ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Επιστολή στην ΕΠΟ για ευρωπαϊκό τελικό στο Γ. Καραϊσκάκης με υπονοούμενα

Το "Γ. Καραϊσκάκης" από ψηλά
Το "Γ. Καραϊσκάκης" από ψηλά EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για τη διεξαγωγή τελικού ευρωπαϊκής διοργάνωσης στην Ελλάδα, επισημαίνοντας παράλληλα πως το "Γ. Καραϊσκάκης" είναι ένα γήπεδο που έχει πάρει άριστα στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Επιστολή στην ΕΠΟ με αφορμή τη συζήτηση που γίνεται για το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός ευρωπαϊκού τελικού στην Αθήνα έστειλε η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σε αυτή οι ερυθρόλευκοι αφήνουν υπονοούμενα για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ (δεν το κατονομάζουν) και τονίζουν πως δεν μπορεί να γίνει ένας τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε ένα γήπεδο που δεν έχει φιλοξενήσει ούτε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Τέλος, προσθέτουν πως το "Γ. Καραϊσκάκης" είναι σε θέση να διοργανώσει τέτοια παιχνίδια καθώς πολλές φορές στο παρελθόν έχει πάρει άριστα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

"Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν περιέλθει στην αντίληψη μας, η ΕΠΟ βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την ΟΥΕΦΑ προκειμένου να φιλοξενηθεί από την Ελλάδα ένας τελικός αγώνας ευρωπαϊκής διοργάνωσης τον οποίο η Ομοσπονδία προτίθεται να διοργανώσει σε νεότευκτο γήπεδο

Προκαλεί κατάπληξη πως είναι δυνατόν η Ομοσπονδία να προχωρά σε τέτοιες πρωτοβουλίες εν κρυπτών από το ελληνικό ποδόσφαιρο και να μην έχει πραγματοποιηθεί πραγματική διαβούλευση μεταξύ της ΕΠΟ, του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και της Ελληνικής Πολιτείας για να επιλεγεί η καλύτερη υποψηφιότητα που θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ενός τέτοιου αγώνα και δεν θα εκθέτει διεθνώς τη χώρα.

Υποθέτουμε ότι αντιλαμβάνεστε καλύτερα από τον οποιοδήποτε ότι η διεξαγωγή μιας τόσο σημαντικής αναμέτρησης όπως ένας τελικός αγώνας ευρωπαϊκού Κυπέλλου συνοδεύεται από πολύ μεγάλες απαιτήσεις σε ότι αφορά το γήπεδο που θα φιλοξενήσει το συγκεκριμένο παιχνίδι, ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις συνθήκες ασφάλειας τόσο στην ίδια την εγκατάσταση όσο και στους περιβάλλοντες χώρους.

Εξίσου σημαντικοί είναι και οι όροι πρόσβασης και προσέλευσης στο γήπεδο, η δυνατότητα προσέγγισης με μέσα μαζικής μεταφοράς κλπ.

Θα είναι πραγματικά πρωτοφανές η Ομοσπονδία να έχει "προκρίνει" ως επιλογή για την ανάληψη ενός τόσο σημαντικού αγώνα ένα γήπεδο το οποίο δεν έχει υποβληθεί σε κανένα απολύτως έλεγχο για την τήρηση των απαιτούμενων όρων ασφαλείας για τη φιλοξενία ευρωπαϊκών αγώνων, ούτε και έχει φιλοξενήσει ποτέ αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης ή έστω προκριματικών γύρων ευρωπαϊκής διοργάνωσης!!

Και την ίδια στιγμή να αποκλείονται από τη διαδικασία κορυφαίες εγκαταστάσεις όπως το "Γεώργιος Καραϊσκάκης" το οποίο έχει δοκιμαστεί και έχει πάρει "άριστα" στις κορυφαίες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Champions League) ενώ την ίδια στιγμή έχει στελέχη με την απαραίτητη τεχνογνωσία σε διοργανώσεις υψηλότατου επιπέδου.

Εφιστούμε την προσοχή σας ότι μια τέτοια διαδικασία αδιαφανούς επιλογής πέραν των κινδύνων που προφανώς εγκυμονεί για τον πλήρη εξευτελισμό της χώρας, θα αποτελεί μία ακόμα έκνομη ενέργεια, στη μακρά διαδικασία των επιλογών της Ομοσπονδίας που εντάσσονται στην εξυπηρέτηση συμφερόντων των εντολέων της διοίκησης της ΕΠΟ και των εξωθεσμικών παραγόντων που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο.

Σας δηλώνουμε δε ευθέως ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι παντελώς αντίθετη σε μία τέτοια διαδικασία, θα διεκδικήσουμε όποια ζημιά προκύψει και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ