ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Επιστροφή στις νίκες με αλλαγή συστήματος και νέα πρόσωπα

Ο Μασούρας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη για τη Super League Interwetten.
Ο Μασούρας στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναιτωλικό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” για την 21η αγωνιστική της Super League 1 (2/2, 17:15, Novasports 2HD και Live από το SPORT24) με στόχο τη νίκη, που θα του επιτρέψει να διατηρήσει την απόσταση ασφαλείας από τους ανταγωνιστές του και θα τον φέρει πιο κοντά στον τρίτο διαδοχικό τίτλο και 47ο στην ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός θέλει να αφήσει πίσω του τον άσχημο Ιανουάριο όπου είχε μόλις μία νίκη (2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα) σε πέντε αγώνες (0-0 Απόλλων Σμύρνης, 0-0 Παναθηναϊκός, 1-1 ΠΑΟΚ και ήττα 1-2 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για το Κύπελλο), κάνοντας μια διαφορετική αρχή στον δύσκολο Φεβρουάριο. Έναν μήνα που περιλαμβάνει οκτώ αγώνες μέσα σε 25 μέρες και, κυρίως, τις δύο κρίσιμες αναμετρήσεις με την Αταλάντα στα play-offs του Europa League.

Η πειραϊκή ομάδα, λοιπόν, υποδέχεται τον Παναιτωλικό (2/2, 17:15, Novasports2HD και Live από το SPORT24) μία εβδομάδα πριν από το μεταξύ τους παιχνίδι ρεβάνς του Κυπέλλου στο Νέο Φάληρο και θέλει τη νίκη για να διατηρήσει ή και να αυξήσει το +9 που έχει στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο αήττητος στο πρωτάθλημα Ολυμπιακός προέρχεται από την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ η ομάδα του Αγρινίου από την εντός έδρας ήττα από τον Άρη.

Ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να μπουν δυνατά στο παιχνίδι, να επιδιώξουν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, κάνοντας πιο εύκολη τη δουλειά τους στη συνέχεια απέναντι στον σκληροτράχηλο Παναιτωλικό.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν μια πρώτη ρεβάνς από την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας για την προ δύο εβδομάδων ήττα τους και, παράλληλα, να αποδώσουν καλύτερο ποδόσφαιρο απ´ ότι τις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε δύσκολα 2-1 τον Παναιτωλικό στον α' γύρο του πρωταθλήματος χάρη στα τέρματα του Τικίνιο (13´, κεφαλιά) και του Ελ Αραμπί (70´, πέναλτι), ενώ είχε επιβληθεί 2-0 την περασμένη περίοδο στο Καραϊσκάκης με δύο γκολ στο β´ ημίχρονο του Ελ Αραμπί (48´) και του Καφού (86´).

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Μαντί Καμαρά και στους Σισέ και Κούντε που βρίσκονται με τις εθνικές τους ομάδες στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, αλλά έχει στη διάθεσή του νέα πρόσωπα, όπως ο Κανέ και ο Φαντιγκά.

Εκτός αποστολής έμειναν ο Λόπες, ο Καρβάλιο και ο Καρμπόβνικ ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού για τον αγώνα με την Ξάνθη (2/2, 15:00, ERTSPORTS).

Σε ό,τι αφορά στην ενδεκάδα, ο Μαρτίνς δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του, αλλά όλα δείχνουν πως ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τετράδα στην άμυνα. Μία πιθανή σύνθεση είναι με τους Βατσλίκ, Λαλά, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκη, Μασούρα, Ροντργίκες, Α. Καμαρά και Ελ Αραμπί.

Διαθέσιμοι είναι επίσης οι Τικίνιο, Βαλμπουενά, Ονιεκουρού, Μπα, Ανδρούτσος, Παπαδόπουλος, Κανέ, Βρουσάι, Φαντιγκά, Κίτσος, Κρίστινσον και Καραργύρης.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ