ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Γιατί βγήκε τώρα το "διαζύγιο" με τον Χάμες

Ολυμπιακός: Γιατί βγήκε τώρα το "διαζύγιο" με τον Χάμες
EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός κι ο Χάμες επέλεξαν τα τερματίσουν τώρα τη συνεργασία τους κι όχι στο τέλος της σεζόν, γιατί δεν ήθελαν να γίνει σήριαλ η υπόθεση με "μένω – φεύγω", γράφει ο Δημήτρης Χριστοφιδέλλης.

Τα μηνύματα των τελευταίων ημερών, για την ακρίβεια των τελευταίων εβδομάδων, έδειχναν ξεκάθαρα πως είχε αντιστραφεί το κλίμα για τον Χάμες Ροντρίγκες. Οι κουβέντες για την ενεργοποίηση της οψιόν ανανέωσης του έμπειρου επιθετικού για ακόμη έναν χρόνο είχαν χαθεί από το προσκήνιο.

Και τη θέση τους είχαν πάρει τα σύννεφα, η αμφιβολία κι όσο περνούσαν οι μέρες το τέλος της συνεργασίας. Το SPORT24 είχε ενημερώσει σχετικά κι ήρθε και η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για να επιβεβαιώσει τους τίτλους τέλους στη συνεργασία με τον Λατινοαμερικάνο ποδοσφαιριστή.

Γιατί βγήκε τώρα το "διαζύγιο" μεταξύ Ολυμπιακού και Χάμες κι όχι στο τέλος της περιόδου; Διότι, το ήθελαν κι οι δύο πλευρές.

Δεν ήθελαν να αφήσουν να γίνει σήριαλ η υπόθεση με τα "μένω – φεύγω" για τον παίκτη για ακόμη έναν μήνα στα ΜΜΕ, δηλαδή μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν ευχαριστημένοι από την εικόνα του Κολομβιανού επιτελικού χαφ τους τελευταίους δύο μήνες. Παραπονιόταν διαρκώς για ενοχλήσεις στη γάμπα και στους οπίσθιους μηριαίους, έχασε σημαντικά παιχνίδια μεταξύ των οποίων το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για το πρωτάθλημα, τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και το ματς με τον Άρη στο Φάληρο για τα play-offs.

Τους τελευταίους δύο μήνες έπαιξε μόνο στο παιχνίδι με τον Βόλο, μισή ώρα ως αλλαγή με τον ΠΑΟΚ κι ένα ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Παιχνίδια στα οποία δεν έκανε τη διαφορά.

Ο Ολυμπιακός θέλει οι παίκτες να παίζουν στην ομάδα με όλη τους την καρδιά, ψυχή τε και σώματι, όπως το πράττει ο Βαλμπουενά, κι αυτό δεν το είδαν τους τελευταίους μήνες από τον Χάμες.

Η φράση του Ανιγκό στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ρεβάνς με την ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet δεν ήταν τυχαία: "Όσοι έρχονται εδώ πρέπει να αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό ως έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο και να παίζουν πάντα στο 100%".

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν πειστεί ότι το έκανε αυτό ο Κολομβιανός επιθετικός, άρα πώς θα ενεργοποιούσαν την οψιόν επέκτασης της συνεργασίας τους για ακόμα μία σεζόν;

Από την άλλη, ο Χάμες ένιωσε ότι δεν αποτελούσε πια πρώτη επιλογή. Και ένας παίκτης τέτοιας ποιότητας, προσωπικότητας και παραστάσεων από το κορυφαίο επίπεδο στο ποδόσφαιρο δεν αντέχει εύκολα να κουβαλάει αυτό το βάρος.

Ο Φορτούνης με την απόδοσή του έκανε τη διαφορά, κι ας έπαιζε πότε ως "δεκάρι" και πότε ως εξτρέμ. Επίσης, ο Βαλμπουενά, στα 38 του, ξεχώρισε στους αγώνες με τον ΠΑΟΚ (στο πρωτάθλημα) και την ΑΕΚ (στο Κύπελλο) στο Καραϊσκάκης.

Παρόλο, λοιπόν, που ο Μίτσελ εμπιστευόταν τον Χάμες, ήξερε να τον διαχειριστεί και τον χρησιμοποιούσε μόνιμα στη θέση "10", ο παίκτης αντιλήφθηκε το τελευταίο διάστημα ότι το πράγμα δεν περπατάει. Ότι η κλεψύδρα αρχίζει και αδειάζει.

Μάλιστα, θεώρησε ότι δεν θα είχε τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε στα εναπομείναντα παιχνίδια του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, οπότε δεν είχε λόγο να περιμένει τη λήξη της περιόδου για να αποχωρήσει.

Παρεμπιπτόντως, είχε φύγει τον περασμένο Φεβρουάριο ο φίλος του Μαρσέλο και πριν από λίγες ημέρες ο Μίτσελ από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πώς λειτούργησε όλο αυτό στη ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Η ουσία είναι πως, πλέον, τραβούν χωριστούς δρόμους ο Ολυμπιακός κι ο Χάμες.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ