FOOTBALL ANALYSIS

Ολυμπιακός: Φορτούνης και Καμαρά άργησαν να μπουν

Ο Μαντί Καμαρά και ο Κώστας Φορτούνης
Ο Μαντί Καμαρά και ο Κώστας Φορτούνης EUROKINISSI SPORTS

Φορτούνης και Καμαρά άλλαξαν τόσο πολύ τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, που είναι η λογική η σκέψη πως τουλάχιστον ένας θα έπρεπε να ξεκινήσει. Αναλύει ο Θέμης Καίσαρης.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο "Σπύρος Λούης" σε ένα ντέρμπι χωρίς ρυθμό και ποιότητα. Οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν τη διαφορά από την ΑΕΚ στο +6 και παραμένουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά η εικόνα του αγώνα δικαιολογεί να αισθάνονται δυσαρεστημένοι από το τελικό σκορ.

Από την άλλη βέβαια, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα για τον Ολυμπιακό αν ένας εκ των Φορτούνη - Καμαρά είχε ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα ή ακόμα και οι δυο μαζί.

ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΣ Ο ΤΙΑΓΚΟ ΣΙΛΒΑ

Ο Μαρτίνς τους κράτησε και τους δύο στον πάγκο και έδωσε φανέλα βασικού στον Τιάγκο Σίλβα. Ο Πορτογάλος δεν τον δικαίωσε και έγινε αλλαγή στο ημίχρονο, χωρίς να αφήσει πράγματα να θυμόμαστε απ'αυτόν.

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Opta, ο Σίλβα βγήκε από το ματς έχοντας μόλις 19 ενέργειες με την μπάλα, 6/11 πάσες και 3/8 στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Με αυτόν και τον Μασούρα εκτός αγώνα, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να κρατήσει την μπάλα ψηλά, να χτίσει επιθέσεις και πατήσει περιοχή.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΗΜΙΧΡΟΝΑ

Με Φορτούνη και Καμαρά να μπαίνουν στο ημίχρονο, όλα άλλαξαν. Πριν πάμε σε αυτούς, ας ρίξουμε μια συνολική ματιά στον Ολυμπιακό. Στο widget της Opta έχουμε τις εύστοχες πάσες των ερυθρόλευκων στο ντέρμπι.

Δείτε με τη χρήση των κουμπιών τις εύστοχες πάσες στο πρώτο και δεύτερο ημίχρονο. Δεν χρειάζεται να σας κουράσουμε με αριθμούς, η εικόνα δείχνει ξεκάθαρα τη διαφορά ανάμεσα στα δύο ημίχρονα.

ΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙ 29/35 ΠΑΣΕΣ, 15/20 ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Φορτούνης και Καμαρά τα άλλαξαν όλα. Ιδού μεμονωμένες οι δικές τους πάσες από το 46΄μέχρι το τέλος του αγώνα.

Όλα έγιναν καλύτερα με αυτούς στο χορτάρι, όσο κακός κι αν ήταν ο αγωνιστικός χώρος. Ο Φορτούνης είχε 17/20 πάσες, ο Καμαρά είχε 12/15, μόνο έξι λάθος μεταβιβάσεις στις 35 που επιχείρησαν. Ο Φορτούνης είχε 7/10 στην επίθεση, ο Καμαρά 8/10.

Και οι δύο τελείωσαν το ματς με τις περισσότερες εύστοχες πάσες για τον Ολυμπιακό στην επίθεση, παρότι αγωνίστηκαν μόνο στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε συνολικά 31 ενέργειες με την μπάλα, ενώ ο Τιάγκο Σίλβα μόνο 19.

ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΓΚΟΛ

Και μπορεί ο Μπουχαλάκης να πιστώνεται στην ασίστ στον Βρουσάι, αλλά όλη η φάση χτίζεται στα θεμέλια που έβαλε ο Φορτούνης. Ανέβασμα με την μπάλα που πιάνει στον ύπνο της άμυνα της ΑΕΚ.

Χρησιμοποίησε το overlap του Ραφίνια ως "σκιάχτρο" ώστε να ελευθερωθεί και να πασάρει κεντρικά και ο Μπουχαλάκης βρήκε όπως έπρεπε τον Βρουσάι που εκτέλεσε άψογα.

ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ

Ο Μαρτίνς γνωρίζει καλύτερα την κατάσταση των δύο ποδοσφαιριστών και τον ρυθμό που έχουν, αλλά αφού είχαν 45' αγωνιστικά λεπτά, θα μπορούσε τουλάχιστον ένας εκ των δύο, αν όχι και οι δύο, να βρίσκονται στη βασική ενδεκάδα.

Η διαφορά στην εικόνα του Ολυμπιακού με αυτούς στο χορτάρι ήταν ολοφάνερη.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ