ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολυμπιακός: Ένα τρελό, εντυπωσιακό και απίστευτο μεταγραφικό τετράμηνο

Ο Χάμες Ροντρίγκες
Ο Χάμες Ροντρίγκες EUROKINISSI SPORTS

Η φετινή μεταγραφική περίοδος του Ολυμπιακού ήταν τρελή και εντυπωσιακή, ενώ οι αριθμοί στην περίπτωση των ερυθρόλευκων μιλούν από μόνοι τους.

Ο Ολυμπιακός αλλιώς ξεκίνησε στις αρχές Ιουνίου, διαφορετικά εξελίχθηκε η κατάσταση στην καρδιά του καλοκαιριού και αλλιώς κατέληξαν τον Σεπτέμβριο.

Οι αριθμοί στην περίπτωση των ερυθρόλευκων μιλούν από μόνοι τους, σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της θερινής μεταγραφικής περιόδου:

Πρώτο, η πειραϊκή ομάδα απέκτησε 18 ποδοσφαιριστές, δηλαδή ουσιαστικά άλλαξε το μισό ρόστερ της. Πήρε με χρονική σειρά -όπως ανακοινώθηκαν από την ερυθρόλευκη ΠΑΕ- τους Ντένις Αλίγιαγκιτς (21/6), Γκονζάλο Άβιλα (23/6), Φίλιπ Ζινκερνάγκελ (24/6), Αμπουμπακάρ Καμαρά (28/6), Σίμε Βρσάλικο (2/7), Ίνμπομ Χουάνγκ (29/7), Ντόρον Λάιντνερ (29/7), Κόνραντ Ντε λα Φουέντε (13/8), Ουί Τζο Χουάνγκ (26/8), Παναγιώτη Ρέτσο (31/8), Πεπ Μπιέλ (1/9), Μαρσέλο (3/9), Τζος Μπόουλερ (3/9), Χάμες Ροντρίγκες (15/9), Σιντρίκ Μπακαμπού (16/9), Ντιαντιέ Σαμασέκου (16/9), Αλέξανδρο Πασχαλάκη (29/9) και Παϊτίμ Κασάμι (30/9).

Παραχώρησε 18 παίκτες

Δεύτερο, οι ερυθρόλευκοι παραχώρησαν 18 παίκτες. Με πώληση τον Ρούμπεν Σεμέδο (στην Αλ Ντουχαϊλ αντί 3.500.000 ευρώ), τον Κώστα Μανωλά (στην Σάρτζα με το ποσό των 2.100.000 ευρώ), τον Τικίνιο (στην Μποταφόγκο έναντι 1.000.000 ευρώ) και τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς (στην Ουράλ αντί 500.000 ευρώ).

Με δανεισμό τον Μαντί Καμαρά (στη Ρόμα, με ενοίκιο 1.500.000 και οψιόν αγοράς 11.500.000 ευρώ), τον Χένρι Ονιεκουρού (στην Αντάνα Ντεμίρσπορ, με ενοίκιο 1.000.000 ευρώ), τον Αχμέντ Χασάν (στην Αλάνιασπορ), τον Πέπε Ροντρίγκες (στην Ανκαραγκουτσού), τον Φίλιπ Ζινκερνάγκελ (στην Σταντάρ Λιέγης), τον Ζοάο Καρβάλιο (στην Εστορίλ), τον Μαμαντού Κανέ (στην Πάφο), τον Βασίλη Σουρλή (στη Φορτούνα Σιτάρντ), τον Φώτη Κίτσο (στην Ομόνοια), τον Μάξι Λοβέρα (στον Ιωνικό) και τον Μπαντιουγκού Φαντιγκά (στον Ιωνικό).

Και ως ελεύθεροι έφυγαν ο Νίκολα Τσούμιτς (στην Βοϊβοντίνα, αλλά ο Ολυμπιακός κράτησε μεγάλο ποσοστό σε περίπτωση μεταπώλησης), ο Σβέτοζαν Μάρκοβιτς (στην Παρτιζάν, με τους ερυθρόλευκους να κρατούν ένα μικρό ποσοστό) και ο Ηλίας Καραργύρης (στην Προοδευτική).

Οι μεγάλες μεταγραφές του Ολυμπιακού

Τρίτο, ο Ολυμπιακός απέκτησε παίκτες παγκόσμιας κλάσης, όπως ο Μαρσέλο και ο Χάμες Ροντρίγκες.

Τέταρτο, η πειραϊκή ομάδα πραγματοποίησε την πιο δαπανηρή μεταγραφή στο ελληνικό ποδόσφαιρο το καλοκαίρι, με την απόκτηση του Πεπ Μπιέλ από την Κοπεγχάγη με το ποσό των 6.000.000 ευρώ.

Πέμπτο, έδωσε τα περισσότερα χρήματα σε ομάδες -από κάθε άλλο ελληνικό σύλλογο- για την αγορά ποδοσφαιριστών (συνολικά, 16.000.000 ευρώ).

Έκτο, πρόσφερε πολύ υψηλά συμβόλαια σε παίκτες, τα μεγαλύτερα στο ελληνικό πρωτάθλημα, μεταξύ των οποίων στους Μαρσέλο, Χάμες Ροντρίγκες, Βρσάλικο και Αραμπί.

Έβδομο, οι ερυθρόλευκοι ανανέωσαν τα συμβόλαια τεσσάρων ποδοσφαιριστών, των Γιουσέφ Ελ Αραμπί (15/6), του Ματιέ Βαλμπουενά (16/6), του Αβραάμ Παπαδόπουλου (17/6) ο οποίος λίγο μετά κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια αναλαμβάνοντας χρέη γενικού αρχηγού στον Ολυμπιακό και του Κώστα Φορτούνη (27/8).

Ο τρίτος προπονητής τη φετινή σεζόν

Όγδοο, ο Ολυμπιακός οδεύει με τον τρίτο στη σειρά προπονητή στον πάγκο του μέσα στη σεζόν. Ξεκίνησε με τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος απομακρύνθηκε στις 28 Ιουλίου, συνέχισε με τον Κάρλος Κορμπεράν που ανέλαβε την 1η Αυγούστου και αποχώρησε στις 18 Σεπτεμβρίου και πλέον έχει στην τεχνική ηγεσία τον Μίτσελ Γκονζάλεθ ο οποίος πήρε το χρίσμα στις 21 Σεπτεμβρίου.

Ένατο, η πειραϊκή ΠΑΕ απέκτησε μόλις τέσσερις παίκτες μέχρι τα μέσα Ιουλίου, δηλαδή μέχρι τις παραμονές των κρίσιμων αγώνων με τη Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League, τους Ζινκερνάγκελ, Αμπουμπακάρ Καμαρά, Βρσάλικο και τον Αλίγιαγκιτς ο οποίος όμως ενσωματώθηκε στον Ολυμπιακό Β΄.

Και, δέκατο, ο Ολυμπιακός πήρε τέσσερις παίκτες τον Ιούνιο (Αλίγιαγκιτς, Άβιλα, Ζινκερνάγκελ, Αμπ. Καμαρά), τρεις τον Ιούλιο (Βρσάλικο, Ίνμπομ Χουάνγκ, Λάιντνερ), τρεις τον Αύγουστο (Ντε λα Φουέντε, Ουί Τζο Χουάνγκ, Ρέτσο) και οκτώ τον Σεπτέμβριο (Μπιέλ, Μαρσέλο, Μπόουλερ, Χάμες, Μπακαμπού, Σαμασέκου, Πασχαλάκη και Κασάμι). Δηλαδή, όσους απέκτησε τους τρεις μήνες του καλοκαιριού, σχεδόν άλλους τόσους πήρε μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ζήτημα για τον Ολυμπιακό να κλείσει τη ψαλίδα

Πλέον, το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό στους 12 αγώνες που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη μέσα σε διάστημα 42 ημερών, είναι να κλείσει την ψαλίδα από την κορυφή της βαθμολογίας ή ακόμη αν καταστεί δυνατόν να σκαρφαλώσει εκεί και, παράλληλα, να καταφέρει να προκριθεί στα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa League ή του Conference League.

Έπειτα, στη διακοπή της Super League, θα υπάρξει ο χρόνος προκειμένου ο Ολυμπιακός να δουλέψει και να προετοιμαστεί σωστά ώστε να παρουσιάσει το πραγματικό του πρόσωπο στο δεύτερο μισό της περιόδου.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ