρι. Διαπίστωσε ότι η πόρτα του συλλόγου παραμένει ορθάνοιχτη.

Είναι αλήθεια πως οι πόρτες για τον πρώην αρχηγό δεν έκλεισαν ποτέ, ούτε στην Πλατεία Αλεξάνδρας, ούτε στις εγκαταστάσεις του Ρέντη. Παραμένει ιδιαιτέρως αγαπητός, οπότε υπήρχε ευθύς εξαρχής πρόσφορο έδαφος για πιθανή επιστροφή. Είναι ένα ενδεχόμενο που συγκεντρώνει πλέον πολλές πιθανότητες, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι "τελειωμένο", ούτε πρόκειται να υπάρξει σήμερα-αύριο. Φαίνεται, ωστόσο, πως υπάρχει πλέον προφορική συμφωνία, άρα οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ "ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ"

Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο Αβραάμ δεν είναι (ακόμα) ελεύθερος. Δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το καλοκαίρι. Η ομάδα του, μάλιστα, διατηρεί το δικαίωμα να το ανανεώσει για ακόμη έναν χρόνο. Για να επικυρωθεί, λοιπόν, η συμφωνία με τον Ολυμπιακό για επιστροφή, θα πρέπει προηγουμένως να λύσει τη συνεργασία με τη νυν ομάδα του, προκειμένου να υπογράψει την επανένταξή του στους "ερυθρόλευκους".

Από 'κει και πέρα, ο έμπειρος στόπερ είναι ακόμη τραυματίας. Βρίσκεται στην τελική φάση της αποκατάστασης. Σήμερα (Παρασκευή), λοιπόν, πέρασε από το Θεραπευτήριο "Μετροπόλιταν" για να βγάλει, όπως διέρρευσε από την πλευρά του, μια μαγνητική τομογραφία στον αστράγαλο, προκειμένου να διαπιστωθεί το πού βρίσκεται. Η παρουσία του στο νοσοκομείο που συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό έγινε αντιληπτή με αποτέλεσμα κάποιοι να πιστέψουν πως υποβλήθηκε παράλληλα και σε ιατρικές εξετάσεις για λογαριασμό της ομάδας του Πειραιά.

Πέρα από το "Μετροπόλιταν", πάντως, ακούστηκε ότι πέρασε και μια βόλτα από τα γραφεία της ΠΑΕ, παρέα με τον μάνατζέρ του, που βρίσκεται στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες. Ο ατζέντης του, πάντως, ήρθε κατ' αρχήν για να ολοκληρώσει τη μετακίνηση του Αρμενάκα στον Παναθηναϊκό και όχι του Αβραάμ στον Ολυμπιακό. Αυτό αν συμβεί τελικά, όπως είναι προγραμματισμένο, θα συμβεί προσεχώς.

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Στο ερώτημα τι θα προσφέρει ο Παπαδόπουλος, στα 34 χρόνια του στον Ολυμπιακό, η απάντηση είναι πολύ απλή. Αν γυρίσει, δεν θα είναι "πρώτο βιολί" στην άμυνα, αλλά μια αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή για τις θεσεις των στόπερ, όπως για παράδειγμα συμβαίνει από το καλοκαίρι ως τώρα με τον Βασίλη Τοροσίδη στο δεξί άκρο. Παράλληλα, θα αποτελέσει μια σταθερά για τα αποδυτήρια ως "παλιά καραβάνα" κι εμβληματική φιγούρα του συλλόγου.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό η επιστροφή του στις εγκαταστάσεις του Ρέντη να συνδυαστεί και με κάποιο πόστο από το καλοκαίρι και μετά που θα κρεμάσει τα παπούτσια του. Και στο περιθώριο της προπόνησης, πάντως, έγινε κουβέντα ότι "γυρίζει ο Αβραάμ", ενώ και ο ίδιος είχε δηλώσει... φεύγοντας από το μεγάλο λιμάνι ότι θέλει να κλείσει στον Ολυμπιακό την καριέρα του, όπως φαίνεται ότι θα γίνει.

ΑΔΕΙΑΣΕ ΘΕΣΗ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι παρά τον δανεισμό του Νικολάου στην Έμπολι, στο ρόστερ ανήκουν τη δεδομένη χρονική στιγμή τέσσερις στόπερ (Βούκοβιτς, Σισέ, Μιράντα, Μεριά), ενώ μπορεί να αγωνιστεί εναλλακτικά και ο "Τόρο". Ο Μιράντα, βέβαια, δεν αποκλείεται και να αποχωρήσει μέχρι το τέλος του μήνα, άρα θέση θα προκύψει, όπως όλα δείχνουν.

Εν ολίγοις, σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, το θέμα είναι πολύ προχωρημένο, για κάποιους "τελειωμένο" σε προφορικό επίπεδο, αλλά θα πρέπει να ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες που προαναφέραμε. Μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, άλλωστε, έχουμε μπροστά μας άλλη μία εβδομάδα. Άμεση προτεραιότητα παραμένει το θέμα του τερματοφύλακα με τον Αντόνιο Ντοναρούμα στην πρώτη γραμμή της λίστας, ως αντί – Γιαννιώτης.

Υ.Γ.: Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν είναι ο μοναδικός πρώην αρχηγός του Ολυμπιακού που έχει εκφράσει επιθυμία επιστροφής και όπως φαίνεται θα του γίνει το χατίρι. Κάτι ανάλογο συμβαίνει, από πλευράς επιθυμίας τουλάχιστον, και με τον Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με την τουρκική Αλάνια. Οι δύο πρώην διεθνείς άσοι και συμπαίκτες βρέθηκαν παρέα την Τετάρτη το βράδυ στα επίσημα του "Καραϊσκάκης" για να παρακολουθήσουν από κοντά την ρεβάνς Κυπέλλου με την Ξάνθη.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ