STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0
INTIME SPORTS

Για την 13η αγωνιστική της Super League, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 3-0 του Εργοτέλη στο Φάληρο, χάρη σε τέρματα των Κάμπελ (3'), Ολαϊτάν (45+2') και Ντομίνγκες. Ανησυχία για τον Μανιάτη, που αποχώρησε τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Δίχως να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ του Εργοτέλη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", για την 13η αγωνιστική της Super League.

"Χτυπώντας" στην αρχή και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι "ερυθρόλευκοι" πήγαν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-0 χάρη στα τέρματα των Κάμπελ (3') και Ολαϊτάν (45+2'). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο 62' ο Ντομίνγκες, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του Τάκη Συνετόπουλου.

Παρακολουθείστε την 13η εκπομπή Super BALL αυτή την Κυριακή (01/12) στις 21:00. Σχόλια, ρεπορτάζ, ανάλυση φάσεων και δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Καλεσμένος στο studio της εκπομπής ο διεθνής επιθετικός Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Με τους Ρομπέρτο, Τόρες, Αβραάμ, Μανωλά, Μπονγκ, Μανιάτη, Εντινγκά, Βάις, Κάμπελ, Ολαϊτάν και Σαβιόλα, σε διάταξη 4-4-1-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ, με τον Ισπανό τεχνικό να αφήνει εκτός αποστολής τους Σιόβα, Φουστέρ, Χολέμπας και Σαλίνο προκειμένου να ξεκουραστούν ενόψει της συνέχειας.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Πετράκης προτίμησε ένα σύστημα 4-5-1 και τους Αθανασίου, Μεχία, Ρομάνο, Μπουχαλάκη, Διαμαντάκο, Τζανακάκη, Χαλκιαδάκη, Κοζορώνη, Πίτσο, Μπαντιμπανγκά και Σαρρή στο βασικό σχήμα του Εργοτέλη.

Οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία του παιχνιδιού από το ξεκίνημα, με τον Κάμπελ να μετουσιώνει σε γκολ την πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία του αγώνα. Ο Εργοτέλης είχε πολλά πρόσωπα στην μεσαία γραμμή, δεν κλείστηκε αλλά δεν βρήκε και τον τρόπο να απειλήσει την εστία του Ρομπέρτο. Ο Μανιάτης έφυγε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και ο Σάμαρης πήρε την θέση του στο 29'.

Ο Έλληνας διεθνής μέσος ήταν αυτός που δημιούργησε το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού στην εκπνοή του ημιχρόνου, με σκόρερ τον Ολαϊτάν. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ντομίνγκες στο 62', έχοντας αντικαταστήσει τον Βάις λίγα λεπτά νωρίτερα. MVP της αναμέτρησης ψηφίστηκε ο Τζόελ Κάμπελ.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Καιρός: Βροχερός

Διαιτητής: Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Α' Βοηθός: Σπυρίδων Γουργιώτης (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Β' Βοηθός: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου).

4ος Διαιτητής: Νικόλαος Ανούσος (ΕΠΣ Λακωνίας)

Παρατηρητής: Δημήτριος Μπέγκος (ΕΠΣ Αργολίδας)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Τόρες, Αβραάμ, Μανωλάς, Μπονγκ, Μανιάτης (29' λ.γ. Σάμαρης), Εντινγκά, Βάις (60' Ντομίνγκες), Κάμπελ, Ολαϊτάν, Σαβιόλα (68' Μασάντο).

Αναπληρωματικοί: Μέγκιερι, Μασάντο, Παπάζογλου, Σάμαρης, Ντομίνγκες, Στσέποβιτς, Γιαταμπαρέ.

Εργοτέλης (Γιάννης Πετράκης): Αθανασίου, Μεχία, Ρομάνο (79' Ουέλινγκτον), Μπουχαλάκης (71' Αναστασάκος), Διαμαντάκος, Τζανακάκης, Χαλκιαδάκης (71' Κούτρης), Κοζορώνης, Πίτσος, Μπαντιμπανγκά, Σαρρής.

Αναπληρωματικοί: Καβουσάκης, Βερπακόφσκις, Αναστασάκος, Κούτρης, Ρουγκάλας, Ρέντζας, Ουέλινγκτον.

Γκολ: 3' Κάμπελ, 45+2' Ολαϊτάν, 62' Ντομίνγκες /

Κίτρινες: / 19' Ρομάνο

Η ανασκόπηση

Με τον Ολυμπιακό να πιέζει ψηλά από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, το πρώτο γκολ σημειώθηκε πριν καν συμπληρωθούν τρία λεπτά αγώνα. Ο Μανιάτης έκλεψε την μπάλα κάτω από τον χώρο του κέντρου και με την μια έδωσε για τον Ολαϊτάν. Ο Νιγηριανός πέρασε για τον Σαβιόλα που είδε την κίνηση του Κάμπελ δεξιά και δίχως καθυστέρηση τροφοδότησε τον Κοσταρικανό διεθνή κυνηγό. Με ένα αριστοτεχνικό πλασέ πάνω στην κίνηση, ο Κάμπελ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα χαμηλά στην δεξιά γωνία του Αθανασίου που τέντωσε το κορμί του αλλά δεν μπόρεσε να αποσοβήσει το μοιραίο για την ομάδα του.

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0
INTIME SPORTS

Με την συμπλήρωση των πρώτων 15 λεπτών, η αναμέτρηση συνέχιζε να έχει καλό ρυθμό. Ο Ολυμπιακός ήθελε ένα δεύτερο τέρμα και προσπαθούσε να παίξει ψηλά και γρήγορα αξιοποιώντας τα άκρα του, με τους φιλοξενούμενους να έχουν μεν πολυπρόσωπο κέντρο αλλά όχι και διάθεση να κλειστούν πίσω.

Στο 18' ο Ρομάνο σκόραρε με το χέρι και ορθώς ακυρώθηκε το γκολ, ενώ δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε ένα κράτημα του Μεχία πάνω στον Ολαϊτάν, με τον Δημητρόπουλο να δείχνει πως πρέπει να συνεχιστεί το ματς. Στο 22' από σέντρα του Μπουχαλάκη λίγο έλειψε να ισοφαρίσει ο Ρομάνο, ωστόσο η κεφαλιά του πέρασε άουτ από αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο.

Άτυχος ο Μανιάτης, σκόρερ ο Ολαϊτάν

Άτυχη στιγμή για τον Μανιάτη όταν στο 25' γύρισε τον αστράγαλο του και άφησε την θέση του στον Σάμαρη στο 29'. Ο 27χρονος μεσοαμυντικός του Ολυμπιακού αποχώρησε από το γήπεδο με πάγο στο πόδι του και υποβασταζόμενος από τους ανθρώπους του ιατρικού τιμ των "ερυθρολεύκων".

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0
INTIME SPORTS

Η επόμενη καλή φάση της αναμέτρησης σημειώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και είχε ως αποτέλεσμα το δεύτερο γκολ για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Ο Σάμαρης έκλεψε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Εργοτέλη και δεξιά, κινήθηκε σαν εξτρέμ και την κατάλληλη στιγμή είδε την κίνηση του Ολαϊτάν στο πρώτο δοκάρι, με τον Νιγηριανό κυνηγό να πλασάρει με το δεξί στην απέναντι γωνία του Αθανασίου. Με αυτό το 2-0 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

Ολυμπιακός - Εργοτέλης 3-0
INTIME SPORTS

Ο Ντομίνγκες "κλείδωσε" το ματς

Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε η επανάληψη, με τον Εργοτέλη πιο επιθετικό να ψάχνει ένα γκολ για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός ήταν όμως αυτός που έφτασε μια ανάσα από το 3-0 στο 51', όταν ο Σαβιόλα τροφοδότησε δεξιά τον Κάμπελ και ο Κοσταρικανός αφού προχώρησε λίγα μέτρα, βρήκε ξανά τον Αργεντίνο στο ύψος του πέναλτι μόνο απέναντι στον Αθανασίου. Όμως το πλασέ του Σαβιόλα δεν ήταν καλό με αποτέλεσμα ο γκολκίπερ του Εργοτέλη να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Μια εντυπωσιακή ενέργεια του Βάις στο 59' δεν είχε ευτυχή κατάληξη για τους Πειραιώτες και ακολούθως ο Σλοβάκος άφησε την θέση του στον Ντομίνγκες. Μια αλλαγή που δικαίωσε την έμπνευση του Μίτσελ καθώς ο "Τσόρι" με ένα ξερό σουτ εκτός περιοχής στο 62' σημείωσε το 3-0 για τους γηπεδούχους. Πρώτη πολύ καλή στιγμή για τον Εργοτέλη στο 69', όταν το σουτ του Διαμαντάκου από καλή θέση κόντραρε και έφυγε σε κόρνερ.

Το σκορ δεν άλλαξε έως το τέλος της αναμέτρησης, παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων. Ο Ολυμπιακός παραμένει στην κορυφή της Super League και περιμένει στο Φάληρο τον Αστέρα Τρίπολης στις 7/12 (ο Εργοτέλης υποδέχεται τον Άρη), τρεις μέρες πριν την μεγάλη αναμέτρηση με την Άντερλεχτ στο "Γ. Καραϊσκάκης" (10/12) στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

MVP της αναμέτρησης

Ο τίτλος πάει στον Τζόελ Κάμπελ. Όχι μόνο γιατί νωρίς νωρίς έδιωξε το άγχος γα την ομάδα του, αλλά επειδή ήταν το πιο "ζωντανό" στοιχείο του Ολυμπιακού επιθετικά σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, βάζοντας δύσκολα στην άμυνα του Εργοτέλη.

Η απογοήτευση

Ο Εργοτέλης κατέβηκε για να παίξει ποδόσφαιρο στο Φάληρο και όχι να κλειστεί στην άμυνα του. Παρά το γεγονός πως σε γενικές γραμμές οι Κρητικοί (που είχαν και σημαντικές απουσίες) στάθηκαν ικανοποιητικά στο ματς, εντούτοις δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν σε καμία περίπτωση τις προϋποθέσεις για να ανησυχήσουν τον Ρομπέρτο, αφού τους έλειπε το καθαρό μυαλό έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού.

Εδώ μπορείτε να θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Γρηγόρης Μπάτης.

Στατιστικά αγώνα

3 Γκολ 0
3 Ασίστ 0
16 Τελικές Προσπάθειες 7

10

Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 2
5 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 4
1 Κεφαλιές 1
1 Αποκρούσεις 8
10 Επεμβάσεις 8
15 Κλεψίματα 18
13 Φάουλ 11
4 Οφσάιντ 1
4 Κόρνερ 7
52 Λάθη 51
12/20 Γεμίσματα 7/19
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ