ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ενημερώνει η Πόρτο για Σεμέδο, φέρνει πρόταση ο Πέπε

Ο Ρούμπεν Σεμέδο με τη φανέλα της Πόρτο
Ο Ρούμπεν Σεμέδο με τη φανέλα της Πόρτο DPI/NURPHOTO/NURPHOTO VIA AFP

Στον Ολυμπιακό περιμένουν να δουν τι θα γίνει τις προσεχείς μέρες με την παραμονή ή μη του Σεμέδο στην Πόρτο και την πώληση του Πέπε που έκανε καλό πρωτάθλημα στη Φαμαλικάο.

Η πορτογαλική αγορά απασχολεί έντονα μεταγραφικά τον Ολυμπιακό τα τελευταία χρόνια, αλλά στην παρούσα φάση οι ερυθρόλευκοι ευελπιστούν να βρεθεί άκρη με την πώληση δύο δικών τους παικτών που αγωνίζονται στην Ιβηρική. Η πειραϊκή ΠΑΕ αναμένει νεότερα, τόσο για την πώληση του Ρούμπεν Σεμέδο όσο και του Πέπε Ροντρίγκες, οι οποίοι αγωνίστηκαν ως δανεικοί στην Πόρτο και στη Φαμαλικάο αντίστοιχα.

Σε ό,τι αφορά τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό, το ζήτημα αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα. Η διοίκηση των Δράκων θα πρέπει να ενημερώσει τον Ολυμπιακό μέσα στο επόμενο πενθήμερο αν θα κάνει χρήση του δικαιώματός της για την οψιόν αγοράς του Σεμέδο ύψους 5.500.000 ευρώ.

Τον θέλει ο Κονσεϊσάο

Ο υψηλόσωμος στόπερ αγωνίστηκε ελάχιστα στην Πόρτο (ένα ημίχρονο κόντρα στη Λιόν στο Europa League και πέντε λεπτά εναντίον της Εστορίλ την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος), αλλά ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο επιθυμεί την παραμονή του στο Ντραγκάο. Ωστόσο, για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις της διοίκησης των μπλε.

Πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν πως δεν είναι σίγουρο ότι η Πόρτο θα ασκήσει το δικαίωμα με την ρήτρα αγοράς. Θεωρούν πως το πιθανότερο είναι να ζητήσει από τον Ολυμπιακό επαναδιαπραγμάτευση των όρων, προκειμένου να κλείσει τον Σεμέδο με ένα μικρότερο ποσό.

Οι Δράκοι ποντάρουν στο γεγονός πως ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός επιθυμεί την παραμονή του στην Πόρτο και το έχει εκφράσει το τελευταίο διάστημα, τόσο στις εκδηλώσεις της ομάδας όσο και μέσω των αναρτήσεών του στα social media. Από την άλλη, αντιλαμβάνονται πως η παραχώρηση του Σεμέδο θα ήταν μία καλή εξέλιξη και για τους ερυθρόλευκους.

Όμως, ο Ολυμπιακός δεν φέρεται διατεθειμένος να δώσει τον Σεμέδο όσο όσο, καθώς η πειραϊκή ΠΑΕ δαπάνησε 4.500.000 ευρώ για την απόκτησή του από την Βιγιαρεάλ, ενώ δόθηκαν αρκετά χρήματα στον παίκτη ως ετήσιες αποδοχές. Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν την κίνηση της Πόρτο και αν η τελευταία δεν κάνει χρήση της οψιόν αγοράς, τότε ο ποδοσφαιριστής θα χρειαστεί να επιστρέψει και στη συνέχεια θα δουν στην Πλατεία Αλεξάνδρας τι θα πράξουν με το μέλλον του. Θα περιμένουν τυχόν προτάσεις ή θα υπάρξουν νέες συζητήσεις με τους Δράκους.

Έχει διατηρήσει το κασέ του ο Πέπε

Σχετικά με τον Πέπε, ο παίκτης δεν έχει κληθεί από τον Μαρτίνς να είναι στην έναρξη της προετοιμασίας στον Ρέντη, στις 14 Ιουνίου και το γραφείο μάνατζερ που τον εκπροσωπεί θεωρεί ότι μέσα στον επόμενο μήνα θα έχει επίσημη πρόταση που θα κατατεθεί στον Ολυμπιακό για την πώληση νεαρού μέσου.

Ο Πορτογάλος κεντρικός χαφ, τον οποίο οι ερυθρόλευκοι απέκτησαν από τη Βιτόρια Γκιμαράες αντί 3.500.000 ευρώ, έκανε καλό πρωτάθλημα στην πατρίδα του με τη φανέλα της Φαμαλικάο (37 αγώνες, 5 γκολ, 7 ασίστ) και έχει διατηρήσει το κασέ του. Πληροφορίες θέλουν ο 25χρονος ποδοσφαιριστής να έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πορτογαλικών, ισπανικών και γαλλικών ομάδων.

Οι μεταγραφές των δύο παραπάνω ποδοσφαιριστών κόστισαν στον Ολυμπιακό συνολικά 8.000.000 ευρώ και στην πειραϊκή ΠΑΕ ευελπιστούν να πάρουν πίσω το συγκεκριμένο ποσό (ή έστω το μεγαλύτερο μέρος του) με τις πωλήσεις τους μέσα στο καλοκαίρι.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ